فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق درمورد خصوصیات مصاحبه کننده و مصاحبه شونده

اختصاصی از فی ژوو دانلود تحقیق درمورد خصوصیات مصاحبه کننده و مصاحبه شونده دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق درمورد خصوصیات مصاحبه کننده و مصاحبه شونده


دانلود تحقیق درمورد خصوصیات مصاحبه کننده و مصاحبه شونده

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه: 4

 

خصوصیات مصاحبه کننده و مصاحبه شونده

اصول، روش ها و شگردهایی در زمینه مصاحبه وجود دارد که اگر رعایت شود می تواند مصاحبه را از جمیع خصایصی که وجه امتیاز آن است برخوردار سازد. معنای این سخن آن است که هم مصاحبه کننده باید مسائل و ظرافت ها و خصوصیاتی را بداند و مراعات کند و هم مصاحبه شونده از ویژگی هایی برخوردار باشد تا محصول کار، یک مصاحبه مهم، خبرساز و توجه برانگیز باشد.

طرز صحبت و رفتار مصاحبه کننده، متانت و گیرایی او، نحوه شروع مصاحبه و شناخت خصوصیات فکری و اخلاقی مصاحبه شونده، سنجش فضا و شرایط مصاحبه، موقع شناسی، نزدن حرف بی موقع توجه و دقت به سخنان گوینده و در صورت لزوم یادداشت برداری، مبارزه با حاکم شدن سکوت و سردی بر جو مصاحبه و خاموش ماندن مصاحبه شونده، توجه به حواشی و فضای مصاحبه، داشتن اطلاعات شخصی درباره موضوع مورد مصاحبه توسط مصاحبه کننده و ویژگی های دیگر از جمله مواردی است که در هر مصاحبه باید مورد نظر باشد و اگر هر کدام از این وارد در جای خود رعایت شود و نقش خود را به خوبی ایفا کند، محصول کار، مصاحبه ای جالب، خبرساز و ممتاز خواهد بود و در غیر این صورت مصاحبه کننده نقش یک ضبط صوت را انجام داده است و با این وضع نیازی به وجود او نیست. بنابراین مصاحبه کننده بخصوص هنگام مصاحبه با شخصیتی که گفت وگو با او به سادگی امکان پذیر نیست باید مراقب رفتار و گفتار خود باشد و هم در حرکات خود متانت و گیرایی لازم را به کار گیرد و هم سنجیده سخن بگوید، از بیان جمله یا مطلبی که ممکن است شخصیت او را خدشه دار سازد یا به اصطلاح مصاحبه شونده را برماند و او را در سخن گفتن محتاط و محافظه کار کند خودداری کند. گاهی اوقات (البته فقط گاهی اوقات و نه غالباً) شروع مستقیم مصاحبه یا مطرح ساختن سؤالات تند و برخورنده می تواند بدترین نوع شروع کار باشد و مصاحبه شونده را تا آخر در لاک محافظه کاری، ترس و احتیاط فرو برد و مصاحبه گر هیچ گاه نتواند پاسخ سؤالات اساسی خود را از او بگیرد. هوش و ذکاوت مصاحبه گر و شناخت شخصیت طرف مصاحبه و عنوان کردن مطالبی که به دل او بنشیند و او را به اصطلاح رام و خشنود سازد می تواند کیفیت کار را تا حد زیادی بالا ببرد. بنابراین در صورت کافی بودن وقت و اقتضای زمان و مکان و فضای مصاحبه، می توان مصاحبه را با طرح مطالب جنبی و مورد علاقه مصاحبه شونده آغاز کرد و به اصطلاح از اول طرح دوستی و رابطه دو طرفه را با او ریخت و سپس به آرامی به سؤالات اصلی رسید و پاسخ های لازم را از او گرفت. البته همین جا لازم به توضیح است که در تنظیم و پیاده کردن متن مصاحبه لازم نیست همین ترتیب رعایت شود بلکه بیشتر اوقات ترتیب مطالب بر اساس اهمیت و تازگی آن صورت می گیرد که در جای خود توضیح بیشتری خواهیم داد. مصاحبه کننده موقع انجام مصاحبه نباید نسبت به هیچ رویداد، حرکت و تحولی در فضای مصاحبه بی توجه باشد. بلکه باید کلیه زوایا و حواشی محل، موضوع و اشخاص، رفت و آمدها و دیگر مسائل را زیر نظر داشته باشد. چه ممکن است بسیاری از آنها در ساخت و پرداخت فضای مصاحبه و دادن تصویر از آن به کمکش بشتابد و یا گاهی اوقات همین مسائل حاشیه ای در متن مصاحبه وارد شود و آن را از گیرایی و تأثیر بخصوصی برخوردار سازد. خبرنگار باید توجه داشته باشد که در عین حال به عنوان یک ناظر و شاهد عمل می کند و هر خبر فقط یک بار اتفاق می افتد و دیگر تکرار نمی شود، در نتیجه باید حتی به جزییات امر حساس و دقیق باشد.

برخی مصاحبه شونده ها از ضبط صوت بیم دارند و با دیدن آن از گفتن بسیاری از مطالب خودداری می کنند بنابراین یادداشت برداری در مواقع ضروری می تواند به کمک مصاحبه کننده بشتابد و در عین حال هیچ گاه نباید به ضبط صوت و کارکردن درست آن اعتماد کرد، باید این آمادگی را داشت که اگر ضبط اصلا" کار نکرد یا نوار نامفهوم بود چیزی را از دست نداد.

این فقط قسمتی از متن مقاله است . جهت دریافت کل متن مقاله ، لطفا آن را خریداری نمایید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق درمورد خصوصیات مصاحبه کننده و مصاحبه شونده
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.