پایان نامه آشکارسازی استرس با استفاده از الگوهای سیستم تنفس
55 صفحه در قالب word به همراه 17 اسلاید آماده ارائه در قالب پاورپوینت و تمامی تحلیل های آماری spss و دیتای Labchart
فهرست مطالب
چکیده
فصل اول: مقدمه
1-1 اهمیت و ضرورت پژوهش .. .4
1-2 تعاریف نظری 5
1-3 تعاریف عملیاتی .5
فصل دوم: مفهوم استرس و تاثیر آن بر تنفس
2-1 مقدمه ..8
2-1-1 انواع استرس ..9
2-1-2 علل ایجاد استرس .10
2-2 تاثیر استرس بر بدن .11
2-2-1 اثر استرس روی هورمون ها ..11
2-2-2 اثر استرس روی قلب و عروق ..12
2-3 مکانیسم تاثیر استرس .13
2-3-1 راههای دفاعی بدن 14
2-3-2 مغز و پاسخهای دفاعی ..15
2-3-3 سایتوکاینها به منزله مولکولهای دفاعی ..16
2-3-4 استرس و سیستم ایمنی ..17
2-3-5 ایمنی و پاسخهای التهابی درون مغز .18
2-4 عملکرد حرکتی ششها .18
2-4-1 بیماریهای محدود کننده ریوی 19
2-4-2 عوامل ایجاد بیماریهای محدود کننده ریه .21
2-5 تنفس و اهمیت اکسیژن 21
2-5-1 روش های تنفس 22
2-6 سایر روش های مرسوم تحلیل استرس .22
2-6-1 تحلیل بینایی .23
2-6-2 فعالیت های قلبی و عروقی .23
2-6-3 فعالیت مغزی .25
2-6-4 فعالیتهای پوستی، تنفسی و گفتار 25
2-6-5 روش تصویر برداری حرارتی ..27
فصل سوم: ثبت داده ها
3-1 مقدمه ..30
3-2 فرم های سلامت و تعیین سطح استرس کاربر 31
3-3 تعیین آزمون استرس زا .31
3-4 نحوهی انجام آزمون ..32
فصل چهارم: تحلیل داده ها
4-1 مقدمه .34
4-2 تحلیل نظری داده ها 34
4-3 ارزیابی ویژگیها با استفاده از نرم افزار spss ..35
4-3-1 آزمون تی با نمونههای مستقل 35
4-3-2 تحلیل آزمون تی با نمونههای مستقل ..36
4-3-3 آزمون تی با نمونههای دوتایی .37
4-3-4 تحلیل آزمون تی با نمونههای دوتایی 39
4-4 طبقه بندی تفکیک کنندهی دادهها 39
4-4-1 نتایج طبقه بندی دادهها ..40
فصل پنجم: نتیجهگیری
5-1 نتیجه گیری 41
5-2 پیشنهادات 42
فهرست منابع .43
پیوستها 44
چکیده
استرس به عنوان بخشی از زندگی افراد، همواره بر روی سلامت جسمانی آنها تاثیر میگذارد. این تاثیرات به اندازهای اهمیت دارد که ممکن است گاهی صدمات جبران ناپذیری بر جسم و روح داشته باشد. یکی از روشهای تشخیص حالات روحی استفاده از شاخصهای فیزیولوژیک ناشی از عملکرد سیستم عصبی خودکار میباشد. در این روش با تجزیه و تحلیل سیگنالهای حیاتی بدن در حالت طبیعی که با مشاهدات انسانی قابل تشخیص و تفسیر نیستند به تشخیص استرس پرداخته میشود. در اینجا به تاثیرات استرس بر روی سیگنال تنفس میپردازیم. می توان با استفاده از الگوی خاص در سیگنال های ثبت شده از دستگاه تنفس، پارامترهای نشان دهندهی استرس را استخراج کرد. باید کاربر هنگام آزمون در شرایط مناسب روحی و جسمی قرار داشته باشد. در ضمن باید شرایط محیطی تحت کنترل باشد تا محیط کمترین میزان استرس را به کاربر وارد میکند.
با سنسور ثبت سیگنال تنفس و نرم افزار LABCHART، سیگنال تنفسی مورد نظر را ثبت میکنیم و با بررسی نظری، سیگنال های نامناسب و دارای نویز را حذف میکنیم. با توجه به قابلیتهای نرم افزار دادههای عددی مناسب برای تحلیل را از سیگنال استخراج میکنیم. در ادامه ,ویژگی های مورد نظر از سیگنال که به صورت عددی استخراج شده است را در نرم افزار SPSS دسته بندی میکنیم و با استفاده از آزمون t تعین میکنیم که این ویژگی ها تا چه میزان میتوانند استرس را مشخص کنند. و در نهایت این داده ها را طبقه بندی میکنیم تا درصد صحت نتایج بررسی شود. این دادهها میتواند برای آشکارسازی استرس کاربرد داشته باشد. به طورمثال، زمانی که سیگنالی وجود دارد که اطلاعاتی در رابطه با زمان وقوع استرس در آن نداریم میتوانیم با استفاده از این داده ها زمان وقوع استرس را استخراج کنیم.
