فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پایان نامه رشته تاریخ با موضوع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍.ق.

اختصاصی از فی ژوو دانلود پایان نامه رشته تاریخ با موضوع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍.ق. دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پایان نامه رشته تاریخ با موضوع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍.ق.


دانلود پایان نامه رشته تاریخ با موضوع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍.ق.

فرمت فایل: word (قابل ویرایش)

تعداد صفحات: 250




 

 




فهرست مطالب:

چکیده ....................................................................................  و

مقدمه ..............................................................................  ک

هدف از پژوهش .....................................................................  م

فصل اول: کلیات

معرفی منابع ............................................................................  2

فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه ..........................................  10

1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه .................  12

زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری ....................................................  14

فایده‌های ظاهری و باطنی کم خوری ............................................  19

2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه ..............  20

الف) آداب غذا خوردن ..........................................................  21

ب) آداب سفره .......................................................................  24

3- آداب آشامیدن ......................................................................  25

- آب .....................................................................................  25

- شیر ................................................................................  26

- عسل .............................................................................  27

- سرکه ............................................................................  27

 آداب آشامیدنی‌ها از نظر معصومین علیهم السلام ...............................  28

4- غذاها و آشامیدنی های حرام ..................................  29

از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار می‌گیرد ..............................  31

الف- خمر  ..........................................................................  32

خمرازدیدگاه آیات و روایات ........................................................  33

انواع خمر و حکم آنها .....................................................  37

ب- خون ............................................................................  38

ج- گوشتهای حلال و حرام ........................................................  38

خوردن محرمات در وقت اضطرار .................................................  40

فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان

1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام .....  43

2- محصولات ............................................................  46

3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان .......................................  55

شکل بازارها ...................................................................  66

نقش زنان در بازارها ....................................................................  67

4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام .......................................  68

5- جشن ها ........................................................................  80

جشنهای دینی اسلامی ....................................................  80

جشن های محلی ...........................................................  84

فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی

1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی .............  93

آداب المائده،آداب سفره .................................................  108

2-شرابخانه ها ......................................................................  117

شربت خانه(خزانةالشراب) .......................  120

شرابکده ها ......................................................................  123

3- مجالس شراب .........................................................  126

استعمال حشیش ..................................................................  135

تریاک ................................................................................. 136

 

فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی

ادویه و خوشبوکننده ها .........................................................  138

اجزای خوشبوکننده ..........................................................  140

ظروف و وسایل آشپزخانه ....................................................................  141

غذای اعراب ............................................................................  154

خوراکهای گوشتی ........................................................  156

ماهی و خوراکهای آن ......................................................  163

خوراکهای گیاهی ..................................................................  165

خوراک تنگدستان ..........................................................  170

خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان .............................  174

از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد .................  175

روغن وپیه ...........................................................................  176

نان ..................................................................................  177

برنج ..................................................................................  182

مشاغل مربوط به اغذیه ..............................................................  184

بهای خوراکی ...............................................................................  185

قیمتها در زمانهای عادی ............................................................  187

بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی ......................................................  188

کارکنان آشپزخانه .......................................................................  193

هزینه آشپزخانه سلطنتی ..........................................................  194

نوشیدنیها در این دوره ............................................................  198

نوشیدنیهای حلال و حرام ..........................................  199

شیر و محصولات آن ........................................................  202

آب .............................................................................................  204

شیرینیها و حلویات ..........................................................................  205

مواد شیرین‌کننده .........................................................................  208

نقل .................................................................................................  210

ترشی‌ها و چاشنی‌ها .......................................................................  211

میوه ............................................................................................  212

زمان‌بندی غذاها .............................................................  216

پرهیز و علوم غذایی ....................................................................  217

نگاهداری و حفاظت ...........................................................................  220

سوخت .........................................................................................  223

نتیجه‌گیری ...............................................................................  225

فهرست منابع ................................................................................  227

چکیده انگلیسی .............................................................  239

 

 

چکیده:

در آغاز حکومت عباسیان به دلیل آنکه دست‌اندرکاران حکومت اسلامی، بعد از دودمان نژادپرست بنی‌امیه روی کار آمدند و ملل مختلف با زبانها و فرهنگهای متفاوت وارد حوزه اسلامی شدند، مسائل اجتماعی و از آن جمله اطعمه و اشربه تحولی عظیم پیدا کرد.

موضوع تحقیق اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در دوره عباسیان از ابتدا تا سال 656(ه.ق) است و روش کار به صورت کتابخانه‌ای و بهره‌برداری از منابع موجود و استفاده از نظرات محققین بوده و پژوهش حاضر شامل معرفی باب فقهی و آداب دینی اطعمه و اشربه (حلال و حرام)، تجارت و بازرگانی و محصولات آن دوره، ادیان گوناگون و تأثیر آنها بر روی اعراب بخصوص در باب خوردنیها و آشامیدنیها، جشن‌ها و اعیاد اسلامی، رسوم دارالخلافه در این رابطه، غذای اعراب و انواع مختلف آن، وسایل و ظروف طبخ غذا و... می‌باشد.

در عصر جاهلیت و صدر اسلام، اغلب مردم عرب از غذاهای ساده‌ای استفاده می‌کردند اما پس از اسلام، سبک غذاها تغییر پیدا کرد. یکی از دلایل این تغییر ، تماس آنان با ملل دیگر بخصوص ایرانیان بود. مهمترین تأثیرگذاری از جانب ایرانیان بود که برخی خلفا حتی در رعایت آداب شاهانه از پادشاهان قدیم ایران مانند اردشیر و بهرام‌گور متابعت می‌کردند.

در باب شراب نیز یهودیان و بخصوص مسیحیان، اثرگذار بودند. مسیحیان در جشنهای خود از شراب استفاده می‌کردند و حتی در برخی دیرها آن را تهیه و به فروش می‌رساندند و مشترک بودن محل زندگی آنان با مسلمانان باعث استفاده از شراب در بین برخی مسلمانان شد.

نتیجه اینکه در پژوهش حاضر، انواع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم در دوران عباسیان مورد بررسی و تحقیق قرار داده شد و مباحثی از جمله اغذیه حرام و حلال و انواع اشربه و اطعمه و تأثیر ملل مختلف مخصوصاً ایرانیان بر نوع و سبک غذاهای اعراب و تأثیر ادیان گوناگون بخصوص مسیحیان بر اشربه(مشروبات الکلی)، براساس منابع و مآخذ موجود نوشته شده است.

 

این تنها بخشی از متن پژوهش حاضر با عنوان موصوف (بنحو نمونه) می باشد. جهت دسترسی به ادامه مطالب و متن کامل، می توانید از طریق زیر آن را با 50 درصد تخفیف در پرداخت، دانلود آنی نمایید...

 

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پایان نامه رشته تاریخ با موضوع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه‍.ق.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.