فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق بررسی تاثیر بازی در کاهش افسردگی کودکان

اختصاصی از فی ژوو دانلود تحقیق بررسی تاثیر بازی در کاهش افسردگی کودکان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق بررسی تاثیر بازی در کاهش افسردگی کودکان


دانلود تحقیق بررسی تاثیر بازی در کاهش افسردگی کودکان

به یقین بهترین فعالیتی که کودک شما می تواند انجام دهد ، بازی است . بازی های فردی و گروهی ، می توانند فرزند شما را با روشی هدفدار و تجربی و سودمند با محیط اجتماعی آینده ای که پیش روی دارد آشنا کنند .در حقیقت بخش اعظم لحظات شیرین زندگی کودک بازی تشکیل می دهد کودک در اولین سالهای حیات خود کنترل روی حرکات خود را از بازی پرروش می دهد و حتی بسیاری از خواسته هایش را نیز از طریق حواس خود می آموزد . این تجربه ها به ظاهر ساده در حقیقت
زمینه ساز رشد تواناییهای جسمی و استعدادهای ذهنی او به شمار می رود . شما در این زمان به کمک بازی های گوناگون می توانید به بهترین نحو ممکن بسیاری از آموختنی ها را به کودک خود بیاموزید . همچنین می توانید فعالیت ها و مسئولیت هایی را که فرزند شما در آینده بر عهده خواهد داشت و یا به انجام خواهد رسانید در قالب بازی های جالب و دوست داشتنی و به خصوص به صورت گروهی برای او تداعی کنید . توجه داشته باشید که نوع و نحوه بازی کودک شما ، به سن او ، جنسیت او ، ضریب هوشی او ، همچنین شرایطی که شما و افراد دیگر خانواده دارید بستگی دارد . همچنین محیط جامعه و مدرسه و نقش رسانه ها را نیز از یاد ببرید .

بررسی فرآیند بازی و در نظر گرفتن آن به منزله یکی از فعالیتهای انسان به خصوص فعالیتهای کودکان از مسائلی است که روانشناسان همواره به آن توجه کرده اند ، ولی در عین حال تحول این مفهوم تابع تحول روانشناسی بوده است . در اولین بررسی ها غالباً مسئله بازی با دیدن بزرگسالانه مورد توجه قرار گرفته ، یعنی از زوایایی که بزرگسالان می تواند درباره وضع و فعالیت های خود و مطابقت آنها با بازی بیندیشد . این دید منتقدمان را وادار کرده است که در مورد کودکان هم مساله را به مقیاس از وضع بزرگساسان مطرح کند . ( منصور ، 81 ، ص 249) .

ضرورت انجام تحقیق :

می دانید که کودکان از طریق بازی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند . مشکلات کودکان در جریان رشد اغلب توام با عدم توانایی بزرگسالان برای درک آنان است . بیشتر بزرگسالان انتظار دارند که کودکان نیز شیوه ایجاد ارتباط را همانند خود آنان در پیش گیرند و این شیوه همان ارتباط از طریق تحکم است .

اکثر بزرگسالان قادرند احساسات و عواطف خود را از قبیل درماندگیها و اضطراب و بیم و هراسها در قالب کلام بریزند و به دیگران منتقل کنند حال آنکه کودکان به سبب محدود بودن گنیجه کلامی و واژگانی ذهن خود بیانی نارسا دارندو از این رو ایجاد ارتباط کلامی موجب دشواریهایی برای آنها می شود و بر آنان محدودیتهایی تحمیل می کنند که به هیچ وجه ضرورت ندارد نتیجه آنکه کودک در ایجاد ارتباط میان خود و دیگران دچار اشکال می گردد .

اما بازی برای کودک معادل با مطالعه برای بزرگسال و وسیله ای است برای بیان احساسات کودکان و کشف روابط و ارضای آنان . انواع بازی و اسباب بازی واژه ها و کلمات و جمله های کودکان . کودکان اگر استعداد ذاتی و علاقه اجتماعی آنان رشد نیافته باشد با دیگران سازگار نخواهد شد و علاقه ای به حفظ روابط اجتماعی و شرکت در بازی کودکان نخواهد داشت .

( موثقی ، هایده ص 163) .

اهمیت بازی در رشد کودکان به ویژه در جوامع پیشرفته که ساخت اجتماعی تحول تری دارند و نقش اجتماعی و اقتصادی پدر و مادر در رابطه با شرایط موجود نیز تغییر یافته است و بی نهایت برجسته و پراهمیت است . در جوامع ساده تر از آن رو که همبستگی و نزدیکی بسیار زیادی میان والدین و کودکان چه از نظر فیزیکی و چه از نظر عاطفی وجود دارد .

