فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق آینده جهان و امنیت انرژی

اختصاصی از فی ژوو دانلود تحقیق آینده جهان و امنیت انرژی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق آینده جهان و امنیت انرژی


دانلود تحقیق آینده جهان و امنیت انرژی

1-تعریف امنیت انرژی
واژه امنیت انرژی به عرضه مداوم و مطمئن با قیمت های معقول در حاملهای انرژی باز می-گردد. کسانی که از این واژه استفاده می کنند بدنبال آن هستند که تهدیدات ژئوپلیتیکی، اقتصادی، تکنیکی، زیست محیطی و روانی ناظر بر بازارهای انرژی را کم نمایند. اما مراد از کاربرد این واژه توسط سیاستمداران ناظر بر این موضوع است که اولا دسترسی آسان و بدون احتمال خطر به منابع نفت و گاز جهانی وجود داشته باشد. ثانیا این منابع بصورت منطقی دارای تنوع و گوناگونی از لحاظ منطقه جغرافیایی منابع و همچنین مسیرهای انتقال داشته باشند و ثالثا جریان نفت و گاز عموما از نقاطی تامین گردند که احتمال ثبات و عدم تغییر در حکومت های آنان درازمدت و طولانی باشد. بنابراین مصرف کنندگان نفت و گاز، امنیت انرژی را از دیدگاه خود مطرح می سازند و طبیعی است که تولیدکنندگان نیز بدنبال تعریف خاص خود از این مفهوم باشند. امنیت انرژی برای تولید کنندگان در آن است  که به یک بازار مداوم و همراه رشد منطقی در آینده دسترسی داشته باشند. زیرا اکثر تولیدکنندگان نفت از گروه اقتصاد های تک محصولی هستند که به فروش نفت عمیقا وابسته اند و هرگونه احتمال کم شدن تقاضا و یا توجه کشورهای توسعه یافته به انرژی های جایگزین و یا ترجیح آنان در تامین نفت و گاز از کشورهای غیر اوپک به معنای ایجاد مانع در توسعه اجتماعی و رشد اقتصادی این کشورهاست. در حالیکه اکثر صاحبنظران بر آسیب پذیری بازار نفت خام از قطع و یا تغییر در مقدار تولید در خاورمیانه سخن گفته و بدنبال تنوع سازی برای کمتر شدن وابستگی نفتی خود به خاورمیانه و بخصوص خلیج فارس هستند، آمار نشان می دهد که از 1973 تا کنون هیچگاه مقدار تولید و صادرات نفت و گاز از این منطقه دچار قطعی و یا تغییرات اساسی نگشته است. در اوج جنگ ایران و عراق و یا آمریکا وعراق جریان صدور نفت از این منطقه و تنگه هرمز هیچگاه متوقف نگردید.
کمیسیون اروپا امنیت انرژی را "توانایی مطمئن شدن از نیازهای آینده انرژی هم در بخش استفاده از منابع داخلی در چارچوب ضوابط اقتصادی و یا ذخائر استراتژیک و هم در بخش خارجی بصورت دسترسی به مبادی عرضه با ثبات می داند". در یک تعریف دیگر بنظر باری بارتون و همکاران او  امنیت انرژی شرایطی است که تمامی یک ملت و یا اکثریت آنها می توانند دسترسی مناسب به منابع انرژی با قیمت های معقول در حال حاضر و آینده فارغ از احتمال قطع و ریسک بالا داشته باشند.   

