فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق اصول عملکرد و مهندسی سردخانه های مواد غذایی

اختصاصی از فی ژوو دانلود تحقیق اصول عملکرد و مهندسی سردخانه های مواد غذایی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق اصول عملکرد و مهندسی سردخانه های مواد غذایی


دانلود تحقیق اصول عملکرد و مهندسی  سردخانه های مواد غذایی

مقدمه:
دما نقش مهمی در حفظ کیفیت فراورده های غذایی  دارد . کاهش دما ، سرعت واکنشهایی را که به افت کیفیت  می انجامدکند می کند . به طور کلی اعتقاد براین است که به ازای هر 10 درجه سانتی گراد کاهش دما ، سرعت واکنش به نصف کاهش می یابد .
در زمان های قدیم برای دست یابی به دمای پایین از یخ استفاده می شد . به این منظور یخ در محفظه بسته ای که مواد غذایی در آن قرار داشت ، ذوب می گردید . یخ در هنگام ذوب به گرمای نهان  (333kj/kg ) نیاز دارد تا از حالت جامد به مایع تبدیل شود . این گرما از محصولی که در کنار یخ، درون محفظه عایق شده قرار دارد گرفته می شود .
امروزه فرایند سرمایشی به کمک دستگاه برودتی مکانیکی انجام می شود . دستگاه های برودتی ،گرما را از محفظه سرمایش به محلی که به راحتی بتواند دفع شود ، منتقل می کنند. انتقال حرارت توسط یک ماده سرمازا که مانند آب از مایع به بخار تغییر حالت می دهد ، انجام می شود . ماده سرمازا برخلاف آب نقطه جوش خیلی پایینی دارد .به عنوان مثال ، آمونیاک ، ماده سرمازایی  که عمدتا در واحدهای صنعتی استفاده می شود ، نقطه جوش منهای 3/33 درجه سانتی گراد دارد که در مقایسه با نقطه جوش آب در فشار یک اتمسفر   ( 100 درجه سانتی گراد ) خیلی پایین تر است . آمونیاک نیز همانند آب ، برای اینکه در نقطه جوش خود از مایع به گاز تغییر حالت دهد ، به گرمای نهان احتیاج دارد . نقطه جوش یک ماده سرمازا با تغییر فشار ، تغییر می کند . از این رو برای افزایش نقطه جوش آمونیاک به صفر درجه سانتی گراد ، باید فشار آن به 43/430 کیلو پاسکال( kpa ) افزایش داده شود.
تاریخچه سردخانه در جهان و ایران
تقویم سردخانه های غیر مکانیکی و کشف کاربرد و ذخیره سازی سرما ، به دورانی برمی گردد که از یخ های کوهستان،استخرها و دریاچه ها استفاده می شده است ، دورانی که در آن یخ با سرد کردن تبخیری ( Evaporative ) و تشعشعی (Radiation )  در شبهای بدون ابر و صاف تولید می شده است .
در تکمیل کاربرد یخ کوهستان ها ،استخرها و دریاچه ها ، در هوای گرم از محلولهایی که مخلوطی از نمک و آب بودند استفاده می شد .
در اواخر قرن هجدهم ، 10 تا 15 مخلوط که دما را کاهش می دادند شناخته شدند . بعضی از مخلوط ها مانند : کلرید کلسیم (           Calcium Chloride  ) و برف که دما را تا منهای 8/32 درجه سانتی گراد کاهش می دادند ، برای استفاده های تجاری معرفی شدند . در این دوران در بریتانیای کبیردستگاههایی که از مواد شیمیایی  برای انجماد استفاده می کردند. جهت تولید دماهای پایین معرفی شدند ، اما در همین  دوران تولید یخ مکانیکی (Mechanical Ice Making ) روش شیمیایی تولید یخ را از گردونه رقابت خارج ساخت و تولید شیمیایی یخ فقط برای فرایندهای غیر پیوسته ( Batch Processes  ) مانند بستنی که برای انجماد آن از نمک و یخ استفاده می شد ، کاربرد پیدا کرد .
در سال 1748 میلادی ، ویلیام کولن (William Cullen )  از دانشگاه گلاسگو ) Glassgo) در اسکاتلند  اولین یخ دست ساز بشر را با تبخیر اتر ( Ether        ) در خلا نسبی  نمایش داد . در سال 1805 میلادی ، اولیور اوانس (Oliver Evans ) از فیلادلفیا طرح چرخه بسته یخچال کمپرسوری (Compression Refrigeration ) را پیشنهاد داد .
احداث اولین سردخانه در ایران به حدود  سال 1290 هجری شمسی نسبت داده می شود که توسط روسها در شمال ایران برای بهره برداری از شیلات شمال تاسیس گردید .