کلمات کلیدی: استرس، سیگنال تنفس، آزمون استرس زا، استخراج ویژگی، طبقه بندی داده ها
مقدمه
کرد برنارد فیزیولوژیست قرن 19 متذکر شد که سلولهای بدن موجودات پیشرفته بوسیله محیط مایعی مانند خون احاطه شده و برای ادامه زندگی باید بطور مستمر وجود و ثبات داشته باشد. سلیه و همکارانش در سال 1925 در تحقیقات خود نشان دادند که تحت فشار، ارگانیسم به واکنش مبارزه یا فرار مبادرت می ورزد و اگر این پاسخ مزمن گردد تغییرات دراز مدت مانند فشار خون، تصلب شرائین، ضعیف شدن مصونیت بدن در مقابل امراض و تعداد بی شماری مشکلات دیگر می شود. در اوایل دهه1950 میلادی هملز در پژوهش های خود به این نتیجه رسید که تنها عامل مشترک در ایجاد هر نوع استرس لزوم و ضرورت و اجبار در تغییر و تحول مهم در زندگی معمولی فرد است.
پاسخ بدن به محرکهای بیرونی ودرونی فشار روانی نامیده میشود. رهاسازی بیرونی فشارروانی شامل تغییر شغل، نقل مکان به یک شهر جدید، ازدواج، مرگ شخص محبوب و وجود یک بیماری در خانواده میباشد. حوادث شادی آور به همان اندازه غمبار میتواند فشارزا باشند.) محرکهای درونی شامل ناراحتی جسمانی و یا روانی است. ویژگی شخصیتی، از قبیل نیاز به نقصگرایی یا بدست آوردن رضایت دیگران، نیز میتوانند فشار آفرین باشند]6[.
فشار چه مثبت باشد و چه منفی، واکنشهای جسمانی ایجاد میکند. بدن هورمون ها ومواد شیمیایی که کارکرد قلب، ریهها وعضلات وسایر اندامها را تشدید میکنند، ترشح میکند. این پاسخ ممکن است حالت دفاعی داشته باشد و فرد را قادر کند که مثلا از یک ماشین بی احتیاط فرار کنید. وقتی دوباره احساس ایمنی کردید، تغییرات بدنی مذکور ناپدید میشوند. بهرحال، اگر فشار روانی برای یک دوره طولانی تداوم یابد، هورمونها نیز بطور مرتب ترشح کرده بدن شما را تحریک خواهد کرد، در نهایت این تبادل بین روان و بدن موجب فرسایش میگردد. این علائم نشان می دهند که فرد باید سبک زندگی و علائق فشار آلود خود را ارزیابی کند.
فشار روانی طولانی توانایی لذت بردن شما از زندگی را مختل کرده و بیماری جسمانی و یا عاطفی ایجاد میکند. بیماریهایی که با فشار روانی مرتبط هستند (اما ضرورتا ناشی از آن نیستند) عبارتنداز: زخم معده، اختلال روده، تحریکپذیری، فشارخون بالا،سردردهای میگرنی و درد پشت یا گردن]7[.
ارزیابی وقایع به عنوان پر استرس به دو گونه گروه از عوامل بستگی دارد، عواملی که مربوط به فرد است و عواملی که به موقعیت بستگی دارد. عوامل فردی شامل ویژگی های شخصیتی، هوش و انگیزش فرد می شود برای مثال، افراد برخوردار از عزت نفس بالا بر این باورند که توانایی های لازم را برای برآوردن نیازهای یک موقعیت را دارند. در صورت مواجهه با موقعیتی پر استرس، ممکن است به عوض تهدید انگیز قلمداد کردن آن را به گونه ای مبارزه طلبی ببینند. در مورد انگیزه می توان گفت که هر چه هدف بیشتر در معرض خطر قرار گیرد و مهم تر باشد، فرد میزان استرس بیشتر را ارزیابی خواهد کرد ]4[.
الیس معتقد است باورهای غیر منطقی بسیاری از مردم موجب افزایش استرس آنها می شود عواملی که موقعیتی را پر استرس می کند در وهله ی اول وقایعی هستند که ملزومات شدیدی را می طلبند[1]. به عنوان مثال، بیماری که در انتظار عمل جراحی دردناکی را می کشد، این موقعیت را پیش از انجام گرفتن سنجش فشار خود استرس زا می بینند . گذارهای زندگی نیز استرس زا هستند[2].
ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است
متن کامل را می توانید در ادامه دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن برای نمونه در این صفحه درج شده است ولی در فایل دانلودی متن کامل همراه با تمام ضمائم (پیوست ها) با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند موجود است
پایان نامه آشکارسازی استرس با استفاده از الگوهای سیستم تنفس