مقدمه
سیب زمینی (نام گیاه شناسی آن، سولانوم توبروزوم) یک ریزوم (ساقه زیر زمینی) چند ساله از خانواده ی گیاهان تاج ریزی می باشد. این گیاه یکی از مهم ترین سبزیجات است که در سراسر جهان، مخصوصاً اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی از آن بسیار زیاد استفاده می کنند. سیب زمینی انواع مختلفی دارد که به روش کشت آن بستگی دارد.
تاریخچه
گفته می شود که سیب زمنی بومی نواحی آند بوده و اولین بار اینکاها و مردمان نواحی کلمبیای قدیم آن را کشت نمودند. با گذشت زمان این گیاه را بومیان آمریکا هم شناختند و سیب زمینی به غذای رایجی بین انسان ها بدل شد.
در قرن 16، مردمان اسپانیا سیب زمینی را به سایر نقاط دنیا معرفی نمودند. اصل واژه سیب زمینی هم اسپانیایی است. البته برخی ادعا می کنند که سیب زمینی در آسیا و جهان قدیم قبل از قرن 16 هم وجود داشته و مورد استفاده قرار می گرفته است. به هر حال این افراد شواهدی برای اثبات ادعای خود ندارند.
تصور می شود که سر فرانسیس دریک، سیب زمینی را برای اولین بار به انگلستان آورده است. در سال 1586م، پس از جنگ اسپانیایی ها در کارائیب، دریک در کلمبیا توقف نمود تا غنائمی را جمع آوری نماید. از جمله این غنائم، تنباکو و سیب زمینی بود. قبل از این که او به انگلستان بازگردد، در بندر رونوک هم توقف نمود که در آن بندر، برخی نیروهای انگلیسی ساکن شدند و تصمیم گرفتند تا آنجا را مستعمره خود کنند. باقی سربازان، همراه دریک با سیب زمینی به انگلستان برگشتند.
تا قبل از آغاز سال 1650م، سیب زمینی به غذایی رایج میان مردم ایرلند بدل شده بود و مردم سعی کردند تا از آن به جای گندم به عنوان نوعی غلات اصلی در اروپا استفاده کنند و هم انسان ها و هم دام از سیب زمینی به عنوان منبع نشاسته ای غذای خود استفاده می نمودند. سیب زمینی در سال 1719م برای اولین بار، توسط مهاجران ایرلندی که ساکن لاندن دری در آمریکای شمالی بودند به آمریکا آورده شد.
از آنجا که سیب زمینی یکی از مهم ترین غذاهای مردم ایرلند به شمار می آید، این غذا را به نوعی مرتبط با مردمان ایرلند می دانند که البته این ارتباط، ریشه ی تاریخی هم دارد. در دهه1840، به دلیل شیوع آفت زنگ سیب زمینی، این ماده غذایی در اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر قاره ها جمع آوری شد. در آن زمان، اقتصاد کشور ایرلند بسیار متکی بر تولید سیب زمینی بود و این حادثه سبب بیماری های وحشتناک، مرگ و قحطی شد و به دنبال آن، کسانی که جان سالم بدر برده بودند به نقاط دیگر مهاجرت کردند تا به توانند غذای خود را تأمین کنند و از قحطی نجات یابند. این آفت، جایگاه مهم و البته غم انگیزی را در تاریخ کشور ایرلند دارد.
انواع سیب زمینی
پوست سیب زمینی ها به رنگ های قهوه ای، زرد، صورتی، قرمز و بنفش می باشد و خود سیب زمینی معمولاً به رنگ سفید یا به رنگ پوست آن است. البته نوع زرد آن از بقیه ی انواع، رایج تر است. خوراک های بسیار متنوعی از سیب زمینی تهیه می کنند که در هر کدام، سیب زمینی خاصی به کار می برند و بر همان اساس، سیب زمینی را نام گذاری می نمایند.
• سیب زمینی مخصوص آب پز کردن، سیب زمینی است که معمولاً پس از پخته شدن، شکل خود را از دست می دهد.
• سیب زمینی مخصوص پختن (مثلاً در فر) پس از پختن شکل خود را حفظ می کند.
• سیب زمینی کبابی، معمولاً سیب زمینی را روی آتش کباب می کنند.
• سیب زمینی که برای تهیه ی انواع سالاد استفاده می شود؛ معمولاً از سیب زمینی های براق و سفت برای تهیه ی سالاد استفاده می کنند. از جمله این سالادها می توان سالاد سیب زمینی، سالاد الیویه و... را نام برد.
• سیب زمینی هایی که قابلیت چسبندگی آنها بالاست را پخته و له نموده در تهیه ی پوره سیب زمینی و غذاهای مشابه استفاده می شود.
فهرست مطالب
• مقدمه
• تاریخچه
• انواع سیب زمینی
• ارزش غذایی سیب زمینی
• نقش سیب زمینی در تهیه غذا
o پوره سیب زمینی
o سیب زمینی سرخ کرده
• مواد شیمیایی موجود در سیب زمینی
• همچنین ببینید
شامل 20 صفحه word
دانلود تحقیق سیب زمینی