فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله سد چیست وسدهای ایران

اختصاصی از فی ژوو دانلود مقاله سد چیست وسدهای ایران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله سد چیست وسدهای ایران


دانلود مقاله سد چیست وسدهای ایران

'''سد''' دیواری محکم که به منظور مهار کردن یا تغییر مسیر آب در عرض [[دره]] یا میان دو [[کوه]] و در مسیر [[رود]] ایجاد می‌کنند. افزودن ارتفاع آب به‌وسیله ایجاد سد، می تواند فقط به منظور مهار یا تغییر مسیر [[آب]] [[رودخانه]] باشد و یا ذخیره کردن آب در پشت سد برای [[کشاورزی]]، آبیاری و[[آبرسانی]] و یا حتی تولید [[انرژی برقابی]] منظور اصلی در ایجاد سد بوده باشد.

از آنجا که آب جمع شده در پشت یک سد، میتواند نیروی بسیار عظیمی به سد وارد کند، لذا در طراحی سدها، اصلی ترین مسئله [[استاتیک]]ی(ایستایی)، غلبه بر این نیرو و رسیدن به شرایط پایداری است که با تخلیه و یا [[آبگیری]] سد، پیوسته برقرار باشد. سدها از نقطه نظر استاتیکی  به دو گروه عمده سدهای وزنی و سدهای قوسی تقسیم می گردند. علاوه بر این انواع دیگری از سدها نیز وجود دارد مانند سدهای پایه دار، سدهای پشت بند دار و سدهای چوبی که به لحاظ اهمیت کمتر و استفاده ناچیز تر به آنها پرداخته نمی شود.

 ==سدهای قوسی==

اساس نیروی غلبه بر فشار آب در این سدها، انتقال این نیرو به دیواره های دره و در حقیقت شکل هندسی سد است. این سد ها حداقل در مقیاسهای بزرگ، غالبا از [[بتن مسلح]] ساخته می شوند. به منظور جلوگیری از ورقه ورقه شدن سطوح مختلف بتن روی یکدیگر، بسیاری از سدهای بزرگ از این نوع، بصورت لیفت به لیفت و معمولا"بصورت لیفتهای 2 یا 3 متری بتن ریزی می گردد. سطح هر لیفت بتن ریزی شده سریا" شسته می گردد تا بتن لیفت (مرحله )بعدی به بتن قبلی خوب بچسبدو از ورقه ورقه شدن سطوح مختلف بتن روی یکریگر جلوگیری گردد. این سدها بصورت بلوک بلوک ساخته شده وسرانجام بین بلوکهاکه درزه نامیده میشود دوغاب سیمان تزریق مگردد و سد بصورت یکپارچه عمل می اًکند.               

  ==سدهای وزنی==

برای اینکه در برابر فشار بسیار زیاد آب، مقاومت مناسبی به‌وسیله وزن سازه سد صورت پذیرد، این نوع از سدها معمولاً حجم بسیار عظیمی دارند. بدیهی است در ساخت سازه ای با این [[حجم]]، [[اقتصاد]]ی ترین مسئله، بحث تامین [[مصالح]] است. بنابراین این سدها معمولاً از مصالح موجود در محل احداث خود بهره می برند. بدیهی است که در دسترس ترین این گونه مصالح [[سنگ]] و [[خاک]] است. سد های وزنی به همین دلایل امروزه در دو نوع سدهای بتنی و سدهای خاکی ساخته می شوند.

در ساخت سدهای خاکی، آنچه که در واقع جلوی آب را میگیرد، یک هسته نسبتاً نازک رسی است. [[خاک رس]] این خاصیت را دارد که با مرطوب شدن، به عایق خوبی برای نفوذ آب تبدیل می گردد.(از همین رو بام خانه های قدیمی [[کاهگل]] می شده است) بجز هسته رسی،مابقی حجم سد را سنگ و خاک غیر محلول در آب تشکیل می دهد. چرا که سنگهای محلول پس از مدتی باعث کاهش وزن سد و به هم خوردن نتایج محاسبات خواهند شد.

سدهای خاکی همواره با مشکل محدودیت ارتفاع مواجهند و به درد دره های عریض و کم شیب می خورند(سد پانزده خرداد [[دلیجان]]). بر عکس سدهای قوسی مناسب دره های عمیق و کم عرضند. (سد [[کرج]])

==مطالعات زمین شناسی==

اگر سدی بدون مطالعات کافی [[زمین شناسی]] احداث گردد، بی شک تنها یک فاجعه اقتصادی از خود بجا می گذارد. تمامی نواحی که [[دریاچه]] سد آنها را می پوشاند و همچنین زیر سازه سد باید بطور دقیق مورد گمانه زنی قرار گیرد. وجود تنها یک بخش آهکی در اطراف دریاچه باعث خواهد شد تا آب به تدریج بخش آهکی را از بین برده و به خارج راه نفوذ پیدا کند. نظیر چنین واقعه ای برای سد [[لار]] افتاد و این سد در حال حاضر از یک سوم ظرفیتش بهره برداری می نماید.

مطالعات [[زیست محیطی]] به مجموعه مطالعاتی گفته می شود که اثر تغییرات ایجاد شده توسط سد و دریاچه آن و همچنین تقلیل آب پایین دست را بر روی [[زیست بوم]] منطقه محاسبه و [[هزینه یابی]] می کنند.

علاوه بر این این اثر باید بر روی شهرها و روستا ها و سایر المانها(همچون [[آثار باستانی]] در مورد سد [[سیوند]]) مورد بررسی قرار گیرند.

== سدهای معروف جهان ==

*قدیمی ترین سد شناخته شده جهان [[سد الکفره]] (Sadd al Kafara) در 11 کیلومتری جنوب شرقی حلوان مصر بین سالهای 2750 تا 2950 قبل از میلاد (حدود 5000 سال فبل) با طول 115 و ارتفاع 12 متر ساخته شده است.

*[[سد هوور]]

*بزرگ‌ترین سازه بتنی جهان سد [[گراند کولیی]] روی [[رودخانه کلمبیا]] در [[واشنگتن]] است.

شامل 18 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله سد چیست وسدهای ایران
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.