این پایان نامه در دانشگاه تهران و در مقطع کارشناسی ارشد و به روش پیمایشی، روش بررسی میدانی و با استفاده از تکنیک مصاحبه حضوری مستقیم انجام گرفته است. دارای پرسشنامه. 159 صفحه WORD.
موضوع مشارکت و چگونگی آن تحقق آن گر چه ریشه در تاریخ دیرینه ی ملت ها دارد و جوانب مختلف مسائل اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی کشورها در طول تاریخ بر اساس مشارکت های مردمی استوار بوده است لیکن این مفهوم امروزه اهمیتی دوچندان یافته است و همواره به عنوان ضرورت تاریخی در عرصه های گوناگون مورد بحث بسیاری از اندیشمندان و برنامه ریزان و دست اندر کاران در زمینه ی مسائل اقتصادی ، اجتماعی ، و سیاسی قرار گرفته است به گونه ای که محور اساسی توسعه را مشارکت می دانند
مسأله مشارکت روستاییان در برنامه های توسعه روستایی موضوعی است که نقطه آغاز آن به دهه های 1970 و 1980 برمی گردد . رشد و گسترش راهبرد های توسعه مبتنی بر رشد اقتصادی و صنعتی شدن کشورهای مغرب زمین و اتخاذ چنین استراتژی در بسیاری از کشور های جهان سوم موجب شد تا پیامد های منفی مانند مهاجرت ، جابجایی شدید جمعیتی ، افزایش شکاف بین مناطق شهری و روستایی و غیره حادث شود . در نتیجه بسیاری از کشور ها و تئوریسین های توسعه در صدد بر آمدند تا نسبت به رهیافت های اتخاذ شده ، تجدید نظر نمایند و تلاش هایی صورت گرفت تا کسانی که در نتیجه این فرایند توسعه و برنامه ریزی ( از بالا به پایین ) ضروری شده بودنددر جهت اراده ملی متشکل شوند . از این رو موضوع مشارکت روستاییان و مکانیزم های جلب و به کارگیری آن ها در برنامه های توسعه روستایی مورد توجه واقع گردیدو مفهوم جدیدی از از توسعه با عنوان توسعه مشارکتی وارد ادبیات توسعه گردید (حامد مقدم ،1373 : 288 ) .
پایان نامه بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی مؤثر بر گرایش روستاییان به مشارکت اجتماعی (مطالعه موردی )