لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه38
بخشی از فهرست مطالب
فهرست:
آشنایی با تصفیه فاضلاب
مدیریت منابع آب زیر زمینی با بهره گیری از فن آوری انرژی اتمی
ایزوتوپها چه هستند و کاربرد آنها چیست؟
کاربرد انرژی اتمی تامین آب شرب
مساحت حوزه های آبخیز
فاجعه ای که در انتظار شهرهای بزرگ و پرجمعیت است
خشکسالی و کم آبی زندگی یک میلیون نفر را در چین مختل کرد
قنات و اهمیت آن در بستر تاریخ
بحران آب ، مدیریت مصرف
بررسی ویژگیهای معماری آب انبار
پایاب
آسیاب آبی
آشنایی با تصفیه فاضلاب
(Digester Tanks) اجراء سقف مخازن هاضم لجن
این مخازن یکی از واحدهای اصلی پروسه هضم لجن در فرایند تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال میباشد. و دارای ابعاد نسبتاً بزرگ میباشند و معمولاً سقف و کف آنها به شکل شیبدار میباشد. وجود فشار گاز داخلی ناشی از هضم لجن و نیز پر شدن آن از لجن ایجاب میکند که این مخازن کاملاً ایزوله باشند. این سازهها به علت فشار زیاد داخلی لجن که در آنها وجود دارد و نیز تغییرات دمای بالا مسائل طراحی و اجرائی خاص خود را دارا میباشند.
در این گونه سازهها مشکل اجرایی سقف به مراتب بیشتر است. شمعبندی ساده برای قالببندی سقف این سازهها جوابگو نخواهد بود چرا که، اولاً : با توجه به نیروهای وارده به آنها، ضخامت بتن سازهای قابل توجه و در نتیجه، وزن مرده وارد به قالب تا زمان گیرش بتن بسیار زیاد میباشد. ثانیاً : ارتفاع داخلی آنها زیاد است و لذا طول شمعها بسیار زیادتر از مقدار معمول خواهد شد. ثالثاً : بعلت اینکه کف این مخازن شیب دار است و شمعها به تنهایی امکان استقرار نخواهند داشت، و میبایست بوسیله مهاریهای مناسب مهار شوند تا از حرکت در روی کف جلوگیری شود. رابعاً : قالببندی برای سقفهای شیبدار با دهانه بزرگ کاری بسیار سخت میباشد.
یکی از روشهای معمول برای اجرای چنین سقفهایی، استفاده از داربست حجمی در داخل مخزن و قالببندی بر روی آنها میباشد. با توجه به شیب دار بودن سقف، بتنریزی میبایست در چندین مرحله انجام شود. قالب و داربست بکار رفته میبایست تا اتمام کامل سقف درجا باقی بماند و این باعث صرف زمان و هزینه زیادی خواهد شد. علاوه بر این خود داربستبندی در حجم بزرگ زمانبر بوده و باعث به عقب افتادن زمان بهرهبرداری طرح خواهد شد. بنابراین این مهندسین مشاور تصمیم گرفت که در یکی از پروژههای خود روشهای مختلف اجرای سقف مخازن هاضم لجن را بررسی و مقایسه اقتصادی کند که در ذیل نتایج این بررسیها را مشاهده میکنید. در این بررسی مشخصات هندسی مخزن هاضم مطابق شکل 1 میباشد.
روش اول
یک شابلون فلزی شامل یک رینگ فلزی در بالا که قطر آن مساوی قطر بالایی مخزن بوده و چهار عدد ستون در انتهای دو قطر متعامد دایره قرار میگیرند میباشد.
این شابلون توسط قطعات فلزی تعبیه شده در دیوارههای مخزن هاضم نگهداری و محکم میشود. سپس تعداد 62 عدد پانل پیش ساخته پیش تنیده که به شکل قطاعهای کوچکی ساخته و آماده شدهاند، توسط اتصالات فلزی تعبیه شده در روی آنها و بالای دیوارها در محل خود قرار داده شده و ثابت میشوند. این سیستمها بجای قالب برای سقف بتنی اصلی میباشد و میتوان بر روی آن عملیات آرماتوربندی و بتنریزی را انجام داد. فایل انیمیشن روش اجرایی این گزینه را نمایش میدهد
روش دوم
در این روش نیز همانند روش اول یک شابلون فلزی بر فراز مخزن استقرار پیدا کرده و سپس بجای پانلهای بتنی پیش ساخته از مقاطع فلزی به عنوان اعضا باربر خمشی استفاده شد و سپس با استفاده از ورق فلزی سطح بالای تیرهای فلزی پوشش داده میشود سیستم سازهای حاصل نقش قالب سازه اصلی را به عهده خواهد شد، این بررسی با استفاده از چندین نیم رخ فلزی انجام شده است
روش سوم
در این روش تعدادی خرپای فلزی بر فراز سقف مخزن هاضم استقرار پیدا میکند میکند و در فواصل خرپاها روی آنها با روق فلزی پوشش داده میشود. این سیستم نقش قالب را برای سازه اصلی را به خواهد داشت، در این بررسی تعداد مختلف خرپا مورد استفاده قرار گرفته است
مدیریت منابع آب زیر زمینی با بهره گیری از فن آوری انرژی اتمی
کاربرد تکنیکهای ایزوتوپ اطلاعات ذیقیمتی از وضعیت منابع آب زیر زمینی بدست می دهد و جهت حرکت و منشاء آلاینده ها را از محیط های مختلف شناسایی می کند. این تکنیک در کاوش منابع آب زیرزمینی و استفاده منطقی آن بسیار موثر می باشد.
انرژی اتمی به عنوان گزینه مناسب (جایگزین انرژی برق) در فرآیند شیرین سازی آب کاربرد دارد.
ایزوتوپها چه هستند و کاربرد آنها چیست؟
عناصری که اتم های آن ها دارای عدد جرمی
تحقیق در مورد تصفیه فاضلاب