فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 22 صفحه
خلاصه
در این مقاله پس از بررسی تطبیقی سیستم انتقال قدرت شش فاز با سه فاز و بیان مزایای آن، مدارهای معادل و مدلهای ریاضی مربوطه ارائه میگردد و سیستم انتقال چند فازی مطرح و تفهیم میشود. مقوله جبران افت پتانسیل در یک سیستم قدرت 6 فاز با ارائه طرحهای مختلف مهار به کمک خازن سری و مهار شانت به صورت جداگانه و ترکیب دو روش در اشکال ترکیبی متفاوت مورد بررسی قرار گرفته است و ضمن مقایسه مدلهای مطروحه برای سیستمهای 3 فاز و 6 فاز مناسبترین مدل جبران افت پتانسیل برای خطوط 6 فاز انتخاب و ارائه گردیده است .
1ـ معرفی
تقاضای فزاینده مصرف برق, رشد هزینهها, محدودیتهای مکانی و بهبود بازدهی از جمله دلایل و عواملی هستند که برای تأمین آنها خطوط انتقال قدرت با ولتاژ بالا راهاندازی شدهاند. امروزه ازدیاد ولتاژ خطوط انتقال قدرت تقریباً به حد اشباع رسیده است چرا که خطوط ولتاژ بالا عواقبی چون وجود میدانهای سنگین الکترومغناطیسی و آثار بیولوژیکی، اغتشاشات صوتی و اخذ مجوز برای احداث و عبور خطوط انتقال را به دنبال داشته و لذا یافتن روشهای جایگزین و مناسب از ملزومات بخش توزیع نیرو تلقی میگردد. در حال حاضر انتقال قدرت از طریق خطوط سه فاز در طیفی گسترده در سطح جهان معمول میباشد. به دنبال بحران انرژی و اهمیت یافتن بهرهبرداری بهینه از منابع انرژی و سیستمهای تولید و توزیع نیرو، طرح شبکههای چند فاز (ضریبی از سه فاز) یعنی 6، 9 و 12 فاز از سال 1972 میلادی به طور جدی مطرح و دنبال گردید. از بین شبکههای انتقال قدرت بیش از سه فاز، خطوط انتقال قدرت 6 فاز از نظر مقایسه و سهولت اجرایی به خصوص در سطح قدرت UHV , EHV دارای برتری و کاربری بیشتری میباشند. این مقاله ضمن معرفی سیستم چند فاز (6 فاز) و ارایه معادلات ریاضی و تطبیقی مربوطه مزایای یک سیستم 6 فاز در مقایسه با سیستم سه فاز را بیان مینماید.
انتقال نیرو از طریق خطوط 6 فاز (چند فاز) به دو روش امکانپذیر میباشد اول اینکه از بدو تأسیس نیروگاه، الکتریسیته توسط ژنراتورهای 6 فاز تولید شده و شبکه توزیع نیز به صورت 6 فاز طراحی و احداث گردد. روش دوم که بیشتر مورد نظر بوده و از جنبه اجرایی نیز میتوان آنرا روی کلیه شبکههای سه فاز موجود اعمال نمود که بحث این مقاله نیز مرتبط با این روش میباشد. در واقع یک شبکه 6 فاز را میتوان با قرار دادن دو ترانسفورماتور تبدیل سه فاز به 6 فاز و بر عکس تبدیل 6 فاز به سه فاز به ترتیب در ابتدا و انتهای خطوط دو خطه سه فاز به وجود آورد.
تحقیق درباره بررسی تطبیقی خطوط انتقال قدرت چند فاز و مهار افت پتانسیل در خطوط شش فاز