فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود گزارش کارآموزی در اداره برق

اختصاصی از فی ژوو دانلود گزارش کارآموزی در اداره برق دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود گزارش کارآموزی در اداره برق


دانلود گزارش کارآموزی در اداره برق

 

مشخصات این فایل
عنوان: اداره برق
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 122

این گزارش کارورزی درمورد اداره برق می باشد.

خلاصه آنچه در گزارش کارآموزی اداره برق می خوانید :

کوبیدن میله اتصال زمین :
در این روش میله های فولادی با روکش مس در زمین کوبیده می شود و سپس توسط ارت سنج اندازه گیری می شوند و در صورتیکه مقاومت به حد مطلوب نرسد به کمک روش های ذیل مقاومت را پایین می آورند.
-    با اضافه کردن طول میله توسط اتصال دادن میله ای جدید به میله ای که از قبل در زمین کوبیده شده است و کوبیدن میله دوم روی میله اول برای ایجاد عمق بیشتر
-    کوبیدن میله های موازی با میله اول و اتصال آنها به یکدیگر .که در این مورد باستی توجه شود فاصله میله ها حداقل دو برابر طول میله باشد تا سریعتر به نتیجه مطلوب برسد
طول میله های مورد استفاده 3-5/1 متر
قطر میله ها در حد 3 – 25/1 سانتی متر
میزان پوشش مس آنها در حد 300 میکرون باشد
نصب اتصال زمین با حفر چاه :
در مواردی که اتصال زمین با کوبیدن میله به نتیجه نمی رسد و امکان موازی کردن میله ها به تعداد مورد نیاز وجود ندارد و یا اقتصادی نیست اتصال از طریق چاه صورت می گیرد که معمولا بایستی بین 6 تا 10 متر باشد البته معیار رسید به رطویت نیز در نظر گرفته می شود. و پس از نصب اتصال زمین چاه مجددا پر می شود.
در این روش هم میتوان صفحه های اتصال زمین را به صورت عمودی داخل چاه قرار داده و بعد سیم مسی اتصال زمین را به آن لحیم کنیم و هم میتوان از میله های اتصال زمین استفاده کنیم.

•    نکات قابل توجه :
1.    سطح مقطع سیم اتصال زمین حداقل 35 میلی متر مربع باشد.
2.    در صورتیکه از صفحه اتصال زمین استفاده می شود باید صفحه به ضخامت حداقل 2 میلی متر و ابعاد   1×1 یا  0.5×0.5 باشد. در موقع قرار دادن صفحه در زمین باید دقت شود که لبه بالایی صفحه حداقل یک متر زیر سطح زمین قرار بگیرد.
3.    در صورتیکه زمین ماسه و یا شنی باشد چاه با خاک رس پر می شود.
4.    در صورتیکه از خاک ذغال و نمک بلغور و مخلوط آن با آب و خاک استفاده می شود نسبت خاک زغال نمک با خاک و آب به نسبت 2 به 1 درصد باشد ومقدار نمک و زغال بستگی به عمق چاه و زمین منطقه دارد.
5.    نمک بیش از حد باعث خوردگی سیم اتصال زمین در دراز مدت خواهد شد.
6.    بهتر است سیم اتصال زمین در 30 الی 50 سانتی متری سطح زمین تبدیل به کابل شود.
7.    در صورتیکه پس از پرکردن چاه مقاومت زمین به حد مطلوب نرسید و نیاز به حفر چاه دیگری باشد چاه بعدی بایستی حداقل به دو برابر عمق چاه قبلی فاصله داشته باشد.
استاندارد نصب اتصال زمین
الف: در پستهای توزیع هوایی :
1.    برقگیر و بدنه ترانس به هم متصل و در پای ترانس زمین می شوند.
2.    بدنه تابلو و نول یکی شده و در اولین تیر شبکه فشار ضعیف زمین می شود در صورتیکه اولین تیر کمتر از 20 متر از اتصال زمین برقگیر فاصله داشته باشد در دومین تیر زمین می شود.
3.    در طول شبکه فشار ضعیف بایستی به تعداد مورد نیاز اتصال زمین نصب گردد و تعداد آن برای هر فیدر فشار ضعیف حداقل 2 عدد که تقریبا در ابتدا و انتهای شبکه قرار دارد می باشد.
ب:در پست های توزیع هوایی اختصاصی (دامداری و مغداری و کشاورزی و..)
1.    برقگیر و بدنه ترانس به هم متصل و در پای ترانس زمین می شوند.
2.    بدنه تابلو و نول یکی شده و به وسیله کابل 25×1 در فاصله 20 متری از اتصال زمین برقگیر زمین می شود.
نقاطی که در شبکه ها بایستی زمین شود عبارتست از :بدنه ترانس – برقگیرها – گارد سرکابلهای هوایی و زمینی – اتصال مربوط به ct  و pt و ارت سکسیونرها و دژنکتورها و نول شبکه.

