فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پایان نامه اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان

اختصاصی از فی ژوو دانلود پایان نامه اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پایان نامه اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان


دانلود پایان نامه اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان

درباره آشپزی آثار مختلفی وجود دارد. برخی از این آثار ضمن توجه به این امر، به امور اجتماعی وابسته به خوراک مانند آداب سفرف و نوع غذا و پرهیز و آشامیدنیها و... نیز می‌پردازد. کهنترین اثر آشپزی در دسترس از آن ابوجعفر محمد بن مظفر بن نصر بن سیار الوراق (متوفی آغاز سده چهارم) می‌باشد به نام الطبیخ و اصلاح الاغذیة المأکولات  که نسخه خطی آن در دست است و دارای ارزشی والایی می‌باشد. این کتاب نه تنها به مسائل مربوط به آشپزی پرداخته بلکه به منافع و مضار خوراکها هم توجه کرده و مربوط به اواخر قرن سوم و اوایل قرن چهارم هجری قمری می‌باشد. نویسنده این کتاب به کتابهای آشپزی خلفای عباسی آن زمان دسترسی داشته و اثر او جالب توجه است. از کتب دیگر در این زمینه کتاب الطبیخ اثر محمد عبدالکریم الکاتب بغدادی(م 637ه.ق) و کتاب الوصلی الی الحبیب فی وصف الطیبات و الطیب اثر کمال الدین ابن العدیم (م660ه.ق) می‌باشد. این کتب از آثار جنبی ارزنده به شمار می‌رود. کتاب الطبیخ بغدادی در قرن سیزدهم میلادی نوشته شده و شیوه اصطلاحات آشپزی آن دوران را تا حدود زیادی نشان می‌دهد. با گذشت زمان آشپزی موضوع ویژه‌ای شد برای بررسی، و گروهی در آن زمینه رساله‌هایی نوشتند که به اسامی آنها اشاره خواهد شد.
نویسندگان به فن طباخی توجه زیادی می‌کردند حتی علی بن هارون معروف به منجم که همنشین خلفا بود و ابراهیم بن مهدی خلیفه‌زاده موسیقیدان و جحظه، شاعرِ ماهر، کتابهای طباخی نوشته‌اند.
مورخ مشهور ابن مسکویه کتابدار عضدالدوله، تألیفی متقن و منظم که شامل اصول پخت و پز و نکات بدیع بود به نام «فی ترکیب الباجات من الاطمعه» فراهم آورد.  در اینجا پاره‌ای از کتبی که در باب اطعمه و اشربه نوشته شده است نام برده خواهد شد:
کتاب الطبیخ و اصلاح الاغذیة‌المأکولاة از ابوجعفر محمد بن مظفر بن نصر بن سیار الوراق، از نسخ خطی در دسترس که منحصر به فرد بوده و در کتابخانه بادلیان، آکسفورد، هانت تحت شماره187 مضبوط است، کتب الطبیخ اثر الکاتب البغدادی و الوصلی الی الحبیب از ابن العدیم و افرادی مانند حارث بن بشخیز، ابراهیم بن مهدی، علی بن عبداللّّه بن عباس بن عبدالمطلب، ابن ماسویه، مخبره، علی بن یحیی منجم،  جحظه، رازی کتبی به نام الطبیخ نوشته‌اندکه بعداً اشاره خواهد شد. همچنین ابو اسحاق ابراهیم بن عباس بن محمد بن صولی کاتب و ابو علی احمد بن اسماعیل بن خصیب انباری «فطاحه» کتب خود را الطبیخ نامگذاری کرده‌اند. از کتب و آثار ابوبکر محمد بن زکریای رازی: الطبیخ، الطبیخ للمرضی،الحاوی و سیمی الجامع الحاصر لصناعةالطب،این کتاب دوازده قسمت است که قسمت چهارم آن در قوای دواها و غذاها و تمام موادی که در طب مورد نیاز است می باشد.کتاب فی الطعمةالمرضی، کتاب دفع مضار الاغذیة، کتاب فی المسکر، رسالته فی العلة التی لها لا یوجد شراب یفعل الشراب الصحیح بالبدن، کتاب الشراب.  کتاب دیگر او المنصوریّه است که به نام شاهزاده منصور نوشته شده و مشتمل بر ده کتاب است که یکی از آنها درباره اغذیه و ادویه می‌باشد.                                         
_از آثار جحظه:الطبیخ، السکباج(ابوالحسن احمد بن جعفر موسی بن خالد برمک.
_نضر بن شمیل: نضر بن شمیل بن خرشة بن یزید بن کلثوم بن عنترة بن (عمربن) جلهمة بن حجر بن خزاعی بن مالک بن عمر بن تمیم از مردم بصره بود که در مرو روذ(از شهرهای خراسان) از شهرهای مازن،اقامت داشت و در سال 203 یا 204(ه.ق) وفات یافت و از کتابهای او کتاب الصفات است که مشتمل بر چند کتاب است. بنا به نقل ابن کوفی جزء سوم آن درباره گوسفندان، پرندگان، آفتاب، ماه، شب، روز، شیرهای آشامیدنی و سماروغ، چاهها، حوضها، ریسمانهای آبکشی ودلو چاه و صفات شراب است.
ابن بشار: احمد بن سلیمان بن بشار استاد ابو عبداللّه کوفی وزیر، کتاب الشراب و المنادمه.

