لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه13
خلاصه فصل 9
مقدمه
زندگی جدید شرایط را برای نابودی و فراموشی روشهای استبدادگرایی به خوبی فراهم نموده است اکنون زمان حرکت به سوی اداره امور به صورت مشارکتی میباشد. در اینجا تعاریفی از مشارکت و مدیریت مشارکتی بیان میکنیم. مشارکت در فرهنگ فارسی معین به صورت شرکت کردن، انبازی کردن و سهیم ساختن تعریف شده است. مدیریت مشارکتی عبارتست از: مجموعه گردش کار و عملیاتی که تمام کارکنان و زیردستان یک سازمان را در روند تصمیمگیریهای مربوط به آن سازمان، دخالت داده و شریک میسازد.
انواع مشارکت
1- مشارکت ابزاری: در این نوع مشارکت انسانها به صورت یک ابزار ملاحظه میشوند. این نگرش بدون توجه به مبانی انسانی و فرهنگی افراد، صرفابه انسان با دیدی اقتصادی و مادی توجه میکند.
2- مشارکت تحمیل شده: این نوع مشارکت که توسط نخبگان جامعه و در سطوح سازمانی توسط مدیران ارشد هدایت میشود به صورت برنامهریزی شده وهدایت شده افراد را در اداره امور سهیم میسازد. روشی که در کشورهای سوسیالیستی مانند شوروی سابق اعمال میشده که از آن به عنوان مشارکت تبعی نیز یاد میکنند.
3- مشارکت توسعهای: این نوع مشارکت فرآیندی است: اجتماعی، یکپارچه، جامع، پویا، همبسته، مکمل، چند بعدی و چند فرهنگی، به عبارت دیگر مشارکت توسعهای خواهان مشارکت همه افراد در ساماندهی جامعه است. در مشارکت توسعهای به نیازهای عالیه انسانی توجه میشود.
پیش شرطهای لازم برای مشارکت کارکنان
1- وجود زمان کافی برای مشارکت
2- سود مشارکت از زیان آن بیشتر باشد
3- کارکنان باید دارای دانش لازم برای مشارکت باشند
4- موضوع مشارکت باید مورد علاقه کارکنان مشارکت جو باشد.
5- مشارکت کنندگان باید ازتوان ارتباطی قوی برخوردار باشند.
6- مشارکت نباید برای کارکنان تهدیدی را موجب شود.
تحقیق در مورد انواع مشارکت