شبکه های زمینی :
شبکه های زمینی به جهت ضریب اطمینان بالاتر و پایداری بهتر و عدم آسیب رسانی به زیبایی شهری و همچنین جاهایی که امکان ایجاد شبکه هوایی وجود ندارد کاربرد زیادی دارد .شبکه های زمینی ممکن است مستقیما از پستهای فشار قوی با ولتاژ 20 کیلو ولت تغذیه شوند و یا ممکن است از شبکه های 20 کیلو ولت فشار متوسط هوایی در نقاطی که لازم باشد تغذیه شوند.
خروجی این پست ها که بسته به قدرت ترانس ممکن است 4 تا 6 فیدر باشد وارد شبکه های فشار ضعیف زمینی و یا هوایی می شود.
ساختمان پست های زمینی :
پستهای زمینی بیشتر در مناطقی که تراکم برا زیاد دارند احداث می شوند.ابعاد پستهای استاندارد 12 × 8 ،   9 ×5/4 ، 8×7 متر می باشد که البته این ابعاد با  توجه به زمین در دستررس جهت احداث پست ممکن است تغییر کند. کانال پست در 30 سانتی متری از دیوارهای پست و به عرض 70 سانتی متر و عمق 2/1 متر می باشد .لبه کانال را جهت استحکام بیشتر نبشی می اندازند.
ابعاد سلولی که ترانس در آن قرار می گیرد 5/2 ×3 متر می باشد.
تابلوی فشار متوسط :
ورودی و خروجی پستهای زمینی از طریق تابلو فشار متوسط که به آنها سوئیچگر نیز گفته می شود انجام می شود که به صورت سلول های مجزا از یکدیگر می باشند. تجهیزاتی که در این تابلو وجود دارد :
1.    سکسیونر قابل قطع زیر بار
2.    کلید قدرت یا دژنکتور
3.    سکسیونر قابل قطع زیر بار فیوز دار
سکیونر قابل قطع زیر بار در ابتدای ورودی پست عمل قطع و وصل را انجام می دهد و سکسیونر قابل قطع زیر بار فیوز دار برای تغذیه ترانسفورماتور به کار می روند .سلولها باید به گونه ای ساخته شوند که بتوان هنگام نصب آنها را توسط پیچ و مهره به یکدیگر متصل نمود و در کف خود جا برای ورود کابل و محلی برای نصب سر کابل داشته باشد.
در بالای تابلو شینه های مسی باس بار قرار دارد که پس از نصب سلولها می توان آنها را به یکدیگر اتصال داد. شین ها روی مقره های اتکایی جهت ایزولاسیون نسبت به بدنه نصب می گردند.شین های مسی می توانند از نوع شمش تخت یا میله مسی باشند.
معمولا ابعاد یک سلول فشار متوسط 110 × 130×220 می باشد و معمولا جهت حفظ ایمنی بیشتر جهت بسته شدن ، درب تابلوها رو به طرف درب خروجی پست می باشد . در داخل پست و در جلوی تمامی سلولها فرش عایقی لاستیکی پهن می باشد.
برای قطع کلید باید از دستکش عایق 20 کیلو ولت استفاده نمود و حتما کلاه ایمنی بر سر داشت و به ای منظور فرد مجری ضامن دسته دار را در محل مخصوص خود جا می زند و بدون نگاه کردن به دسته به طور سریع دسته را قطع و وصل می کند.
پس از عمل قطع باید درب تابلو را باز نمود و اتصال زمین به وسیله استیک مخصوص اتصال زمین زده شود و قبل از عمل وصل ابتدا اتصال زمین برداشته می شود و پس از چک کردن داخل تابلو و اطمینان از عدم وجود ابزار و مشکلات دیگر درب تابلو را بسته و کلید را وصل می کنند و ضامن دسته را در سر جای خود می گذارند.

