دانلود کمک پایان نامه 71 صفحه ای با موضوع تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد، ترکیبات تشکیل دهنده اسانس، ترکیبات فنولی و خاصیت آنتی اکسیدانی گیاه دارویی مرزه
در سال 1388 ،آزمایشی به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف منبع نیتروژن بر میزان عملکرد، ترکیبات تشکیل دهنده اسانس و متابولیت های ثانویه گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L ) به مورد اجرا گذاشته شده از کود اوره به عنوان منبع نیتروژن استفاده شد. سطوح مختلف کودی عبارت از 0-50-100و150 کیلوگرم در هکتاربودند. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار به مورد اجرا گذاشته شد. نتایج نشان داد که استفاده از کود باعث افزایش وزن تر و خشک در گیاه دارویی مرزه گردید. بالاترین وزن تر و خشک (93/163 و 31/33 گرم) در تیمار 150 کیلوگرم کود ازت در هکتار مشاهده شد. همچنین بالاترین درصد و بازده اسانس نیز در تیمار 150 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن و کمترین میزان آن در تیمار شاهد مشاهده شد. شناسایی ترکیبات و مقادیر عناصر تشکیل دهنده اسانس توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به دستگاه جرم سنجی GC/MS) ) انجام شد. بیست ترکیب در اسانس گیاه دارویی مرزه در تیمارهای مختلف کودی شناسایی شد که عمده ترکیبات عبارتند ...............
فهرست عناوین :
- مقدمه
فصل اول – کلیات
- 1-1-بخش اول- اهداف پژوهش
- 1-2- بخش دوم- اختصاصات گیاهی
- 1-2-1- جنس مرزه
- 1-2-2- ویژگی های مرزه باغی
- 1-2-3- نیازهای محیطی گیاه مرزه باغی
- 1-2-4- خواص دارویی اسانس و متابولیت های ثانویه گیاه مرزه باغی
- 1-3- بخش سوم- ترکیبات شیمیایی و اهمیت آنها
- 1-3-1- ماهیت اسانس ها و متابولیت های ثانویه
- 1-3-1-1- متابولیسم اسانس در بدن
- 1-3-1-2- محل تولید و ترشح اسانس های گیاهی
- 1-3-1-3- بیوسنتز اسانس ها
- 1-3-2- روشهای مختلف اسانس گیری
- 1-3-2-1- تقطیر با آب
- 1-3-2-2- تقطیر با آب و بخار
- 1-3-2-3- تقطیر با بخار مستقیم
- 1-3-2-4- روش آنزیمی
- 1-3-2-5- روش فشردن در حرارت معمولی
- 1-3-2-6- استخراج به کمک حلال
- 1-3-2-7- استخراج به کمک گازها
- 1-3-2-8- تقطیر تجزیه ای
- 1-3-3- روش GC-MS
- 1-3-3-1- روش گاز کروماتوگرافی (GC)
- 1-3-3-2- طیف سنج جرمی
- 1-3-4- مروری بر تحقیقات انجام شده بر روی شناسایی ترکیبات اسانس سایر گونه های مرزه
- 1-4- بخش چهارم: تعیین ترکیبات فنلی در گونه های مختلف مرزه
- 1-4-1- اهمیت ترکیبات فنلی و رابطه آن با خاصیت آنتی اکسیدانی
فصل دوم- موادو روشها
- 2-1- مراحل انجام آزمایش
- 2-1-1- مواد آزمایشگاهی
- 2-2- روش اسانس گیری
- 2-3- جداسازی و شناسایی محتویات ترکیبات اسانس
- 2-3-1- مشخصات دستگاه گاز کروماتوگرافی GC جهت تعیین مقدار ترکیبات تشکیل دهنده اسانس
- 2-3-2- مشخصات دستگاه طیف سنج جرمی جهت شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس
- 2-4- تعیین ترکیبات فنلی
- 2-5- تعیین خاصیت آنتی اکسیدانی
فصل سوم- نتایج
- 3-1- وزن تر و خشک شاخساره گیاه دارویی مرزه
- 3-2- درصد و بازده اسانس گیاه دارویی مرزه
- 3-3- تجزیه کمی و کیفی اسانس
- تعیین ترکیبات فنلی در تیمارهای مختلف گیاه دارویی مرزه
- تعیین خاصیت آنتی اکسیدانی در تیمارهای مختلف گیاه دارویی مرزه
فصل چهارم- بحث و بررسی
- 4-1- وزن تر و خشک شاخساره گیاه دارویی مرزه
- 4-2- درصد و بازده اسانس گیاه دارویی مرزه
- 4-3- تجزیه کمی و کیفی گیاه دارویی مرزه
- 4-4- ترکیبات فنلی گیاه دارویی مرزه
- 4-5- خاصیت آنتی اکسیدانی گیاه دارویی مرزه
فصل پنجم- نتیجه گیری و پیشنهادات
- نتیجه گیری
- پیشنهادات
- منابع و مآخذ
- چکیده انگلیسی
دانلود کمک پایان نامه ارشد تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر گیاه دارویی مرزه