در قدیم تولید الکل به عنوان یک هنر و مهارت خاص علمی محسوب می گردید تا اینکه
نشان داد که گلوکز قند اصلی و Gay-Lussac شیمی دان و دانشمند معروف فرانسوی
آغازگر تخمیر اتانول م یباشد و نهایتاً نقش مخمر در فرایند تخمیر در سال 1837 میلادی اثبات
گردید و پس از آن لوئی پاستور خاصیت بی هوازی مخمر را کشف نموده و فرایند تولید الکل
وارد مرحله صنعتی خود گردید. تولید الکل از مواد قندی صورت می گیرد و لذا در حال حاضر
بعلت کاهش قیمت تمام شده آن، عموماً تولید آن بعنوان یکی از محصولات جانبی صنایع تولید
شکر محسوب می گردد. در فرایند تولید شکر، ملاس حاصل می گردد. ملاس شربتی است که
حاوی مخلوطی از قندهای کریستال نشده، جامدات غیر قندی باقیمانده از نیشکر یا چغندر، مواد
شیمیایی باقیمانده از فرایند تولید و مقداری آب است. ملاس معمولاً چهار درصد وزن چغندر یا
نیشکر را تشکیل می دهد و یا به عبارتی بطور متوسط (با در نظر گرفتن شکر چغندری و
در F.O.Lichts نیشکری) چهل درصد شکر تولیدی م یباشد .مطابق آمار موجود نشریه ی
سال 2003 2002 کل تولید جهانی شکر معادل 148845 میلیون تن بوده است که بدین ترتیب
کل ملاس حاصله حدود 59540 میلیون تن تخیمن زده می شود که از مقدار فوق 8335 میلیارد
لیتر الکل قابل تولید است.
موارد کاربرد حلال، ضد یخ و مصارف آرایشی – بهداشتی و...
ظرفیت پیشنهادی: 1000000 لیتر
عمده مواد اولیه: ملاس، مخمر، شکر، اسیدسولفوریک و...
سرمایه گذاری ثابت: 17264.5 میلیون ریال
سرمایه در گردش: 2620.6 میلیون ریال
زمین مورد نیاز: 10000 متر مربع
زیر بنا:
تولیدی: 2000 متر مربع
انبار: 300 متر مربع
خدماتی و اداری و
غیره:
450 متر مربع
مصرف سالیانه آب،برق و
سوخت
آب: 1875 مترمکعب
برق: 62500 کیلووات
گازوئیل: 1467.5 لیتر
محل های پیشنهادی جهت اجرای طرح: خوزستان، تهران، آذربایجان غربی، مرکزی،
قزوین
فرمت فایل=zip
فایل=pdf
تعداد صفحات=55
مطالعات امکانسنجی مقدماتی و طرح توجیهی تولید الکل از ملاس