امکان تقلید رفتار والدین از طریق کودکان بیشتر از جوامع صنعتی است . بطور مثال : از آن رو که دختران با پسران بزرگ می شوند می توانند با مشاهده فعالیت های مادران خود به تدریج از کار آنها تقلید نمایند و برای جامعه آینده و زندگی آینده خود را آماده سازند . این امر در مورد پسران نیز صادق است و به این صورت که آنها نیز با شرکت مستقیم و غیر مستقیم فعالیت های پدران خود آنچه را که از آنها و برای زندگی آینده، انتظار می رود را خواهند آموخت .

( مهجور ، سیامک رضا ، ص 86) .

تحقیق این موضوع از اهمیت به سزائی برخوردار است و ما از طریق نتایج حاصله قادر خواهیم بود اعمال مناسبی را در جهت رشد و پرورش فرزندانمان صورت دهیم .

هر گونه پژوهش در این زمینه ما را در شناختن هر چه بیشتر دنیای کودکان و همین طور خواسته ها و نیازهای مادی و معنوی آنها یاری می دهد .

به عنوان مثال این پژوهش ما را با میزان تاثیر بازی در کاهش افسردگی کودکان شهرستان چناران آشنا می سازد .

اهداف تحقیق :

کودک ، از راه بازی ، که به صورت فزاینده ای کاربرد قوانین معین بر آن حاکم است . فرصت تعیین روابط اجتماعی خود و سبک رفتارهای بزرگسالانه را به دست می آورد . افزون بر این ، بازی موقعیت ارزنده سازی و اثبات خود نیز هست . و به کودک اجازه می دهد که با قرار دادن خود به جای دیگری طرفیت های شناختی خود را گسترش دهد .

(منصور، چاپ 81، ص 188و 189)

اهداف اصلی این تحقیق این است که در یابیم آیا بازی در رفتار کودک از جمله کاهش افسردگی تاثیرگذار هست یا نه و از همه مهمتر تاثیر بازی در کاهش افسردگی کودکان شهرستان چناران را بررسی کنیم .

بعد از شناخت این علل از طریق تجزیه و تحلیل اطلاعات و فعالیتها بتوانیم علایق کودکان را برای بازیهای مختلف از جمله بازیهای گروهی و فردی برانگیزیم و تا در این راه بتواند ارتباط درستی با جامعه خود برقرار کند .

در انجام این مطالعه ، هدف کلی تحقیق این است که بتوان به شیوه علمی این نکته را روشن ساخت که آیا بازی در کاهش افسردگی کودکان شهرستان چناران تاثیردارد یا خیر ؟

بیان مسئله :

در این پژوهش سعی می شود به سوالاتی که مربوط به تاثیر بازی در کاهش افسردگی کودکان شهرستان چناران مطرح می شود پاسخ داده شود .

  • آیا بین بازی و کاهش افسردگی کودکان رابطه معنی داری وجود دارد ؟
  • آیا بین کاهش افسردگی کودکان دختر و پسر تفاوت معنی داری وجود دارد ؟

فرضیه تحقیق :

  • بین بازی و کاهش افسردگی کودکان رابطه معنی داری وجود دارد .
  • بین کاهش افسردگی کودکان دختر و پسر تفاوت معنی داری وجود دارد .

تعریف اصطلاحات و مفاهیم :

  • تعریف بازی : بازی عبارتست از نوعی فعالیت بدنی یا ذهنی که تنها به منظور سرگرمی ، تفریح و لذت بردن و تخلیه انرژی زاید بدن ، بدان می پردازند و به حقیقت نهایی آن صورت می پذیرد و طبعاً شخص فعالیتی را بدان منظور که دوست دارد انتخاب می کند . در نزد کودکان تقلید از کارهای بزرگتر نوعی بازی است ، هر آدمی چه کودک و چه بزرگسال ، با میل و رغبت به این نوع فعالیتها دست می زند و هیچ نیروی خارجی که در آن عامل جبر وجود داشته باشد در این کار دخالت ندارد
    ( هاریوگ ، ایرابت ، ص 5) .
  • تعریف کودکی : در این دوره کم کم درک می کند چه کسی هستند و چه موقع و مقامی در جامعه خود دارند . آنان الگوهای کنش متقابل اجتماعی پایداری با دیگران تشکیل می دهند و قواعد اجتماعی و اخلاقی فرهنگ خود رادر هم ادغام می کند و آن را به صورتی در می آورند که بتوانند به کمک آن به رفتار خود دهند . هنگامی که کودک به اواخر دوره ابتدایی می رسد آن حس اولیه از خویشتن بصورت شبکه پیچیده و نسبتاً ثابتی از ادراکات و احساسات در می آید . در کودک به عنوان یک دختر و پسر و یا عضوی از اعضاء گروهی اجتماعی یا قومی حس هویت ایجادمی شود. آغاز حس همدلی و تسلط برخود که در سالهای نوپائی آشکار بود از جنبه های عمده شخصیت و رفتار کودک در دوران کودکی می شود . ( یاسائی ، ص 369) .
  • تعریف افسردگی : افسردگی به حالتی اطلاق می شوند که فرد توجه زیادی به مسائل روزمره نداشته ضمن گریز از اجتماع تا حدی غمگین و مضطرب است ولی تفاوتی و بی علاقگی مشهود از خود نشان می دهد و همواره احساس گناه می کند . (یحیی سید محمدی ، 1379، ص 78)

