. تعیین بریکس :
روش انجام : رقت سازی ← تهیه محلول 10 % ← رفراکتومتر ← برای تعیین بریکس واقعی میزان بدست آمده را در 10 ضرب می کنیم .
BX = 24
نتیجه گیری : میزان بریکس نمونه در حد مناسبی قرار دارد و در میزان استاندارد کل . چون طبق استاندارد حداقل بریکس باید 24% باشد و نمونه فوق در رنج استاندارد بوده و فاقد مشکل است . که اگر از مقدار فوق کمتر باشد تقلب محسوب می شود و مقدار نمک به آن اضافه شده .
2 . تعیین پتانسیل هیدروژن :
PH = 4.34نتیجه گیری : طبق استاندارد پی اچ رب باید در رنج 3.5 – 4.5 باشد و مقدار عددی که ما به دست آوردیم در رنج فوق بوده و فاقد مشکل است .
3 . تعیین نمک :
روش ولهارد : 3 گرم نمونه + 25 میلی لیتر نیترات نقره 0.1 نرمال + اسید نیتریک غلیظ ← به حجم 100 می رسانیم ← هم زدن ← صاف کردن ← 25 میلی لیتر از محلول صاف شده + چند قطره زاج آهن ← به حجم 100 می رسانیم ← تیتر با تیوسیانات آمونیوم 0.1 نرمال
استاندارد ← 2%
نتیجه گیری : میزان نمک نمونه از حداکثر استاندارد بیشتر است اما از لحاظ طعم و مزه مناسب بوده و حداکثر میزان نمک باید 2 % باشد . اما چون بیشتر از مقدار استاندارد است تقلب محسوب شده و نباید نادیده گرفته شود .
نکته : روش موهر در مورد این آزمون کارایی ندارد .
شامل 5 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله آزمونهای رب گوجه فرنگی