![دانلود تحقیق اهمیت ورزش](../prod-images/616864.jpg)
ورزش بخشی از فرهنگ مردم جهان است که در طی قرون متمادی تاریخ بشر ایجاد شده و سیری تکاملی داشته است. امروزه ورزش به رشته های گوناگون تقسیم شده و برای حفظ سلامتی، رشد عضلات بدن، تفریح و سرگرمی و مسابقات استفاده می شود
بعضی رشته ها ی ورزشی دارای سابقه چند هزار ساله است و بعضی ها تاریخ طولانی ناپیدا دارد مانند آب بازی و اسپ دوانی و دوش و نبردهای تن به تن و بعضی ها تاریخ مشخص طولانی دارند مانند ورزشهای رزمی، جیمناستیک، کشتی و غیره. ورزشهای نیزهستند که تاریخ کوتاهتر داشته و از رشته های دیگری ورزشی اقتباس شده اند
مهد پیدایش ورزشها را می توان در تمدنهای کهنی چون چین، هند، یونان، روم ملاحظه نمود. اینکه یک ورزش از کجا آمده مهم نیست بلکه مهم این است که ورزش مانند هنر باعث یکجا جمع شدن مردم و سلامتی و نشاط و دوستی انسانها می شود مثلا برای دیدن یک مسابقه ورزشی مانند فوتبال ممکن است صدها هزار و حتی میلیونها نفر از سراسر جهان جمع شوند و با طی مسافت طولانی و هزینه گزاف سفر با اشتیاق فراوان تا آخر مسابقه تماشاچی خوب باشد
تنها چیزیکه این جمعیت عظیم را جمع می کند ورزش و یا کدام نمایش هنری مانند موسیقی است که تقریبا باهم نزدیک اند و هر دو خوشی و سلامتی و جمع شدن انسانها را سبب می شوند
ورزش و هنر مرز ندارد و متعلق به عالم بشریت است. یک هنرمند و یک ورزشکار با اینکه مردم زادگاهش به او افتخار می کنند و او را سخت دوست دارند، اما او همچنان در کل جهان طرفدار دارد و تمام انسانها او را دوست دارند.
امروزه ورزش یکی از اموری است که به عناوین مختلف در جهان مطرح شده و گروه زیادی به اشکال گونگون با آن سروکار دارند. برخی از مردم، ورزشکار حرفهای اند و گروهی ورزشکار آماتور. گروهی طرفدار و علاقمند به ورزش و دیدن برنامهها، مسابفات و نمایش های ورزشی بوده، و عدهای نیز از راه ورزش امور زندگی خویش را میگذرانند.
وزارتخانهها و ادارات ورزشی فراوانی تاسیس شده و مخارج زیادی صرف ورزش، ساختن استادیوم ها، مجتمع ها و باشگاههای ورزشی و نیزتهیه وسایل و لباسهای ورزشی و یا تماشای مسابقات ورزشی میشود. بخش های قابل توجهی از برنامههای تلویزیون، رادیو، مجلات و سایر رسانههای گروهی، به ورزشی و اخبار ورزشی اختصاص دارد و خلاصه ورزش یکی از اموری است که در جهان به صورت جدی مطرح بوده و از جهات مختلف دارای اهمیت میباشد، از جمله:
- امروزه یکی از مشکلات جامعه بشری، مساله بی کاری و عوارض ناشی از آن است. بی کاری، به ویژه برای نوجوانان و جوانان و به خصوص در ایام تعطیلات تابستانی مدارس و مراکز آموزشی، بسیار خطرناک و مضر است و باید با آن مبارزه شده، یا به نحوی اوقات بی کاری را پر نمود که مفید که بوده و با لااقل مضر نباشد. بسیاری از انحرافات، از قبیل: اعتیاد به مواد مخدر، دزدی و ایجاد مزاحمت، دعواها و درگیریهای خیابانی، انحرافات جنسی و ... زاییده بی کاری و ولگردی است.
مرحوم شهید مطهری در کتاب تعلیم و تربیت در اسلام، مطلبی تخت عنوان "زن و غیبت" دارد و میفرماید:
" زن ها در قدیم مشهور بودند که زیاد غیبت میکنند. شاید این به عنوان یک خصلت زنانه معروف شده بود که زن طبیعتش این است و جنساً غیبت کن است؛ در صورتی که چنین چیزی نیست، زن و مرد فرق نمیکنند. علتش این بود که زن- مخصوصاً زن های متعینات، زن هایی که کلفت داشته اند و در خانه، همه کارهایشان را کلفت و نوکر انجام میدادند- هیچ شغلی و هیچ کاری، نه داخلی و نه خارجی نداشت، صبح تا شب باید بنشیند و هیچ کاری نکند. کتاب هم که مطالعه نمیکرده و اهل علم هم که نبوده، باید یک زن هم شان خود پیدا کند، با آن زن چه کند؟ راهی غیر از غیبت کردن به رویشان باز نبوده، و این برایشان یک امر ضروری بوده؛ یعنی اگر غیبت نمیکردند، واقعاً بدبخت و بی چاره بودند".
شاید به واسطه جلوگیری از همین عوارض سوء بی کاری باشد که میبینیم در اسلام از "کار و انسان شاغل" بسیار تجلیل شده است. احادیث فراوانی در این زمینه وارد شده که توجه شما را به برخی از آن احادیث جلب مینمایم:
- امام علی (علیه السلام) فرمود:
اِنََََّْ الله یُحِبُ المُحتَرفَ الاَمینَ؛
خداوندا، انسان امینی را که دارای حرفه است (و به آن اشتغال دارد) دوست میدارد.