انتخاب ماده سرمازا (R efrigerant )
انواع مختلفی از مواد سرمازا برای استفاده در دستگاههای فشرده سازی به صورت تجاری وجود دارند . انتخاب ماده سرمازامبتنی بر چند ویژگی مختلف می باشد که در تعیین مناسب بودن آن برای یک دستگاه معین کمک می کند . ویژگی های شیمیایی و ترمودینامیکی صدها ماده سرمازای موجود ، قابلیت استفاده عملی از آن را مشخص می کند. . خواص فیزیکی  که اهمیت بیشتری دارند ، در مرحله اول مد نظر قرار می گیرند .
خواص فیزیکی مواد سرمازا  ;
این خواص عبارتند از :
 1ـ دما و فشار جوش و چگالش ( Condensing ) : در مایعات سرمازا ،  دمای تبخیر  چگالش ، فشار را تعیین می کند . فشار چگالش بالا ممکن است منجر به نشت از دستگاه و ایجاد حوادث شود . فشار چگالش خیلی زیاد نیازمند صرف هزینه قابل توجه برای ساخت کند کندانسور و خطوط لوله می باشد .
2 ـ دمای انجماد و بحرانی : مایع سرمازا باید دارای دمای انجماد پایین باشد تا از ایجاد انسداد توسط ماده سرمازا در هنگام عملیات سردسازی جلوگیری می شود. مطلوبتر است که دمای بحرانی ( Critica l Temperature ) کاملا بالاتر از حداکثر دمای چگالش ( .Maximum Condensinj Temp ) باشد . هوا و دی اکسید کربن از این قاعده مستثنی هستند .
3 ـ گرمای نهان تبخیر ( Latant Heat of Vaporization ) و گرمای ویژه Specific) Heat)  ماده سرمازا : از آنجایی که اکثر مواد سرمازای  مورد استفاده از یک چرخه مایع و بخار عبور می کنند و گرمایی که    هرپوندآنها جذب می کند ، بیشتر گرمای تبخیر است ،هرچه ظرفیت گرمای نهان تبخیر ماده سرمازا بیشتر باشد ، گاز کمتری باید فشرده       (Co mpressed  ) شود . گرمای ویژه بالا در بخار مواد سرمازا ، یک عامل مطلوب است .
4 ـ میزان فشردگی ( Compression Ration ) : توصیه می شود که ماده سرمازا از میزان فشردگی پایین برخوردار باشد تا قیمت اولیه کمپرسور ( C mpressor  ) وانرژی مورد نیاز عملیات کاهش یابد .
 5 ـ چگالی مایع (Liquid Densities) و گرانروی (Viscosities   ) مواد سرمازا : چگالی همراه با گرانروی باید در عملیات فشردگی ( C   ompressor Operation ) مورد نظر قرار گیرد . اکثر طراحان ،چگالی کم بخار را  در مواد سرمازاترجیح می دهند تا بتوانند سرعت   ( Velocities) بالای گاز را در لوله ها وشیرهای مکش و تخلیه (D ischarge) تنظیم نمایند . برای لوله های طویل ،گرانروی کم مایع سرمازا مطلوب است تا ازافت فشاردر دهانه ها (Orifices )   و لوله ها جلوگیری نماید .
خواص شیمیایی مواد سرمازا:
خواص شیمیایی مواد سرمازا نه تنهااز نظر ملاحظات ترمودینامیکی مهم هستند بلکه از نظر ایجاد حریق ، انفجار ، ایمنی و بو نیز اهمیت دارند . خواص شیمیایی مواد سرمازا عبارتند از :
1 ـ سمیت مواد سرمازا‌: خواص سمی مواد سرمازا، براساس اثرات سمی آن برروی انسان در یک دوره مشخص طبقه بندی شده است . دی اکسید کربن ،هوا ، نیتروژن ، نیتروزاکسید ( Nitrous Oxide ) و فلوروکربن در دمای طبیعی سرمازایی ، دارای سمیت خیلی کمی هستند . دی اکسید کربن ، مواد سرمازای 12 ، 22و 502 در سردخانه های کشتی به دلیل غیرسمی بودن وغیر محرک بودن ( N   onirritating) مطلوبتر هستند .
2 ـ خطرات اشتعال و انفجار : خطر اشتعال و انفجار در بسیاری از مواد سرمازای بالقوه ، باعث شده است که بسیاری از مایعاتی که از خواص ترمودینامیکی خوبی برای سرمازایی برخوردارند ، کنار گذاشته شوند . خطر ویژه دراین حالت احتمال نشتی است که ازدستگاه سرمازا اتفاق می افتد و منجر به ایجاد غلظتهای منفجر شونده بخار قابل اشتعال در هوامی شوند .
آمونیاک ، کلرید متیل و اتیل ایجاد آتش سوزی می کنند . اما فقط در شرایط  غیر معمول منفجر می شوند . سرمازاهای دی اکسیدگوگرد دی اکسید کربن ، نیتروژن ، نیتروز اکسیدوفلورو کربن غیر قابل اشتعال و غیر قابل انفجار هستند .