چکیده  و
مقدمه  ک
هدف از پژوهش  م
فصل اول: کلیات
معرفی منابع  2
فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه  10
1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه  12
زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری  14
فایده‌های ظاهری و باطنی کم خوری  19
2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه  20
الف) آداب غذا خوردن  21
ب) آداب سفره  24
3- آداب آشامیدن  25
- آب  25
- شیر  26
- عسل  27
- سرکه  27
 آداب آشامیدنی‌ها از نظر معصومین علیهم السلام  28
4- غذاها و آشامیدنی های حرام  29
از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار می‌گیرد  31
الف- خمر   32
خمرازدیدگاه آیات و روایات  33
انواع خمر و حکم آنها  37
ب- خون  38
ج- گوشتهای حلال و حرام  38
خوردن محرمات در وقت اضطرار  40
فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان
1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام  43
2- محصولات  46
3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان  55
شکل بازارها  66
نقش زنان در بازارها  67
4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام  68
5- جشن ها  80
جشنهای دینی اسلامی  80
جشن های محلی  84
فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی
1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی  93
آداب المائده،آداب سفره  108
2-شرابخانه ها  117
شربت خانه(خزانةالشراب)  120
شرابکده ها  123
3- مجالس شراب  126
استعمال حشیش  135
تریاک 136

فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی
ادویه و خوشبوکننده ها  138
اجزای خوشبوکننده  140
ظروف و وسایل آشپزخانه  141
غذای اعراب  154
خوراکهای گوشتی  156
ماهی و خوراکهای آن  163
خوراکهای گیاهی  165
خوراک تنگدستان  170
خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان  174
از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد  175
روغن وپیه  176
نان  177
برنج  182
مشاغل مربوط به اغذیه  184
بهای خوراکی  185
قیمتها در زمانهای عادی  187
بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی  188
کارکنان آشپزخانه  193
هزینه آشپزخانه سلطنتی  194
نوشیدنیها در این دوره  198
نوشیدنیهای حلال و حرام  199
شیر و محصولات آن  202
آب  204
شیرینیها و حلویات  205
مواد شیرین‌کننده  208
نقل  210
ترشی‌ها و چاشنی‌ها  211
میوه  212
زمان‌بندی غذاها  216
پرهیز و علوم غذایی  217
نگاهداری و حفاظت  220
سوخت  223
نتیجه‌گیری  225
فهرست منابع  227
چکیده انگلیسی  239

 

شامل 250 صفحه فایل word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پایان نامه اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.