فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پروژه طراحی کارخانه شیر پاستوریزه

اختصاصی از فی ژوو دانلود پروژه طراحی کارخانه شیر پاستوریزه دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پروژه طراحی کارخانه شیر پاستوریزه


دانلود پروژه طراحی کارخانه شیر پاستوریزه

 

مشخصات این فایل
عنوان: طراحی کارخانه شیر پاستوریزه
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 65

این مقاله درمورد  طراحی کارخانه شیر پاستوریزه می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله طراحی کارخانه شیر پاستوریزه می خوانید :

4- نقطه ی انجماد :
تعیین نقطه ی امجماد شیر دقیق ترین و مطمئن ترین آزمایشی است که برای کشف آب اضافی در شیر به کار می رود . نقطه ی انجماد یک محلول با فشار اسمزی یا غلظت و تراکم ذرات و مواد محلول در آن ارتباط دارد . افزودن آب به شیر فشار اسمزی آن را کاهش داده و باعث تغییر نقطه ی انجماد می گردد و چون میزان تغییر نقطه ی انجماد تابع مقدار آبی است که به شیر اضافه می شود با تعیین نقطه ی انجماد می توان مقدار آب اضافی را به دقت محاسبه نمود .
اندازه گیری نقطه ی انجماد با استفاده از دستگاه Cryoscope انجام می گیرد .
Cryoscope شامل یک ظرف شیشه ای ( پلاستیکی ) است که مخصوص ماده ی مولد سرما ( یخ و نمک ) بوده و یک لوله ی انجماد اصلی که ماده ی مورد آزمایش یعنی شیر در آن وارد می گردد ، می باشد .
طرز عمل در دستگاه کلاسیک به این ترتیب است که ظرف شیشه ای یا مخزن Cryoscope را تقریباً تا نیمه از قطعات کوچک یخ پر کرده 2 تا 3 مشت نمک به آن اضافه نموده و ظرف را تا دو سوم آن از آب پر می کنیم ، سپس مخلوط را خوب به هم زده ، سپس تقریباً 100 میلی لیتر از نمونه ی شیر مورد آزمایش را که قبلاً سرد شده در لوله ی انجماد کاملاً تمیز و خشک داخل نموده ، گرماسنج مخصوص لوله را از سوراخ چوب پنبه وارد آن کرده و لوله را در داخل ظرف قرار نمی دهیم . در این موقع ستون جیوه ی گرماسنج پایین می آید شیر را به کمک به هم زن شیشه ای آهسته هم می زنیم و همین که گرماسنج تقریباً 0/5 ˚C پایین تر از نقطه ی انجماد مورد انتظار را نشان داد از لوله ی کناری لوله ی انجماد یک قطعه کوچک یخ را وارد نموده و به این ترتیب از سرد شدن بیشتر شیر جلوگیری می نماییم . وقتی جیوه به طور ثابت ایستاد عمل تمام شده و می توان نقطه ی انجماد شیر را قرائت نمود .                                                              
w : نسبت درصدآب اضافی ، G : نقطه ی انجماد نمونه ی مورد آزمایش
نتیجه گیری : نقطه ی انجماد شیر مخلوط – 0.54  تا -0.55 درجه ی سانتی گراد می باشد . در مورد شیر های انفرادی یا یک دام نقطه ی انجماد ممکن است از -0.528 تا -0.567 درجه ی سانتی گراد تغییر نماید . ....

