فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پروژه حقوق با عنوان وجه التزام در قراردادها. doc

اختصاصی از فی ژوو پروژه حقوق با عنوان وجه التزام در قراردادها. doc دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پروژه حقوق با عنوان وجه التزام در قراردادها. doc


پروژه حقوق با عنوان وجه التزام در قراردادها. doc

 

 

 

 

 

نوع فایل: word

قابل ویرایش 31 صفحه

 

چکیده:

از سوی حقوقدانان دو نظر عمده در خصوص قابل مطالبه بودن وجه التزام بیان شده . بعضی معتقدند چنانچه وجه التزام مربوط به انجام تعهد باشد( در اینجا وجه التزام به عنوان بدل از تعهد اصلی است ) با منتفی شدن امکان مطالبه اصل تعهد فقط وجه التزام قابل مطالبه است و اینها با هم قابل جمع نیستند .

چنانچه وجه التزام مربوط به خسارت تاخیر در انجام تعهد باشد هم اصل تعهد وهم وجه التزام در صورت تختلف متعهد قابل مطالبه است . عده ای دیگر از حقوقدانان وجه التزام رادر هر دو صورت فوق قابل مطالبه دانسته اند و از نظر رویه قضایی نیز نظر واحدی ارایه نشده است و نظریه فوق در رویه قضایی وجود دارد. اما به نظر نویسنده در حال حاضر با توجه به ماده 230 قانون مدنی و ماده  515 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 و تبصره یک آن که قراردادهای فی مابین طرفین راز نظر خسارت مورد پذیرش قرارداده است و اینکه ماهیت وجه التزام به اعتقاد حقوقدانان چیزی جز خسارت نیست ، لذا چنانچه طرفین در قرارداد وجه التزام را چه در صورتی که برای انجام تعهد چه در صورتی که برای تاخیر در انجام تعهد باشد قید کنند ، با  توجه به مواد مذکور و حاکمیت اراده طرفین در قراردادها در هر دو مورد در صورت  تخلف متعهد وجه التزام قابل مطالبه است . تفکیک بین دو صورت مذکور ترجیح بلامرجح خواهد بود که هیچ ادله اثباتی در این زمینه وجود ندارد .

وجه التزام به عنوان بدل از تعهد اصلی نیست بلکه ضمانت اجرای تخلف از مفاد قراردادی است و لذا در صورت تخلف متعهد در هر دو صورت فوق وجه التزام قابل مطالبه است .

 

مقدمه:

آنچه که در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار گرفته مربوط به وجه التزام در قراردادهاست . اگر در قراردادی اعم از اینکه قرارداد های موضوع ماده 100 قانون مدنی یا عقود معینی همچون عقد بیع باشد در خصوص تضمین اجرای آن وجه التزامی قرار دهند اولا ماهیت این وجه التزام چیست؟ ثانیا ایا این وجه التزام در صورت تخلف قراردادی از ناحیه متعهد به طور مطلق قابل مطالبه است یا خیر  ؟ و آیا تفاوتی بین اینکه  وجه التزام مربوط به تخلف از انجام تعهد باشد یا مربوط به خسا رات تاخیر در انجام تعهد باشد از حهت قابل مطالبه بودن وجود دارد یا خیر ؟ در این زمینه هم از نظر فقهی و هم از نظر حقوقی و بالاخره از دیدگاه رویه قضایی بحث شده و نهایتاً نتیجه گیری شده و آنچه به نظر صحیح رسیده به عنوان نتیجه بحث بیان شده است .

 

فهرست مطالب:

مقدمه

چکیده

1. تعریف و ماهیت وجه التزام

ب ) ماهیت وجه التزام

2-خسارات حاصله از عدم اجرای تعهدات

الف ) تعیین خسارت به وسیله قانون

ب ) تعیین خسارت توسط دادگاه

ج) تعیین خسارت توسط طرفین

3 . نظرات مربوط به وجه التزام

الف ) نظرات موجود در فقه

4- وجه التزام در رویه قضایی

آراء صادره از شعب دیوان عالی کشور در خصوص موضوع

5- نتیجه

ضمائم

مواد به کار رفته در مقاله

الف  قانون مدنی

ب – قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1318

ج – قانون آئین دادرسی مدنی مصوب 1379

د  قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مصوب 1373

منابع

 

منابع و مأخذ:

1- کاتوزیان ، ناصر ، پیشین ، ص 126 و 127 .

2- دیوان عالی کشور ، مذاکرات و آراء هیأت عمومی دیوان عالی کشور ، تهران ، اداره وحدت رویه و نشر مذاکرات عمومی دیوان عالی کشور ، 1382 ، چ دوم ، ج 4 ، ص 225 الی 270 . 

مهدی کیخا۱۷/۱۱/۸۴


دانلود با لینک مستقیم


پروژه حقوق با عنوان وجه التزام در قراردادها. doc
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.