دانلود مطالعات گنبد سلطانیه در 209 صفحه با فرمت ورد و قابل ویرایش بسیار کامل و جامع برای انجام پروژه ها و مطالعات کارشناسی ارشد و کارشناسی معماری و مرمت و رشته های مرتبط شامل بخش های زیر می باشد:
اوضاع جغرافیایی شهر سلطانیه
موقعیت
فعالیت های اقتصادی
موقعیت چمن سلطانیه در منطقه
مطالعات جمعیتی
توصیف کلی بنا
اهمیت تشخیص زمان در گنبد سلطانیه و نحوه خواندن ساعت
کلیاتی در باره پی بنا
بررسی سلطانیه در متون تاریخی و سفرنامه ها
تجزیه الامصار و ترجیه الاعصار
نفایس الفنون فی عرایس العیون
تاریخ گزیده
نزهه القلوب
ذیل جامع التواریخ
روضه الصفا
تاریخ حبیب السیر
هفت اقلیم
تاریخ آل مظفر
سفرنامه کلاویخو
سفر نامه دیولافوآ
سفرنامه اولئاریوس
سفرنامه تاورنیه
سفرنامه فریز
سفرنامه سولتیکف
یک سال در میان ایرانیان
ایران امروز
بستان السیاحه
جغرافیای سیساسی کیهان
تاریخ مغول
جغرافیای تاریخی ایران
مطالعات درباره ورودی اصلی گنبد
پیشینه تاریخی منطقه سلطانیّه
ارگ سلطنتی سلطانیّه
مدرسه
درالضّیافه
گنبد سلطانیّه
عملکرد و فلسفه وجودی گنبد سلطانیّه
توصیف های عمومی بنا
ورودی گنبد سلطانیّه
جرزهای هشتگانه
فضای گنبد خانه
تربت خانه
سردابه
مناره
گنبد
تنوع در تزئینات
تزئینات آجری
آجرهای کنده کاری شده
آجرهای تزئینی پیشبر
آجرکاری تزئینی
تزئینات آجری با تلفیق کاشی
تزئینات گچی
تزئینات گچی حکاکی
تزئینات گچی نقاری
تزئینات کچی الحاقی
تزئینات گچی وصله ای
تزئینات گچی استامپی
تزئینات کاشی کاری
تزئینات رنگ و نقاشی
تزئینات سنگی
تزئینات روی پارچه
تزیینات پیش ساخته کامل
تکنیک تهیه و مواد بکار رفته
تهیه قالب
آماده کردن محل نقش در قالب
چسبهای حیوانی که احتمالاً بکار برده شده است
اوضاع جغرافیایی شهر سلطانیه
الف. موقعیت
شهر سلطانیه در محدوده سیاسی استان زنجان به فاصله 37 کیلومتری شهر زنجان (مرکز استان ) قرار گرفته است . این شهر در فاصله 4 کیلومتری جاده ترانزیتی (تهران ،زنجان، تبریز ، بازرگان ) واقع شده و شبکه خط آهن نیز به لحاظ بعد مسافت (5 کیلومتر) در شبکه تحرکاتی این شهر نقشی ندارد. عنوان شهر از سال 1344 اطلاق گردیده و به این ترتیب شهر سلطانیه، مرکز بخش به همین نام از توابع شهرستان ابهر محسوب شده است. این منطقه از شمال به بخش طارم علیا، از غرب به بخش حومه از شهرستان زنجان، از جنوب به شهرستان خدابنده به شهرستان ابهر محدود و 940 کیلومتر مربع وسعت دارد. این بخش دارای 7 روستای عمده با جمعیتی بالاتر از 1000 نفر و 26 روستا با جمعیتی کمتر از 1000 نفر است و جمعاً 26989 نفر جمعیت دارد.
ب. فعالیت های اقتصادی:
بر اساس مطالعات سرشماری سال 1375 در بخش سلطانیه 60 درصد در بخش کشاورزی 30 درصد در بخش صنایع و 10 درصد در بخش خدمات، در فعالیتبوده اند. من حیث المجموع این منطقه علیرغم دارا بودن ظرفیت های لازم در توسعه اقتصادی، به لحاظ نابسامانی های حاکم بر امور مربوط به تولیدات کشاورزی، از نظر اقتصادی عقب مانده است. اراضی قابل کشت این منطقه عموماً از زمینهای درجه 2 و درجه 3 تشکیل گردیده و آب مورد نیاز از طریق 54 حلقه چاه عمیق و 107 رشته قنات تامین می شده که امروزه تنها 38 قنات قابل بهره برداری است و در وضعیت فعلی دامداری در سلطانیه با روش سنتی و با وجود چمن سلطانیه از رونق نسبی برخوردار است.
چمن طبیعی سلطانیه قسمتی از فلات زنجان را در برگرفته و این فلات از فاصله گرفتن دو رشته ارتفاعات موازی که در جهت شرقی- غربی ممتداند، تشکیل گردیده است...
.
.
.
ورودی گنبد سلطانیّه :
در ارتباط با ورودی ها و دسترسیهای اصلی به فضای داخلی گنبد ، نظریه های مختلفی توسط محققین اظهار شده است . و اکثراً ایوانهای شرقی و شمای را به عنوان ورودی اصلی معرّفی کرده اند و در تأیید نظریات خود وجود کتیبه های مفصّل در ایوان شرقی و کتیبه هایی به خطّ ثلث در ایوان شمالی را مطرح نموده اند . در این باب ذکر این نکته ضرورت دارد که اصل قرینه سازی در بنای گنبد سلطانیّه از اصول شناخته شده ، قطعی و مسلّم است و به طوری که در بعضی موارد به لحاظ انحراف بعضی از سطوح از قرینه ، مجدّداً با اندودی از گچ یا عناصر دیگر معماری ، سطح و طرح مورد نظر را به قرینه رسانیده و سپس تزئینات را اجرا نموده اند .
با این مقدمه وجود عناصری شبیه به درب ، ایوانهای جنوب غربی و جنوب شرقی ، شمال ، غرب و شرق به لحاظ قرینه سازی ، تأمین روشنائی و سبک نمودن بنا اجراء شده است ، بنابراین وجود آنها دلالت بر درب بودن آنها نخواهد داشت ، زیرا ورودی بودن تمامی آنها به دلایل زیر مردود است :
اوّلاً : اختلاف ارتفاع سطوح صحن شرقی با کف ایوان شرقی در حد 38 سانتیمتر و کف فضای گنبد خانه با رقوم کف ایوان شرقی به میزان 88 سانتیمتر و عدم وجود پلّه در این دو قسمت که آمد و شد عادّی را مختل می نماید ، نظریه پنجره بودن این عناصر را تأیید می کند . از طرف دیگر تعبیة در ورودی از ایوان ، مغایر با اصول شناخته شده در بناهای چهار ایوانی است ....
دانلود مطالعات گنبد سلطانیه