نویسندگان: مسعود آقامسیحی ، جواد خزائی ، موسی ملکی ، امیرعباس شایگانی اکمل
خلاصه مقاله:
روش مرسوم تهیه چیپس سیب زمینی با سرخ کردن در روغن منجر به افزایش چربی و ایجاد ماده سرطانزای اسید آکریلامید در آن می شود که هر دو بسیار مضرند. در این تحقیق روش جدیدی بر مبنای بخارپز نمودن ورقه هایسیب زمینی و سپس خشک کردن آنها در خشک کن های هوای داغ معمولی برای تهیه چیپس پیشنهاد شده است که در آن گزینه سرخ کردن در روغن کاملا حذف شده است. برای هر آزمایش ورقه های محصول در محلول نمک 3درصد وزنی قرار داده و سپس در یک ظرف در بسته حاوی آب در حال جوش برای 30 دقیقه بخارپز شدند. نتایج نشان داد که ضخامت 1 میلیمتر در دمای 100 درجه سلسیوس دارای کمترین زمان و بیشترین نرخ خشک شدن بود.مدل میدیلی بهترین برازش را بر داده های آزمایشی داشت. بطور متوسط با افزایش دما از 70 به 100 درجه سلسیوس زمان خشک شدن به میزان 37 % کاهش یافت.
کلمات کلیدی: چیپس سیب زمینی ،اسید آکریلامید ،چیپس رژیمی ،خشک کن هوای داغ
خلاصه مقاله:
روش مرسوم تهیه چیپس سیب زمینی با سرخ کردن در روغن منجر به افزایش چربی و ایجاد ماده سرطانزای اسید آکریلامید در آن می شود که هر دو بسیار مضرند. در این تحقیق روش جدیدی بر مبنای بخارپز نمودن ورقه هایسیب زمینی و سپس خشک کردن آنها در خشک کن های هوای داغ معمولی برای تهیه چیپس پیشنهاد شده است که در آن گزینه سرخ کردن در روغن کاملا حذف شده است. برای هر آزمایش ورقه های محصول در محلول نمک 3درصد وزنی قرار داده و سپس در یک ظرف در بسته حاوی آب در حال جوش برای 30 دقیقه بخارپز شدند. نتایج نشان داد که ضخامت 1 میلیمتر در دمای 100 درجه سلسیوس دارای کمترین زمان و بیشترین نرخ خشک شدن بود.مدل میدیلی بهترین برازش را بر داده های آزمایشی داشت. بطور متوسط با افزایش دما از 70 به 100 درجه سلسیوس زمان خشک شدن به میزان 37 % کاهش یافت.
کلمات کلیدی: چیپس سیب زمینی ،اسید آکریلامید ،چیپس رژیمی ،خشک کن هوای داغ
ارائه روشی نوین برای تهیه چیپس سیب زمینی رژیمی: خشک کردن ورقه های بخارپز شده سیب زمینی در هوای داغ