فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق آماده با موضوع جامعه و بیماریها 54 صفحه word

اختصاصی از فی ژوو تحقیق آماده با موضوع جامعه و بیماریها 54 صفحه word دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق آماده با موضوع جامعه و بیماریها 54 صفحه word


تحقیق آماده با موضوع جامعه و بیماریها 54 صفحه word

مقدمه

بیماری­ها تاریخ دارند و هر دوره­ی تاریخی بیماری­های «خود» را داراست. بعضی از آنها ار دوران باستان، حتی از دوران ماقبل تاریخ وجود داشته­اند. ما از آن جهت به این موضوع پی برده­ایم که آثار این بیماری­ها بر باقیمانده­ی استخوان­هایی که در محوطه­های ماقبل تاریخ پیدا شده­اند، دیده شده است. اما این بیماری­ها در دوره­های مختلف به صور بسیار متفاوتی احساس می­شده­اند. به علاوه، در درازمدت، بیماری­ها به همان میزان که تداوم داشته­اند تحول پذیرفته­اند: بلاهای جمعی در قدیم با بیماری­ها که اغلب فردی بوده­اند و ما امروز آنها را می­شناسیم، به وضوح تفاوت داشته­اند. سهم مهمی از این تحول مربوط به تغییرات اجتماعی در سطح کلان است که ما به شرح ان خواهیم پرداخت:

 

دوره­ی اپیدمی­ها: نظام قدیم مرض

در طول قرن­ها، اپیدمی­ها در قلب جامعه­ها بیماری­های غالب را تشکیل می­داده­اند. البته، انواع دیگر بیماری نیز شایع بوده است. ما شواهد زیادی در این مورد در دست داریم: مثلاً مونتنی[1] در اثر خود تتبعات به تفصیل بیماری­های کلیه و مثانه را که خود به آنها مبتلا بوده توصیف کرده است. اما اپیدمی­ها آثار وخامت­باری بر آینده­ی جوامع داشتند، و بنابراین تصورات ذهنی مردم بر آنها تأثیر می­گذاشتند. این اپیدمی­ها مدت­های مدیدی در نظر همگان بلای آسمانی تلقی می­شدند.

 

پیامدهای جمعیت­شناختی اپیدمی­ها

تحقیقات عدیده­ی تاریخی نشان می­دهد چگونه شیوع اپیدمی می­توانست چهره­ی منطقه یا کشوری را - با از میان برداشتن ناگهانی تعداد زیادی از مردم و دامن زدن به ناهماهنگی­های فاجعه­بار جمعیتی دگرگون سازد. طاعون بزرگ در اروپای غربی، طاعون سیاه که در سال 1347 میلادی در بند مسین[2] آغاز شد، به تنهایی 26 میلیون نفر، یعنی به اندازه ربع جمعیت اروپا قربانی داشت. تازه این بیماری در طول چهار قرن بارها دوباره ظاهر شد. یاد بعضی از آنها مانند طاعون 1665 لندن یا بندر مارسی در سال 1720 هنوز هم در خاطره­ها زنده مانده است. اما تنها طاعون نیست که خسارات جانی به بار می­آورد. جذام نیز از قرن ششم میلادی در اروپای غربی پدیدار شد. این بیماری در قرن سیزدهم به اوج خود رسید و سپس فرو نشست. از قرون وسطی تا پایان قرن هجدهم، آبله آفت دیگری بود که در هر یک از یورش­ها، یک سوم کودکان یک روستا را نابود می­کرد و روستاهای بسیار دیگری را از هیبت می­انداخت. سیفیلیس تا پایان قرن پانزدهم، به هنگام محاصره­ی شهر ناپل در سال 1494 توسط فرانسویان، ناشناخته بود: این بیماری در ارتش­های فرانسه و ایتالیا به قدری کشته داد که ناچار جنگ باید قطع می­شد. فرانسوی­ها به آن لقب «مرض ناپل» را داند، در حالی که اهالی ناپل آن را «مرض فرانسوی» خواندند. در واقع گمان می­رود که این بیماری با دریانوردان کریستف کلمب از قاره­ی آمریکا آمده باشد. در فهرست بیماری­های همه­گیر، نباید مالاریا را که هزاران نفر را در سال 1602 در همان ناپل نابود کرد و سل و سیاه سرفه و سرخگ که بسیار کشنده بودن و نیز تیفوس و تیفوئید و اسهال و دیفتری و سایر بیماری­ها را از نظر دور داشت. در قرن نوزدهم در حالی که طاعون از اروپا رخت بربسته بود، اپیدمی دیگری که همان وبا باشد از آسیا وارد شد. وبای سال 1832 در فرانسه به تنهایی 100000 قربانی گرفت.


 برای دانلود کل مطلب به لینک زیر مراجعه کنید.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق آماده با موضوع جامعه و بیماریها 54 صفحه word
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.