زراعت و اصلاح نباتات نام یکی از رشتههای آموزشی کشاورزی در دانشگاههای ایران است.
این رشته را میتوان به عنوان گرایش در مقطع کارشناسی انتخاب نمود. مباحث این رشته در دوران کارشناسی ارشد تخصصی است.شامل زیر گروههای زراعت ،اصلاح نباتات وبیوتکنولوژی میشود.در دوره دکتری زراعت می توان اکولوژِی گیاهی ویا فیزیولوژِی را پیگیری کرد
گیاهان زراعی بسیار متنوع بوده ،به صورت های مختلفی مصرف گشته و در عملیات زراعی نیز تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. با این حال ،کیاهان زراعی مختلف دارای وجوه اشتراک زیادی می باشند. به طور کلی گیاهان زراعی را می توان به صورت های مختلفی از جمله بر اساس خصوصیات گیاهشناسی و تکاملی ، هدف تولید و مورد مصرف ، طول عمر گیاه ، نیازهای محیطی و شرایط مطلوب رشد، عملیات زراعی و غیره گروه بندی نمود. محصولات زراعی به دلیل دارا بودن خصوصیات مختلف و چند هدفی بودن تولید ممکن است در دو یا چند گروه مختلف قرار گیرند.
گروه بندی گیاهان زراعی:
طبقه بندی علمی گیاهان
نام گیاهان مختلف از یک مکان به مکان دیگر متفاوت بوده و یا گاهی گیاهان کاملا متفاوتی به یک اسم نامیده می شوند. مثلا انواع گندم بای افراد غیر متخصص مفهوم گندم را دارد، اما گندم معمولی که برای تهیه نان استفاده می شود از گندم دوروم که برای تهیه ماکارونی مصرف می شود تفاوت های ژنتیکی و همچنین مصرفی زادی دارد. تولید نان خوب از گندم دوروم و تولید ماکارونی خوب از گندم نان امکان پذیر نیست. برای آن که افراد متخصص یکدیگر را درک نمایند و دقیقا بدانند در باره ی چه گیاها صحبت می کنند، گیاهان را به روشی موسوم به سیستم طبقه بندی علمی نامگذاری کرده اند.این روش که دقیقترین روش ها است توسط لینه(Carolous Linnaeus) بنیان گذاری شده است و به همین نام هم معروف می باشد.در این روش موجودات را بر اساس خصوصیات ریخت شناسی ، تکاملی و ژنتیکی در هفت طبقه قرار می دهند. ترتیب طبقات عبارتند از :
1- سلسله(Kingdom)
2- بخش(Division)
3- رده یا طبقه(Class)
4- راسته(Order)
5- تیره یا خانواده(Family)
6- جنس(Genus)
7- گونه(Species)
گیاهان زراعی به رده ی نهاندانگان تعلق دارند. هر گونه ی گیاهی مجموعه ای از گیاهان را در بر می گیرد که از نظر خصوصیات ظاهری شباهت های زیادی با یکدیگر داشته و بتوانند به سهولت و بدون اتخاذ تکنیک های خاص مانند انتقال جنین و غیره با یکدیگر لقاح یافته و تولید بذر نمایندع به طوری که بذر حاصل بتواند سبز لید مثل مجدد انجام پذیر باشد. مجموعه ای از گونه های که در بعضی خصوصیات مشنرک هستند یک جنس گیاهی را تشکیل می دهند.