رسول اکرم صلی علیه واله فرمود:
اَلکادُّ لِعِیالِهِ کَالمُجاهِدِ فی سبیل اللهِ ؛
کسی که خود را برای اداره امور زندگی اش به مشقت میاندازد، مانند کسی است که در راه خدا جهاد میکند.
رسول اکرم صلی علیه واله فرمود:
مَلعُونَ القی کَلَّهُ عَلَی النّاسِ ؛
هر کس که سنگینی اقتصادی خود را بر دوش مردم بیندازد، ملعون است.
بدون شک، مردم و کشور باید در پی ایجاد کار و اشتغال سالم برای همه باشند، ولی آیا همیشه امکان اشتغال برای همه و به ویژه جوانان و نوجوانان فراهم است؟ اگر این امکان فراهم نشد، تکلیف چیست؟ آیا ایجاد سرگرمیهای سالم و مفید نمیتواند از بسیاری انحرافات جلوگیری کند؟
- ورزش یکی از مفید ترین و سالم ترین سرگرمیهایی است که میتواند اوقات فراغت جوانان و نوجوانان را پر کند.
- ورزش، کسالت و تنبلی را از انسان زدوده و به وی نشاط و شادابی بخشیده، او را برای انجام کارها و وظایف فردی و اجتماعی آماده نموده و اخلاقش را بهبود میبخشد.
- ورزش، روحیه شجاعت، از خود گذشتگی، مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم را در انسان تقویت نموده، اراده وی را قوی میسازد.
- ورزش، توان رزمیانسان را افزایش میدهد. بالا بودن توان جسمانی نیروهای نظامیو رزمی، تنها در زمان های گذشته که جنگ ها با سلاح های سرد صورت میگرفت، مورد توجه نبوده، بلکه امروزه نیز حائز اهمیت فراوان است و تمرینات بدنی قسمت عمدهای از آموزش های نظامیان و به ویژه کماندوها و نیروهای ویژه را تشکیل میدهد. همچنین افرادی که از نقطه نظر بدنی و جسمانی، ضعیف و یا ناقص باشند، در ارتش پذیرفته نشده و گاه از خدمت سربازی نیز معاف میگردند.
- اهمیت سلامتی و توانمندی جسمانی بر کسی پوشیده نیست.
پیامبر گرامیاسلام ضلی علیه واله درباره حق بدن بر انسان میفرماید:
اِنَّ لِرَبُکَ حَقّاً، و اِنَّ لِجَسَدِکَ عَلَیکَ حَقّاً وَ لاَ هلِکَ عَلَیکَ حَقّاً
پروردگارت بر تو حقی دارد، و بدنت بر تو حقی دارد، و خانواده ات نیز بر تو حقی دارد.
آن چه در این حدیث ارزنده قابل توجه است، این است که پیامبر بزرگوار اسلام، تا بدان پایه برای جسم و بدن ارزش و اهمیت قابل است و حق بدن را در ردیف حق پروردگار (آن هم بلافاصله بعد از آن) و در کنار حق خانواده (و حتی قبل از آن) ذکر میفرماید. زمانی انسان میتواند حق پروردگار و خانواده خویش را به بهترین نحوی ادا کند، که از بدنی سالم و نیرومند برخوردار باشد.
ورزش، کمک شایانی بهایجاد و تقویت سلامتی جسمانی و روانی میکند، و به افرادی که با روش صحیح ورزش میکنند و یا دارای کارهای با تحرک میباشند، سالم تر بوده و عمرشان از افرادی که کارهای بدون تحرک دارند بیشتر است.
شهید دکتر سید رضا پاک نژاد در کتاب اولین دانشگاه و آخرین پیامبر مینویسد:
عضلات در حال ورزش 10 تا 18 برابر در حال استراحت احتیاج به خون دارند، 20 دقیقه بیشتر قند و اکسیژن مصرف مینمایند. 50 بار زیادتر گاز کربنیک دفع مینمایند، و با توجه به همین ارقام، اهمیت کار قلب هنگام ورزش روشن میگردد. ...
در واکنش قلب در برابر کار عضلانی، مشاهده میشود ضربان های دبی، حجم خون، فشار خون و حتی ترکیبات فیزیکو شیمیایی خون را دگرگون میسازد. ضربان قلب هنگام کار بدنی، یهنی زمانی که عضلات را به فعالیت میداریم، 2-3 و حتی 4 برابر، و امکان دارد به 200 ضربه در دقیقه برسد. حجم خون 2-3 برابر و دبی قلب 6-7 و حتی 8 برابر و گاه زادتر شود و دبی قلب از 4 لیتر در دقیقه ممکن است به 30 تا 35 لیتر در دقیقه برسد، در صورتی که دبی قلب شخص سالم و ورزیده در حال معمولی 25 لیتر است. ...
حجم قلب ورزشکاران و کارگرانی که کار بدنی سنگینی دارند، بدن شک افزایش مییابد، اما این افزایش به عقیده بسیاری، فیزیولوژیک و کاملاً طبیعی است. در اثر فعالیت بدن، حجم قلب افزایش مییابد، زیرا جدار بطن ها به ویژه بطن چپ ضخیم میشوند؛ یعنی همان طور که که عضلات بازو در اثر ورزش یا ابتلا به برخی بیماریها قوی میشود، عضلات قلب هم در اثر کار، قوی میگردد و در نتیجه قدرت انقباض قلب زیاد میشود.
شامل 111 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود تحقیق اهمیت ورزش