2-آینده وضعیت انرژی
در انتهای سال 2001 مشخص گردید که ذخائر ثابت شده نفت در جهان مجموعا 1027 میلیارد بشکه نفت است که اکتشافات جدید در نقاط مختلف و از جمله دریای خزر، 11 میلیارد بشکه نفت به ذخائر پیش بینی شده در 2000 اضافه نمود. این آمار در انتهای سال 2006 به 1208 میلیارد بشکه بالغ گردید که نشان می دهد که در ذخائر ثابت شده جهان تغییر جندانی رخ نداده است. در حالیکه در مصرف نفت از سال 2000 که حدود 75 میلیون بشکه در روز بوده است به 77 در 2001، 78 در 2002،  80 در 2003، 82 در 2004، 83 در 2005، و نهایتا  به 719/83 میلیون بشکه در روز در سال 2006 رسیده است که کاملا روشن است که تقاضا در حالی اضافه شده است که حجم ذخائر ثابت است. در بخش تولید نیز در حالیکه در سال 2000 مجموع تولید جهانی نفت خام 75 میلیون بشکه در روز بوده است، متوسط در سال 2006 به 683/81 میلیون بشکه در روز رسیده است که کسری مقدار عرضه به تقاضا کاملا روشن است.  از طرف دیگر سرعت کاهش ذخائر شناسایی شده نفت، 4 برابر سریعتر از کشف ذخائر جدید است.
مسئله تقاضا برای نفت در آینده نه چندان دور، یکی از مهمترین مسائل مطرح در سیاست گذاری های انرژی در سطح جهانی است. یکی از گزارش ها خاطر نشان می سازد که در سی سال آینده، پیش بینی می شود که سرانه مصرف انرژی در کشورهای پرجمعیتی مانند هند و چین، اگر به مقدار فعلی سرانه انرژی مردم کره جنوبی برسد، آنگاه به تنهایی این سه کشور متقاضی 120 میلیون بشکه نفت در روز خواهند بود. این رقم را با مصرف فعلی جهان در انتهای 2006 که 84 میلیون بشکه در روز است، مقایسه نمائید.
علاوه بر بالا رفتن تقاضا برای انرژی در قاره آسیا در سالهای آینده، بنظر می رسد که استفاده از نفت خام همچنان تسلط خود را بر سبد حامل انرژی ها حفظ خواهد نمود. این سهم در سال 2020 به 40 درصد خواهد رسید و سهم گاز نیز در حالیکه سریعترین رشد را در سالهای آینده خواهد داشت از 6/23 درصد در حال حاضر به 26 درصد در 2020 خواهد رسید. بقیه عناصر سبد انرژی شامل ذغال سنگ، با رشد منفی روبرو خواهند بود و انرژی های تجدید شونده از جمله هیدروالکتریک با افزایش روبرو خواهند بود.
این پیش بینی ها را باید با روند نزولی منحنی استفاده از نفت ترکیب نمود تا یک منظره واقعی تر در دست داشت. سالهاست که انسان در پی آن است که با استفاده از تکنولوژی های جدیدتر، مقدار نفت مصرفی در بخش صنایع، حمل و نقل و تهویه مناطق مسکونی را کمتر نماید. آیا می توان زمانی را تصور نمود که نفت دیگر کالای استراتژیک نباشد؟ این تصور ممکن است، اما مهم تعیین دقیق آن زمان است.
در این صورت برای رفع کمبود نفت و گاز به مناطق تولید این دو محصول باید توجه نمود. علاوه بر منطقه خاورمیانه که با در دست داشتن 3/65 درصد از منابع ثابت شده نفت جهانی و 6/33 درصد منابع ثابت شده گاز جهان، نقاط دیگری نیز وجود دارند که دارای ظرفیت تولید نفت و گاز می باشند. بعنوان مثال، نفت دریای شمال سالها بعنوان یکی از جایگزینان نفت خلیج فارس مطرح بود، اما ذخائر اثبات شده کلا در اروپا بیشتر از 3 درصد ذخائر نفت خاورمیانه نمی باشد و آمار نشاندهنده کاهش تدریجی در مقدار نفت استحصالی از چاه های نفت دریای شمال می باشد. در بخش گاز، فدراسیون روسیه بزرگترین دارنده منابع گازی جهان است، اما بلافاصله ایران و پس از آن کشورهای دیگر خلیج فارس در پس از روسیه دارای منابع گازی وسیعی می باشند.

 

 

شامل 10 صفحه word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق آینده جهان و امنیت انرژی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.