5 – توتال کانت :
شرایط نمونه برداری باید استریل باشد و مقدار نمونه ی مورد نیاز جهت آزمایش 10 تا 20 CC می باشد که از تانک مورد نظر نمونه برداری می شود . سیکل بازرسی آن حداقل چهار بار در ماه می باشد . ابزار کنترلی توتال کانت آزمایش های پلیتی نمی باشد چون وقت گیر است و هنگامی که شیر وارد کارخانه می شود و نمونه برداری صورت می گیرد باید سریعاً توتال کانت آن گزارش شود تا شیر مهر قبولی برای خرید بخورد یا که رد شود که این روش با دستگاهی به نام باکتواسکن صورت می گیرد . دستگاه باکتو اسکن نمونه ی شیر را گرفته و تعداد کلیفرم در هر میلی لیتر را در صفحه ی دیجیتالی نشان می دهد با کمترین زمان ممکن .
رنج مورد قبول حداکثر× 10  15 عدد در CC می باشد . این آزمایش جهت درجه بندی شیر خام استفاده می شود .
کنترل کیفیت در حین فرآیند :
چون زمان ماندگاری شیر پاستوریزه نسبتاً کوتاه است کنترل کیفیت روزانه ی خط تولید ضرورت دارد . در خط تولید باید منحنی های حرارتی زمان – درجه حرارت ( ترموگراف ) دائماً کنترل شده و برای بازرسی حداقل 6 ماه نگه داری شود . از انتهای خط در قسمت بطری پر کنی ( معمولاً هر نیم ساعت یک بار ) باید نمونه گیری شده و برای اطمینان از جدا نشدن چربی شیر در مخازن ، نبودن آب اضافی در شیر و صحت عمل پاستوریزاسیون ( آزمایش فسفاتاز ) مورد آزمایش قرار گیرد . آلودگی بعد از پاستوریزاسیون باعث کاهش قابلیت نگه داری شیر پاستوریزه شده از این رو کنترل عدم آلودگی شیر به باکتری های گرم منفی بعد از پاستوریزاسیون و قبل از پر کردن شیشه ها یا ظروف بسته بندی دارای اهمیت است .
کنتریل کیفیت بر روی محصول نهایی :
کنترل بر روی محصول نهایی یک نوع بازرسی جهت اطمینان از کنترلی که روی فرآیند انجام گرفته و مواد خام تحویل گرفته شده است .
نمونه برداری از محصول بسته بندی شده به صورت تصادفی انجام گرفته ، ابتدا بسته وزن می شود و سپس مورد آزمایش قرار می گیرد .
1- در کنترل محصول نهایی ابتدا مشخصه ی کلیفرم را کنترل کرده از بسته بندی نهایی یک واحد بسته
بندی شده را انتخاب کرده و توسط مسئول کنترل کیفیت نظارت می شود . این کار در هر شیفت هر 2 ساعت یک بار انجام می شود و محدوده ی قابل قبول آن حراکثر 10 عدد در میلی لیتر می باشد .
2-  توتال کانت :  همه ی مشخصات آن مثل کلیفرم است با این فرق که سیکل بازرسی آن 2 بار در هفته می باشد و محدوده ی قابل قبول آن حداکثر 75 × 10³  پرگنه در میلی لیتر می باشد .
3-  اسیدیته : . محدوده ی قابل قبول برای اسیدیته حداکثر 16 ˚D .
4- دانسیته : . محدوده ی قابل قبول برای دانسیته .030  1تا 1.033 .
5- وزن : 1020 تا 1050 گرم
6- چربی : حداقل 2.5  %
7- ماده خشک بدون چربی : محدوده ی قابل قبول حداقل 0.8  می باشد و ابزار کنترلی آن آون است
8- اشریشیا کلای : در شرایط استریل در هر هفته دو بار نمونه برداری انجام شده و توسط محیط کشت کنترل می شود که محدوده ی مورد قبول آن منفی است .
9 – تست کاتالاز : مانند اشریشیا می باشد با این تفاوت که ابزار کنترلی آن کیت مخصوص و لوله ی آزمایش می باشد و در هر شیفت انجام می شود 
 
3-2-تعیین محدودۀ ظرفیت تولید
ظرفیت کارخانه مورد بررسی با توجه به سرمایه گذاری اولیۀ اندک و هم چنین نبود شیر خام کافیی در منطقه برای احداث کارخانه ای با ظرفیت بالا، دارای ظرفیتی حدود  می باشد.  البته همان طور که گفته شد به خاطر عدم وجود مواد اولیه کافی (شیرخام) در منطقه کارخانه هرگز نتوانسته با ظرفیت اسمی خود یعنی همان   کار کند بلکه حداکثر با ظرفیت  مشغول به فعالیت است.
 
1-3-2-مشخصات عملکرد واحد
در مورد کارخانه های شیر به خاطر حساسیت شیر خام و کم بودن زمان نگهداری آن به صورت خام و تولید دائمی و هر روزه آن، تعداد روزهای فعال کاری در مقایسه با سایر کارخانه بیشتر بوده و در این کارخانه 362 روز در سال می باشد.
مشکلی که این کارخان به آن مواجه بود تهیه شیر خام بود که از مناطق دور دست تهیه و جمع آوری می شد به همین خاطر زمان دقیقی را نمی توان برای آغاز فعالیت کاری کارخانه برای هر شیفت و پایان آن منظور کرد ولی به طور متوسط کارخانه به صورت یک شیفت مشغول به فعالیت بود که زمان هر شیفت حدودا   می باشد.
ظرفیت اسمی  
تعداد شیفت 1
تعداد روز فعال کاری  
زمان فعال سالانه  2896
فعالیت در هر شیفت  
 