تابلوی فشار ضعیف :
تابلوی توزیع فشار ضعیف از طرف فشار ضعیف ترانس تقذیه می شود .شین بندی ورودی به تابلو وارد کلید اتومات تابلو یا کلید کل می شود.در خروجی کلید کل ممکن است چند فیدر خروجی بعلاوه یک خروجی برای معابر و روشنایی و ومصرف داخلی پست در نظر گرفته شده باشد. Ct هایی که روی شینهای خروجی کلید کل قرار دارند یک جریان کوتاه برای دستگاههای اندازه گیری مهیا می کنند کلید کل یک کلید اتومات هوایی است و مجهز به رله های بی متال و الکترومغناطیس جهت حفاظت از ترانسفورماتور می باشد . علت نصب کلید های خودکار در تابلو ها این است که چون فیوز به تنهایی نمی تواند عمل حفاظت را در انواع مختلف شبکه ها بطور کامل و بدون خطا انجام دهد و در ثانی چون در شبکه سه فاز در موقع عبور جریان و یا بار زیاد اغلب قطع سه فاز لازم و ضروری است.
این کلید ها مجهز به رله جریان زیاد و بار زیاد می باشد رله بار زیاد در این کلید ها یک رله حرارتی (بی متال) است که ممکن است به صورت مستقیم با جریان اصلی در کلیدهای خودکار تا 600 آمپر و یا به طور غیر مستقیم توسط ترانس جریان تغذیه شود حدود تنظیم این کلیدها متفاوت است ولی در اکثر آنها بین 0.8 تا 1 است مثلا برای کلید 400 آمپر اگر رله حرارتی روی 0.8 تنظیم باشد از این کلید جریان 320 آمپر میتوان کشید.
رله جریان زیاد کلید خودکار که بخصوص برای حفاظت پستها در مقابل اتصال کوتاه به کار برده می شود یک رله الکترومغناطیسی قابل تنظیم تا چند برابر جریان نامی بین 2 تا 10 برابر است که با رله بی متال به طور سری در مدار قرار دارد و به خاطر قطع سریع مستقیما روی مکانیزم قططع کلید اثر می کندکلید های اتومات معمولا با فرمان دستی ، موتوری و کمپرسی ساخته می شوند ولتاژ این کلیدها 380 ولت است اما تا 500 ولت عملکرد دارد.
محاسبه آمپراژ کلید اتومات :
قدرت ترانس kva × 4/1 × 2/1 = آمپراژ کلید اتومات

کلید فیوز :
فیوزهایی که در کلید فیوزها استفاده می شوند از نوع چاقویی و با آمپراژ 160 و 250 و 400 آمپر می باشد.
خروجی تابلوهای فشار ضعیف :
خروجی های تابلوی فشار ضعیف به صورت زمینی و هوایی بعد از پست انرژی الکتریکی را به مصرف کننده می رسانند.در مسیر ارتباط زمینی کابل روی زمین خوابانده می شود و به جعبه انشعابها رفته و در درون انشعاب ، هم مصرف کننده استفاده می کند و هم همان ورودی دو باره خارج می شود و به جعبه انشعاب بعدی می رود.
جعبه انشعابها در سر هر کوچه نصب می شوند که برای تغذیه مشترکین کابل خروجی آنها از روی دیوار بالا رفته و به یک جعبه تقسیم می رود .از جعبه تقسیم توسط کابل سه فاز در طول انشعاب بر روی دیوار کشیده می شود و مشترکین از آن انشعاب می گیرند .
جعبه انشعاب توسط دو عدد پیچ  10 × 15 روی فوندانسیون مخصوص خود نصب می شوند و بدنه جعبه انشعابها توسط سیم مسی و میله اتصالل زمین به زمین وصل می شوند.
جعبه انشعاب زمینی :
جعبه انشعاب در دو نوع چدنی و آلومینیومی ساخته می شود که نوع آلومینیومی کوچک بوده و 3 یا 6 فیوز دارد و در ابعاد cm  20 × 15 و cm × 25 و دارای فیوز فشنگی می باشد . نوع چدنی در انواع 3، 6 ، 9 ، 12 ، 18 ، فیوز ساخته می شود و در آن از فیوز چاقویی استفاده می شود.
فوندانسیون جعبه انشعاب در ابعاد cm 55× 80 ساخته می شود .
جعبه تقسیم :
جعبه تقسیم نیز در دو نوع پلاستیکی و فلزی ساخته می شود در نوع پلاستیکی داخل آن ترمینال است و ابعاد 15 × 15 و 20 × 20 ساخته می شود و نوع فلزی دارای فیوز فشنگی و حداقل ابعاد cm  30 × 20 می باشد.