مقدمه5
گروه بندی گیاهان زراعی:5
طبقه بندی علمی گیاهان5
گروه بندی گیاهان زراعی بر اساس هدف تولید و مورد مصرف:6
گروه بندی بر اساس مورد مصرف خاص:7
گروه بندی بر اساس عکس العمل به طول روز:8
گروه بندی بر اساس طول دوره ی رشد:8
گروه بندی بر اساس حرارت مطلوب رشد:8
گروه بندی بر اساس طول عمر:9
گروه بندی بر اساس عملیات زراعی:9
زراعت عمومی (GENERAL FARMING)9
مقدمه:9
(طبقه بندی گیاهان زراعی CROPS )11
الف) طبقه بندی بر اساس هدف تولید :11
1- غلات CEREALS11
2-حبوبات LEGUMES11
3-گیاهان علوفه أی FODELER CROPS12
4-گیا هان ریشه أی ROOTY OR RADICAL CROPS12
5-گیا هان فیبری یا لیفی FIBEROUS CROPS12
6-گیاهان غده أی GLANDIFORM /CROPS12
7-گیاهان داروی: MEDICINAL /C12
8-گیاهان قندی SUGAR/C12
9-گیاهان تدخینی SMOKING13
10- گیاهان روغنی OIL CROPS13
ب-طبقه بندی بر اساس هدف خاص :13
1-گیاهان پوششی COVER CROPS13
2-گیاهان مکمل COMPLEMENTALY/C13
3-گیاهان سیلویی SILAGE /C13
5- گیاهان همراه CYNERGIC /C14
6- نباتات غله ای TRAPPING /C14
جنبه های فیزیولوژیکی غلات :14
فرایند فتوسنتز :14
کارایی فتو سنتز :15
فتوسنتز و عملکرد غلات :15
اختلاف در کارایی فتوسنتز :16
نمو گیاه و فتو سنتز :17
روابط مخزن – منبع :18
برنج19
مقدمه19
توصیف کلی برنج :19
سازگاری :20
آب و هوا :20
خاک :20
برنج غرقابی :20
برنج شناور :21
برنج آپلند ( کوهی ):22
تیپ های برنج :22
بیوتیپ های برنج :23
خصوصیات خاک برنج های غرقابی و شناور :24
اثرات غرقابی برروی خاک ها :24
عوامل موثر بر استفاده از کودهای ازته به شرح زیر است :25
1 – تغییرات فیزیکی :25
2 – تغییرات میکروبی :25
3-تغییرات شیمیایی :25
کود های بیولوژیکی :26
تولید به روش راتون در برنج ( راتون کراپینگ ) :27
نکات قابل توجه در عملیات برنج :28
مقایسه سیستم های کشت برنج :29
آبکشت یا هایدروپونیک(مقاله ای از کار عملی کشت هیدروپونیک در کانکس)30
مقدمه :30
هدفها و امکانات گوناگون کاربرد آبکشت (مزایا):30
معایب آبکشت:31
احتیاجات غذایی گیاه:31
مواد و روشها:32
بحث و نتیجه گیری:32
پیشنهادات و انتقادات:34
بخش سوم: حشرات و اهمیت آنها34
فصل اول:کلیات34
بعضی از علل پایداری حشرات35
معایب حشرات :35
اول – حشرات باعث تخریب و خسارت انواع و اقسام گیاهان میگردند.35
دوم- حشرات موجب آزار و ناراحتی انسان و نیز ایجاد خسارت روی جانوران اهلی و وحشی به شرح زیر می گردند36
محاسن حشرات36
فصل دوم: مورفولوژی ، تشریح و فیزیولوژی38
اول - ساختمان خارجی بدن حشرات Morphology:38
الف – جلد و مشتقات آن :38
ب – ماهیچه ها :39
پ – ساختمان سر و ضمائم آن :40
پیوستهای سر:41
قطعات دهان :43
تیپ زننده (مکنده زننده) Piercing – Sucking44
تیپ مکنده Siphoning44
تیپ لیسنده Sponging44
تیپ مخطط Chewing – Lapping45
ت – قفسه سینه ( ( Thorax و ضمائم آن :45
ضمائم قفس سینه46
1- پاها (Legs):46
2- بال ها (Wings) :47
ث- شکم : ( Abdomen)48
پیوستهای شکم:49
دوم: تشریح و فیزیولوژی:49
الف – دستگاه گوارش Digestive system49
ب- دستگاه دفع حشرات :50
پ – دستگاه تنفس:Respiratory system50
1- مکانیسم تنفس در حشرات :51
2- متابولیسم تنفس :52
ت – دستگاه گردش خون Circulatory system:52
1- مکانیسم گردش خون:53
2- ترکیبات خون:53
ث – دستگاه تولید مثل Reproductive system :54
1- دستگاه تناسلی نر55
2- دستگاه تناسلی ماده56
ح – دستگاه عصبی Nervous system:57
ج – اعضاء حسی در حشرات :60
1- حس بینائی60
2- حس شنوایی61
3- حس لامسه62
4- حس چشائی62
5- حس بویایی62
آنتوژنی و بیولوژی :63
الف – نشو و نمای جنینی :63
ب- نشو و نمای بعد از دوره جنینی :64
1- تغییر جلد و مکانیسم آن :64
2- مکانیسم دگردیسی Metamorphosis :65
تقسیم حشرات با توجه به مراحل رشدی بعد از نشو و نمای جنینی66
الف – حشرات با استحاله ناقص یا تدریجی Heterometabola :66
ب- حشرات با استحاله کامل Holometabola :67
مراحل نشو و نمای فردی در حشرات Ontogeny :68
اول) تخم:68
دوم) لارو Larve69
اشکال لاروی :70
سوم) شفیره : ( pupa)71
چهارم) حشره کامل Adult:72
تولید مثل Reproduction :73
روش های تولید مثل73
1- پدوژنز paedogenesis73
2- نئوتنی Neoteny74
3- چند جنینی Polyembryony74
منابع75
شامل 76 صفحه فایل word
دانلود تحقیق زراعت و اصلاح نباتات