موتور پله ای - کنترل دور
79 صفحه در قالب word
فهرست مطالب
فصل اول :کلیاتی در مورد موتورها پله ای 1
را ه اندازی موتورهای پله ای 3
انواع موتور های پله ای 5
فصل دوم مقدمه ای بر میکروکنترلرها 19
سیر تکاملی میکرو کنترلرها 21
فصل سوم میکروکنترلر8051 24
انواع میکروکنترلرهای 8051 25
درون 8051 30
مقدمهای بر برنامه نویس اسمبلی 8051 33
اسمبل کردن و اجرای یک برنامه در 8051 37
شمارندة برنامه و فضای RAM و 8051 39
نوع داده و دستوردهندهها در 8051 41
بیتهای پرچم 8051 و ثبات PSW 44
دستورالعمل های فراخوانی 53
محاسبه و تولید تأخیرهای زمانی 55
برنامه نویسی درگاه I/O 56
عملکرد LCD : 68
فصل چهارم شماتیک و برنامه 77
مراجع و منابع
ضمائم
فصل اول
کلیاتی در مورد موتورها پله ای آشنایی با موتورها پله ای
کنترل دقیق ابزارهای صنعتی،ربات ها وبسیاری ازسخت افزارهای مکانیکی،زیربنای ساخت وتولیدابزارها وتولیدوسایل دقیق دیگرهستند.کارکردن باموتورهای پله ای بسیارساده ومفیداست.
دراینجا می خواهیم بازبانی ساده، روشهای کنترل وراه اندازی موتورهای پله ای،درکنارمعایب ومزایای استفاده از آنها رابررسی کنیم.
ساده ترین ومتداولترین نوع موتورها، موتورهای DC معمولی هستند که بانام آرمیچرمعرفی می شوند.دراین نوع ازموتورها کافیست دوسرموتوررابه یک منبع ولتاژ وصل کنید تاموتوردرجهت خاصی شروع به حرکت کند.برای عوض کردن جهت چرخش کافیست،موتوررابا پلاریته ی معکوس حالت قبلی به منبع وصل کنید.دراین نوع ازموتورها بعدازقطع کردن ولتاژموتور،مدت زمانی طول می کشدتاموتورمتوقف شود.
امانوعی ازموتورها که به موتورهای پله ای(Stepper) معروفند،می توانند این مشکل راحل کنند.اولین تفاوتی که درظاهراین موتورها دیده می شود این است که این موتورها بیشتراز2سیم دارند.بسته به نوع موتورمعمولا 4،5 یا6 سیم ازاین موتورها خارج شده است.اگرشفت این موتورهارابادست بچرخانیداحساس می کنی د که موتوربطورگسسته یا پله پله حرکت می کند وحرکت پیوسته ویکنواخت ندارد( برخلاف آرمیچر)
موتورهای پاه ایدرکنترل ربات ها، پرینترها، دیسک درایوها وبسیاری ازابزار آلات صنعتی وپزشکی استفاده دارند.
آشنایی با مشخصات موتورها پله ای
چهارفاکتورعمده هستند که نوع یک موتورپله ای رامشخص می کند:
- ولتاژ : موتورهای پله ای با ولتاژهای کاری مختلفی ساخته می شوندرایج ترین آنها5v،12v،24v است. همواره اعمال ولتاژکمی بیشتراز ولتاژنامی موتور برای افزایش گشتاوردرکارکرد بهترموتورتوصیه می شود.
- جریان : مقدارجریانی است که ، وقتی موتوردرحال کاراست،درسیم پیچهاجاری می شود.درابتدای هرپله ،جریان بیشتری ازسیم پیچها می گذرد.
- گشتاور : گشتاورموتور یکی ازمهمترین عوامل درانتخاب یک موتوراست.گشتاورموتور معرف مقدارماکزیمم گشتاوری است که می توان به موتور اعمال کرد بدون اینکه ، حرکت موتور دچاراختلال شود.
- زاویه گام : زاویه گام زاویه ای است که شفت موتوربااعمال یک پالی طی می کند.زاویه گام معمولا برحسب درجه بیان می شود.موتورهایی بازاویه گام های 90 ، 15 ،5/7 ،6/3 ،8/1 ،72/0 درجه ساخته شده است.
ازمعایب موتورهای پله ای این است که معمولا سرعت کمی دارند، وهمواره افزایش سرعت،موجب کاهش گشتاورموتور می شود.
را ه اندازی موتورهای پله ای
درواقع برای راه اندازی یک موتور پله ای نیاز به هیچ مداری نیست.بعنوان مثال برای راه اندازی یک موتورپله ای تک قطبی کافیست دوسیم مثبت رابه ترتیب به سیمهای d,c,b,a موتوراتصال دهید. میبینید که موتوردرجهت خاصی شروع به حرکت می کند.یعنی هربارکه سیم منفی رابه پایه ای ازموتوروصل کنید، موتوریک پله به جلو می رود وتازمانی که ولتاژمنفی راازآن سیم قطع نکرده اید،موتورروی همان پله قفل می شود.برای اینکه موتور به حرکت خوددریک جهت ادامه دهد،حتکا باید،سرمنفی منبع به ترتیب به سیمهای2b,2a,1b,1a وصل شود.جدول های زیر تزتیب اعمال ولتاژ مثبت ومنفی رابرای موتورهای مختلف نشان می دهد. این جداول معمولا دربرگه راهنمای موتورهم وجوددارند:
ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است
متن کامل را می توانید در ادامه دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه برای نمونه در این صفحه درج شده است ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه همراه با تمام ضمائم (پیوست ها) با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند موجود است
موتور پله ای - کنترل دور