ترانسفورماتور :
ترانسفورمتورهای مورد استفاده در شبکه های توزیع به دو دسته هوایی و زمینی تقسیم بندی می شوند.ترانسها دارای قدرتهای 25 ، 50 ، 100 ، 250 ، 315 ، 400 به طور معمول در شبکه به عنوان ترانسهای هوایی برای تغذیه بارهای کشاورزی و صنعتی ، روستاها و شهرها نیز در صورت نیاز استفاده می شوند.
ترانسهای دارای قدرتهای 400 تا 2000 کیلو ولت آمپر در شبکه های توزیع زمینی (پست ها) استفاده می شوند.
نکاتی در خصوص نصب ترانسفورماتورها :
1.    فاصله ترانس از دیوارهای اتاق ترانی حداقل 30 سانتی متر و در صورتیکه دو ترانس مجاور هم نصب می شوند فاصله لازم حداقل 50 سانتی متر انتخاب می کنند
2.    مسیر خنک کردن ترانسفورماتور از طریق سیرکولاسیون طبیعی هوا باید به نحوی باشد که هوا از طریق دریچه های تعبیه شده در جلو ساختمان پست وارد شده و پس از عبور از کانال زیر ترانس از دریچه هوای بالای اتاق خارج گردد.طراحی و اندازه سطح مقطع دریچه هوا به عواملی از جمله اختلاف درجه حرارت هوای ورودی و هوای موجود0 در محفظه ترانس و ارتفاع دریچه از کف ساختمان بستگی دارد.
3.    از آنجائیکه ترانسفورماتورهای هوایی برای حداکثر 1000 متر از سطح دریا طراحی شده اند برای هر 500 متر مازاد بر این ارتفاع بایستی قدرت بهره برداری 2% کمتر از قدرت اسمی آن درنظر گرفته شود و هچنین فاصله بین جرقه گیرهای مقره ها را حدودا 6% افزایش داد.
4.    نحوه استقرار ترانس باید به گونه ای باشد که بوشینگ فشار متوسط رو به تیر فشار متوسط و بوشینگهای فشار ضعیف رو به تیر فشار ضعیف می باشند.
5.    جهت هواگیری ترانسفورماتور مهره های بالای بوشینگهای فشار قوی را کمی شل نموده و میل بورن را به سمت پایین فشار می دهیم تا کمی روغن از آن خارج شود سپس بلافاصله مهره ها را می بندیم.

