
سالهاست که انسان به اهیت بهداشت در زندگی خود و محیط زیست پیرامونش پی برده است، زیرا برای انجام کارهای خود به نیرو احتیاج دارد که این نیرو و انرژی را باید از غذای کافی و مناسب بدست آورد. اگرچه مواد غذایی برای سلامتی لازم هستند، اما آلودگی و فساد آنها میتواند سلامتی انسان را به خطر بیاندازد. امروزه علم بهداشت به صورت شاخهای از علوم تجربی در شعبههای متنوعی دارای ابعاد تخصصی است. بنابراین علم بهداشت اسمی عام است که به یک یا چند مورد خاص محدود نیست، بلکه دامنهای وسیع به وسعت کل جهان هستی دارد و با پیشرفت علوم گوناگون، وسعت کاربرد پیرامون آن نیز گستردهتر و تخصصیتر میشود.
بهداشت مواد غذایی یکی از شاخههای علم بهداشت محسوب میشود که به طور مستقیم در سلامت و تندرستی و کیفیت زندگی انسان موثر است. بهداشت مواد غذایی عبارت است از کلیه موازینی که رعایت آنها در مراحل گوناگون از ماده اولیه، تولید، فرآوری، نگهداری، توزیع و عرضه مواد غذایی موجب فراهم آوردن غذای سالم و با کیفیت بالای بهداشتی و خوراکی خواهد شد. در واقع هدف اصلی از رعایت اصول بهداشتی در مواد غذایی در مرحله اول، سالم بودن غذا و پس از آن بالا بودن کیفیت خوراکی مواد غذایی است که برای نیل به آن آشنایی با اصول بهداشتی در مراکز تهیه، نگهداری و توزیع مواد غذایی، برای کلیه متخصصان بهداشت مواد غذایی ضروری است. از سوی دیگر آگاهی و داشتن دانش فنی در زمینه فنآوری مواد غذایی (صنایع مواد غذایی) به منظور به اجرا درآوردن اصول بهداشتی بسیار ضروری است، زیرا در غیراینصورت از اجرای اصول بهداشتی در کنترل و پیشگیری از بروز مسمومیتها، عفونتهای غذایی عاجز میمانیم، در صورت همهگیری (اپیدمی) غذایی از پی بردن به منشاء آنها و کنترل و در نهایت برطرف کردن آنها ناتوان خواهیم ماند.
شامل 29 صفحه فایل word
دانلود پاورپوینت ارائه بهداشت مواد غذایی