مشخصات این فایل
عنوان: درد
فرمت فایل :word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 52
این مقاله در مورد درد می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله درد
مکانیسمهای عصبی احساس درد
الف ـ گیرندههای درد:برخی از گیرندههای درد احتمالاً chemoreceptor میباشند زیرا تنوع گستردهای از ترکیبات شامل اتوکوئیدهائی چون برادی کینین ( bradykinin) و چندین پروستاگلاندین ( prostaglandins) میتوانند موجب ایجاد یک پاسخ دردناک شوند. و لیکن اکثریت گیرندههای فیزیولوژیک درد را پایانههای عصبی برهنه تشکیل میدهند که فاقد ساختمان دقیق یک گیرنده میباشند و در تمام بافتهای بدن یافت میشوند. گیرندههای درد برای آن اختصاصی بوده و درد حاصل تحریک بیش از حد انواع دیگر گیرندهها.....(ادامه دارد)
مورفین
مورفین اولین ضد درد مخدری بود که بصورت تراپیوتیک مورد استفاده قرار گرفت. منشاء طبیعی آن از گیاه خشخاش Papaver somniferum میباشد. در اثر خراش پوست کپسول آن، شیره سفید رنگی خارج میشود که در مجاورت هوا قهوهای رنگ و سفت شده و تریاک نام دارد. اوپیوم حاوی بیش از 20 نوع آلکالوئید متفاوت است. مرفین توسط یک داروساز آلمانی به نام Serturner از اوپیوم جدا شد. چون پس از مصرف این ماده حالت تخدیر همراه با رویاهای زیاد ایجاد میشود ماده بدست آمده را مورفین .....(ادامه دارد)
مواد شبه مورفینی در سیستم اعصاب مرکزی
امروزه مشخص شده است که مواد شبه مورفینی پپتیدی در مغز و نخاع وجود دارند که از چندین اسید آمینه تشکیل شدهاند. این پلیپپتیدها چند تا هستند و احتمالاً هر کدام کار مشخصی انجام میدهند. این مواد در قسمتهای مختلف C NS پیدا شده و هر روز تعداد جدیدتری از آنها پیدا میشوند. آنچه در حال حاضر به عنوان morphine – like یا endogenous opioid peptides در این سیستم وجود دارند و نقش هورمون یا نوروترانسمیتر را ایفاء میکنند عبارتند از: انکفالینها، اندورفینها و داینورفینها.
هر خانواده از پلی پپتیدها از پیش ساز مخصوص به خود مشتق میشود. این پیش سازها .....(ادامه دارد)
گیرندههای اوپیوئیدی
شواهد زیادی برای گیرندههای متعدد برای پپتیدهای اوپیوئیدی وجود دارد. وجود گیرندههای متعدد اوپیوئیدی، اولین بار توسط Martin در سال 1976 مطرح گردید. ارائه نمودن این فرضیه به دلیل مطالعه آثار ناشی از مرفین و بنزومورفان بر روی سگهای نخاعی شده بود. در آغاز احتمال وجود سه نوع گیرنده مو، کاپا، سیگما داده شد.
گیرندههای مو که مرفین آگونیست اختصاصی آن میباشد، و مسئول ایجاد پاسخهای متعدد و متفاوت حاصل از اوپیوئیدها میباشند، مرفین باعث برادیکاردی، میوزیس و عدم
رابطه ساختمان ـ فعالیت اوپیوئیدها
1ـ6ـ1) رابطه ساختمان ـ فعالیت آگونیستهای گیرنده مو
1ـ6ـ1ـ1) ترکیبات شبه مرفینی
مرفین نخستین اوپیوئید انتخابی برای گیرندههای مو است. ساختمان مرفین از پنج حلقه به هم جوش خورده ساخته شده است و ملکول دارای پنج مرکز ناقرینه با شیمی فضایی مطلق 5 R, 6S, 9R, 13S, 14R میباشد. ایزومر طبیعی مرفین چپگرد است (-) Morphine) یا (L. ایزومر راستگرد (+) Morphine ساخته شده و فاقد هر گونه اثر ضد دردی یا سایر فعالیتهای اوپیوئیدی است. جدول2، ساختمان، شماره گذاری و رابطه ساختمان ـ فعالیت را برای (-) Morphine نشان میدهد.
تشخیص اینکه تغییرات در ساختمان مرفین( یا هر اوپیوئید دیگری) باعث چه تغییراتی در میل ترکیبی و فعالیت ذاتی ترکیب جدید روی هر یک از انواع گیرندههای اوپیوئیدی خواهد شد مهم است. انتخابی بودن ترکیب جدید ممکن است نسبت به ساختمانی که از آن بوجود آمده است متفاوت باشد( مثلاً یک آگونیست انتخابی گیرنده مو به یک آگونیست انتخابی گیرنده کاپا بدل شود) بعلاوه ترکیب جدید نسبت به والدین خود دارای .....(ادامه دارد)
بخشی از فهرست مطالب مقاله درد
مکانیسمهای عصبی احساس درد
ناقلین فیبرهای آوران اولیه
معرفی ضد دردهای مخدر
مورفین
مواد شبه مورفینی در سیستم اعصاب مرکزی
گیرندههای اوپیئیدی
1ـ6) رابطه ساختمان ـ فعالیت اوپیوئیدها
ضد دردهای اوپیوئیدی
دانلود مقاله درد