مواد سرمازا از گروه هیدروکربنها کاملا قابل اشتعال و قابل انفجار هستند .
3ـ بوی مواد سرمازا : بوی مواد سرمازا ممکن است هم یک مزیت و هم یک خطر باشد . بوی مواد سرمازا ، جستجوی نشت را آسان می کند اما همین بو ممکن است مواد غذایی را آلوده سازد . فلوروکربن ها  ، دی اکسیدکربن ، نیتروزاکسید ، هوا و نیتروژن  به عنوان مواد سرمازایبدون بو. طبقه بندی شده اند . دی اکسید گوگرد و آمونیاک ترکیباتی هستند که نه تنها برای انسان سمی هستند ، بلکه باید به دقت از مواد غذایی جدا شوند زیرا مقادیر خیلی کم آنها سبب بو گرفتن مواد غذایی می شود .
4 ـ خورندگی : ماده سرمازا نباید برروی مواد مورد استفاده در ساخت دستگاه برودتی اثر خورندگی داشته باشد .
5ـ ثبات شیمیایی : ماده  سرمازا از نظر شیمیایی باید کاملا پایدار باشد .
6ـ کشف نقاط نشت : در صورت ایجاد نشت در دستگاه برودتی  ، کشف آن باید به آسانی امکان پذیر باشد .
7 ـ تاثیربرمحیط : ماده سرمازایی که در اثر نشت از دستگاههای برودتی خارج می شود ، نباید بر محیط زیست اثر سو داشته باشد . اولین بار در اواسط دهه 1970 این فرضیه مطرح شد که کلروفلوروکربن ها ( C F C ) به دلیل پایداری فوق العاده زیادی که دارند ، در قسمتهای تحتانی جوبرای مدتی طولانی باقی می مانند و به مرور زمان  به لایه های فوقانی آن حرکت می کنند . در این قسمت ازجودراثر تابش اشعه ماورای بنفش خورشید، گروه کلر ملکول C F C جداشده ، با ازن واکنش می دهد که در نتیجه موجب کاهش غلظت ازن می گردد . کاهش غلظت ازن در لایه فوقانی جو  سبب خواهد شد که مقدار بیشتری اشعه مضر ماورای بنفش خورشید به سطح زمین برسد . هیدروفلوروکربنها H  F C ) )ترکیب جایگزین C F C است که هم اکنون همه توجهات معطوف آن است .
8 ـ هزینه : در صنعت ترجیحا از مواد سرمازایی استفاده می شود که هزینه کمتریی داشته باشند .
اجزای یک دستگاه برودتی ( نوع کمپرسوری )
در شکل ،قسمتهای اصلی یک دستگاه برودتی نوع کمپرسوری  مکانیکی بخار نشان داده شده است . وقتی ماده سرمازا به داخل این بخشها جریان می یابد ، از حالت مایع به گاز تغییر فاز می دهد و سپس دوباره به مایع تبدیل می گردد . در نقطه D   روی شکل ، یعنی دقیقا از مدخل ورودی شیر انبساط ، ماده سرمازا در حالت مایع اشباع می باشد . در این نقطه ،دمای ماده سرمازا برابر یا کمتر از دمای چگالش آن است . شیر انبساط، ناحیه پر فشار را از کم فشار جدا می کند . پس از عبور ماده سرمازا از شیر انبساط ، فشار آن افت می کند ، که به همراه آن دما نیز کاهش می یابد . در اثر افت فشار مقداری ماده سرمازااز حالت مایع به گاز تبدیل می شود . این مخلوط گاز کوچک شود.مایع که شیر انبساط را تر ک می کند ، فلاش گاز(Flash Gas ) نامیده می شود .

 

 

 

فهرست

مقدمه
تاریخچه سردخانه درجهان وایران
انتخاب ماده سرمازا ( Refrigerant )
خواص فیزیکی مواد سرمازا
خواص شیمیایی مواد سرمازا
اجزای یک دستگاه برودتی ( نوع کمپرسوری )
1 ـــ اوپرا تور( Evaprator  )
2 ـــ کمپرسور ( c ompressor )
3 ـــ کندا نسور( c ondenser )
4 ـــ شیرهای انبساط ( ExpansionValves  )
نمودارهای فشار - آنتالپی
درجه بندی دستگاه های سرد ساز
عبارات ریاضی مفید در تحلیل فرایند تولید سرما به روش فشرده سازی بخار
بهداشت و گند زدایی ( Hygiene and Disinfection ) و دستورالعملهای ایمنی ( Safety Precoutions  ) در سردخانه
مدت زمان نگهداری مواد غذایی در سردخانه
ساختمان سردخانه
انواع سردخانه
اجرای اصلی ساختمان یک سردخانه
تجهیزات سردخانه

 

 

شامل 22 صفحه word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق اصول عملکرد و مهندسی سردخانه های مواد غذایی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.