مدیریت جدید در آموزش و پرورش همانند مدیریت در حوزه های گوناگونی نظیر تجارت، صنعت ، و ... بر پرورش منابع انسانی سازمان تأکید دارد. مدرسه مشابه سازمانی که تحت نظر مدرسه است برای حصول به اهاف تعیین شده به فعالیت منابع انسانی خود نیاز دارد. اهداف زمانی برآورده خواهد شد که در کنار فراهم آیی امکانات مادی، فضای کار ، بودجه و... منابع انسانی مدرسه هم رشد مطلوبی داشته باشد . رشد و بالندگی منابع انسانی مدرسه افزون بر کوششهای فردی منابع انسانی برای ایجاد فرصت جهت بالندگی به درایت و تدبیر نیاز دارد . بخش بالندگی حرفه ای معلمان ، درگرو فراگیری دانش و مهارتهایی است که از نظریه های جدید در حوزه آ.پ است، در بالندگی حرفه ای معلمان و مدیران اثر مثبتی می گذارد . به این سبب در این مقاله به راهبردهای فراشناختی تدریس و سنجش و همچنین پرورش خلاقیتها با مجموعه اصول و راهکارهای عملیاتی مربوط به اصول و تربیت می پردازیم.
راهبردهای فراشناختی : تدریس و سنجش
فراشناخت اساساً در مورد آن جنبه از فرآیندهای استدلال انسانی که برای حل مسأله اساسی هستند ، در نوشته ی حاضر به شش سؤال مربوط به تدریس و سنجش فراشناخت
می پردازیم .
- چه جنبه هایی از فراشناخت را باید آموخت؟
برای آموزش فراشناختی، انتخاب محتوا چندان کار آسانی نیست . انتخاب محتوای مناسب از راه بررسی تفاوتهای فراشناختی گروههای دانش آموزی امکان پذیر است .دومین منبع برای تدارک محتوای آموزش فراشناختی اطلاعات موجود در ادبیات نظری و تجربی است. از ادبیات نظری و تجربی سه نوع راهبرد و مهارت بر می اید ؛ گاهی از فرآیندهای
نظم جویی مناسب ، کسب مهارتهای نظم جویی و دسترس نبودن و بهره گیری از مهارتهای پردازش.
- چه کسی از آموزش فراشناختی سود می برد؟
تدریس مهارتها و راهبردها به یادگیریندگانی که پیشتر مهارتها و راهبردهارا فراگرفته اند مؤثر نیست؛ همچنین آموزشهای فراشناختی برای کسانی که فاقد مهارتهای پایه شناختی اند و از نظر عاطفی آمادگی کافی ندارد ، سودمند نیست . برای مثال از دانش آموزانی که فاقد مهارتهای پایه خواندن هستند، انتظار نمی رود در برنامه های آموزش معطوف به بهبود مهارتهای مطالعه و مهارتهای خود نظم جویی در مطالعه موفق شوند.
همچنین یادگیرندگانی که اثر گذاری راهبردها و مهارتهای مطالعه را باور ندارند، از برنامه های آموزشی فراشناختی بهره نمی گیرند.
بنابراین ، دانش آموزانی برای آموزشهای فراشناختی مناسب اند که فاقد راهبردها و مهارتهای فراشناختی باشند. در نتیجه به شناسایی یا تشخیص بنیه ی عاطفی دانش یادگیرندگان به نظر برای موفقیت در آموزشهای فراشناختی ضروری است.
شامل 24 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش