نویسنده: فاطمه میرشکاری
خلاصه مقاله:
با افزایش جمعیت، کاهش زمین های قابل کشت و بالا رفتن سطح استانداردهای زندگی، اهمیت مباحث مربوط به انرژی مصرفی در بخش کشاورزی بیش از پیش نمود یافته است . محصول خربزه به عنوان یکی ازمهمترین صیفی جات در سطح شهرستان دلیجان، واقع در استان مرکزی، به حساب می آید که هم اکنون 250 کشاورز به کشت این محصول مشغول اند. در این پژوهش به بررسی مصرف انرژی و رابطه بین انرژی های ورودیو عملکرد، در هر هکتار از مزارع تولید خربزه در این شهرستان، پرداخته شده است. به این منظور داده های لازم از 51 مزرعه کشت خربزه در شهرستان دلیجان جمع آوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. مجموع انرژی های ورودی در کلیه ی مراحل تولید خربزه1069332/258 مگاژول بر هکتار تخمین زده شده است که بیشترین مصرف انرژی ورودی در تولید خربزه، مربوط به سوخت 81/79%می باشد .
خلاصه مقاله:
با افزایش جمعیت، کاهش زمین های قابل کشت و بالا رفتن سطح استانداردهای زندگی، اهمیت مباحث مربوط به انرژی مصرفی در بخش کشاورزی بیش از پیش نمود یافته است . محصول خربزه به عنوان یکی ازمهمترین صیفی جات در سطح شهرستان دلیجان، واقع در استان مرکزی، به حساب می آید که هم اکنون 250 کشاورز به کشت این محصول مشغول اند. در این پژوهش به بررسی مصرف انرژی و رابطه بین انرژی های ورودیو عملکرد، در هر هکتار از مزارع تولید خربزه در این شهرستان، پرداخته شده است. به این منظور داده های لازم از 51 مزرعه کشت خربزه در شهرستان دلیجان جمع آوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. مجموع انرژی های ورودی در کلیه ی مراحل تولید خربزه1069332/258 مگاژول بر هکتار تخمین زده شده است که بیشترین مصرف انرژی ورودی در تولید خربزه، مربوط به سوخت 81/79%می باشد .
تعیین روابط بین انرژی های ورودی و عملکرد تولید خربزه در شهرستان دلیجان