4-2-بررسی و ارزیابی مواد اولیه
مواد اولیه مورد نیاز برای کارخانه شیر با توجه به این شیر مدارس را در لیوان های پلی استایرن با درپوش آلومینیومی بسته بندی می کرد به صورت زیر می باشد:
روی پلاستیکی سرلایه بالا به داخل فودگرید    سال/kg 2/12163
لیوان پلی استایرنی برای شیر مدارس         سال/ لیوان 2660700
درپوش آلومینیومی                 2660700 عدد
میزان شیر مورد نیاز                 سال/kg 2896000    =362× 800
در مورد مواد خام بسته بندی باید ضریبی در حدود %5-3 برای ضایعات در نظر گرفت
شیر خام ورودی را باید بلافاصله سرد کرد و در مخازن مجهز به سردکن نگهداری نمود این شیر خام را توسط ماشینهای حمل شیر که مجهز به مخازن یخچال دارد با قابلیت CIP هستند از مناطق اطراف سبزوار، روستاهای مزینان، داورزن، ششتمد، مهر و خود سبوزار به کارخانه می آورند که برای جلوگیری از تلاطم بیش از حد و ناپایدار شدن امولیسیون شیر باید از مخازن مخصوص حمل شیر استفاده کرد
در مورد روی های بسته بندی شیر یارانه و لیوانهای شیر مدارس باید از آلودگی میکروبی آنها جلوگیری کرد و آنها را در محیط مناسب انبار کرد.
البته برای اطمینان از عدم آلودگی میکروبی، کشت میکروبی هر هفته یکبار توصیه می شود.
 
5-2-بررسی ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
مخازن استیل روباز – این مخازن با حجم حدود 1000 هر کدام فضایی به مساحد 7/0 را اشغال می کنند شیر را پس از تحویل در مخزن اول  ریخته و پس از توزین به مخزن دوم که یک صافی بر روی آن قرار دادر تخلیه می شود و از آنجا توسط پمپ به مراحل بعد منتقل می شود.
آدرس سازنده: سبزوار، راه قلعه نو- روبروی استخر ناوی- دفتر تکنوماشین
باسکول: در زیر مخزن اولیه تحویل قرار گرفته و به صورت دستی کار توزین را انجام می دهد و ظرفیت آن حدود kg500 می باشد و از جنس آهن است.
پمپ ها: پمپ های به کار رفته در صنایع لبنی و غذایی از جنس استیل ضد زنگ 316 می باشد که کار پمپ کردن و انتقال مایعات را انجام می دهند این پمپ ها از نوع سانتریفوژی می باشند.  بر روی این پمپ ها بدنه ای مستطیل شکل برای حفاظت در برابر ضربه و نفوذ مایعات قرار دارد قدرت آن 4.5-0.75kw و ظرفیتش    می باشد.
پلیت کولر: به منظور انتقال حرارت و برودت به محصول به صورت غیر مستقیم، بدون آسیب رساندن به ساختار مولکولی سیال، در صنایع لبنی و مراکز جمع آوری شیر که با آب جپلیر سرد می شود کاربرد دارد که در این حالت دمای شیر  را به راحتی به   کاهش می دهد.
هم چنین جهت گرم کردن سیلات در واجدCIP استفاده می شود.
نوع صفحات آن از Alfa laval ,GEA بوده که از جنس استیل ضد زنگ و اسید و قلیایی 316 می باشند.
ظرفیت این دستگاه   بوده و مساحتی حدود   را اشغال می کند
مخزن استوانه ای ذخیره شیرخام: شیر پس از خروج از پلیت کولر وارد این مخزن کننده تا نیاز خط تولید را برآورده کند.
از آن می توان جهت پاستوریزاسیون، سردکردن، گرم کردن شیر استفاده نموده

بخشی از فهرست مطالب مقاله طراحی کارخانه شیر پاستوریزه

فصل اول : کلیات
1-1تعریف ،ویژگی ها و مشخصات محصول
1-1-1    نحوه ی بسته بندی و ظروف بسته بندی
2-1- نشانه گذاری
3-1- مصارف عمده ی محصول
4-1- ارائه ی دیدگاه های کلی در مورد قیمت و بازار فروش
5-1- قیمت فروش
فصل دوم : بررسی های فنی
 1-2 ارزیابی روشهای مختلف تولید
1-1-2- تشریح فرایند منتخب
2-2 بررسی مناطق ، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت
1-2-2 کنترل کیفیت فرآیند
2-2-2 کنترل کیفیت مواد اولیه
3-2-2 کنترل کیفیت محصول
3-2 تعیین محدود ظرفیت تولید
1-3-2 مشخصه ی عملکرد واحد
4-2 بررسی و ارزیابی مواد اولیه
5-2 بررسی ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
1-5-2 موازنه ی جرم و انرژی
6-2 بررسی تاسیسات عمومی
7-2 بررسی نیروی انسانی ( پرسنل مورد نیاز )
8-2 زمین و زیربنا
1-8-2 ساخت سالن تولید
2-8-2 مساحت انبارها
3-8-2 مساحت تاسیسات و تعمیرگاه ها
4-8-2 مساحت ساختمان های اداری ، رفاهی و خدماتی
فصل سوم : محاسبات اقتصادی
1-3 بررسی کل سرمایه ی مورد نیاز
2-3 بررسی هزینه های سالیانه
3-3 بررسی قیمت تمام شده برای هر واحد محصول
4-3 بررسی قیمت فروش برای هر واحد محصول
5-3 تعیین نقطه ی سر به سر کارخانه
 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پروژه طراحی کارخانه شیر پاستوریزه
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.