تپ چنجر :
برای جبران تغییرات جزئی ولتاژ شبکه معمولا از تپ چنجر در قسمتهای فشار قوی ترانس استفاده می شود که عموما رنج تغییرات ولتاژ در ترانسفورماتورهای ایران ترانسفو به صورت زیر است:
ترانسفورماتورهای 11 و 33 کیلو ولتی 2.5% - 2   (5 وضعیتی)
ترانسفورماتورهای 20 کیلو ولت تا قدرت kva 200 و% 4   (3 وضعیتی)
ترانسفورماتورهای 250 تا 2000 کیلو ولت آمپر  % 5   (3 وضعیتی)
خشک کردن ترانسفورماتور :
خشک کردن ترانسفورماتور از طریق 2 روش انجام می پذیرد :1. خشک کردن به روش اتصال کوتاه که در این روش با اعمال ولتاژ به سیم پیچ های فشار قوی و اتصال کوتاه کردن سیم پیچ های فشار ضعیف ، دمای روغن ترانس را بین 90 تا 100 درجه سانتی گراد بالا می برند. 2. خشک کردن با استفاده از دستگاه خشک کن.
مدار روشنایی معابر :
در قدیم کابل از پست خارج شده ، در طی مسیر به دریچه هر تیر بوده و انشعاب می گرفتند و به مسیر خود ادامه می دادند و در حقیقت کابل اصلی به داخل تک تک پایه چراغ ها می رفت وسپس از بالای ترمینال هر پایه چراغ نیز با کابل 5/2 × 2 به چراغ وصل می شود.
اما در حال حاضر برای هر 6 پایه چراغ یک جعبه انشعاب 6 فیوزه تعبیه می شود و کابل از پست به داخل جعبه انشعاب می آید (معمولا از کابل 16 + 35 × 3 استفاده می شود اما به مسافت نیز بستگی دارد .) و از داخل جعبه انشعاب برای استفاده روشنایی بوسیله کابل 6 × 4 تا حداکثر 10 × 4 به محل پایه چراغ می رود و از آنجا توسط کابل 5/2 ×2 می رود.
در هر جعبه انشعاب هر دو پایه چراغ را به یک فاز مرتبط می کنند. پایه چراغها در دو نوع لوله ای و چند ضلعی ساخته می شود . نوع چندضلعی در طولهای 9.5 ، 10.5 و 14 متری ساخته می شود.نوع لوله ی 9.5 و 10.5 متری می باشد.
بازو چراغهایی که به طور معمول در شبکه روشنایی استفاده می شوند : 80 سانتی – 1 متری – 2 متری – 3 متری – 4 متری – 1 متری دوطرفه – 2 متری دو طرفه – 2 متری سه طرفه
لامپهای مورد استفاده عبارتند از : 1. لامپهای گازی بخار سدیم 250 وات   2. لامپهای گازی بخار سدیم 400 وات   3. لامپهای گازی 125 وات    4. لامپهای گازی 160 وات    5. لامپهای گازی 250 وات     6. لامپهای گازی 400 وات
....

بخشی از فهرست مطالب گزارش کارآموزی اداره برق

مقدمه :
شرح :
چارت سازمانی مدیریت برق سبزوار :
1.اداری :
حضور و غیاب
غیبت
اضافه کار :
مرخصی :
موارد رفاهی و درمانی
نرم افزارها
واگذاری انشعاب و فروش انرژی :
روش اجرایی تقسیط فروش انشعاب :
روش اجرایی پرداخت حقوق و مزایا :
روش اجرایی پرداخت صورت حساب های تامین کنندگان کالا و خدمات :
نحوه اجرای موثر رویکرد پرداخت صورت حساب های تامین کنندگان :
روش اجرایی خرید و تامین اعتبار:
الف ) تشخیص مصرف :
نوع مصرف یا تعرفه :
آمپراژ:
اشتراک :
شماره شناسائی :
جدول زمانبندی :
انواع کد های موانع :
اطلاعات مندرج در قبض برق :
الف) اطلاعات ثابت محاسباتی:
در 6 ماه اول سال:
در 6 ماه دوم سال:
ب) اطلاعات متغیر محاسباتی:
ب)خدمات مشترکین :
ج)وصول مطالبات :
د)بایگانی :
سیکل های کاری خدمات ارایه شده در این اداره :
2)توسط پرسنل شرکت برق:
ناظر مقیم :
تعاریف موجود در بخش مهندسی و نظارت :
روش اجرایی تهیه پروژه های برق رسانی (اصلاح ، بهینه، توسعه و نوسازی)
نحوه تهیه پروژه مادر نقاط مختلف شهری / روستایی / ترمیم و اصلاح :
نرم افزارهای مورد استفاده در واحد مهندسی و نظارت :
اصطلاحات :
الف )بررسی اولیه و مطالعه مقدماتی و عمرانی طرح
ب) مطالعه اختصاصی طرح
ج)نکات مورد توجه در اجرای پروژه (مستندات تجربی و علمی)
د) لیست کالاهای مصرف
ه)نقشه های مربوطه
پایههای بتنی
نصب تیر:
مقره بشقابی یا آویز یا کششی :
میل مقره میانی :
میل مقره جمپر :
لاین گارد :
سیم اصلی :
ریکلوزرها :
زمین کردن در تاسیسات الکتریکی :
زمین کردن حفاظتی :
زمین کردن الکتریکی :
نصب اتصال زمین با حفر چاه :
استاندارد نصب اتصال زمین
شبکه های زمینی :
ساختمان پست های زمینی :
محاسبه آمپراژ کلید اتومات :
کلید فیوز :
خشک کردن ترانسفورماتور :
مدار روشنایی معابر :


دانلود با لینک مستقیم


دانلود گزارش کارآموزی در اداره برق
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.