تعاریف عملیاتی متغیرها:

 بازی - منظور از بازی در این پروژه تحقیقاتی بازیهای دسته جمعی است که فرد می خواهد در هر بازی رفیق و شریکی داشته باشد تا به او کمک کند که بیشتر بازیهای گروهی مثل وسط وسط مد نظر بود

کودک-کودکان بین سنین 8تا 12سال مد نظراست در این مرحله سنی است که درون سازی و برونسازی در کودک شکل می گیرد

بازی که بازتابی است از زندگی اجتماعی ، تاثیر اساسی بر پرورش همه جانبه کودک دارد . گروه بازی ، یک سازمان اجتماعی است که در آن همکاری متقابل ، تابعی است متقابل و نظارت متقابل برقرار است در بازیها ، زیر نظر مربی ، همکاری و همیاری کودکان رفته رفته شکل عادت به خود می گیرد .

در گروه بازی ، همه کودکان حق دارند در کوشش و فعالیت گروه شرکت کنند ، هر یک می تواند فکر تازه ای ارائه دهد و پیشنهاد جدیدی مطرح سازد . اعضاء گروه می توانند خود در مورد یک بازی تصمم بگیرند و مسائل مورد اختلاف را شخصاً حل و فصل کنند . در چنین جمعی نخستین سنتهای مربوط به بازی پدید می گردد در یک نوع افکار عمومی به وجودمی آید که افکار عمومی در حقیقت معیاریست جهت ارزیابی کردار خود و دوستان .

کودکان ضمن بازی با همدیگر ، خصایص زندگی جمعی را کسب می کنند . توافق با یکدیگر احترام به اندیشه های سایر کودکان ، ابراز حس نظر نسبت به بازیهای دیگران و کمک همه جانبه به آنها .

این نکته را می بایستی در نظر داشت که تشویق و ترغیب تنها مختص کودکانی نیست که به جهاتی از دیگران متمایزند . در هر کودکی خود ویژگیهایی وجود دارد که باید آن را آشکار کرد و با تکیه بر بهترین خصوصیات اخلاقی ، خواسته ها و استعدادهای او این خود ویژگیها را پرورش می دهد . ( آرین ، ص 59) .

کودکان معمولاً بین دو تا سه سالگی شروع به بازی با دیگر کودکان می نمایند . اما اگر استعداد ذاتی ، علاقه اجتماعی رشد نیافته باشد ، کودک در همکاری با دیگران فاقد این علاقه مهم خواهد بود . علاقه اجتماعی عبارتست از نمادی از ظرفیت انسان بر تعامل با اجتماع ، بر این اساس ، کودکی که علاقه اجتماعی او رشد نیافته است ، ممکن است در بازی با دیگر کودکان منزوی بوده و یا نسبت به آنان حالت تهاجمی داشته باشد .

توانایی کودک برای شرکت در بازیهای گروهی احتمالاً بیشتر انعکاسی از احساسات اجتماعی اوست تا چیز دیگر (آرین چاپ 70، ص 164) .

تاریخچه بازی :

شروع بازی را می توان به گذشته های دور ، حتی از بدو پیدایش انسان نسبت داد . در حقیقت بازی جزئی از زندگی انسان از بدو تولد تا زمان مرگ است و در کل تاریخچه بشریت مندرج .

انسان از نظر فیزیولوژیکی نیاز به جنبش و حرکت دارد و بازی جزء مهم این جنبش وحرکت است . انسان برای رشد ذهنی و اجتماعی خود نیاز به تفکر دارد و بازی خمیرمایه تفکر است.

تشکیل اجتماعات اولیه بشری نحوه و شکل جدیدی از بازی را پدید آورد . بازیهای گروهی به صورت بازیهای نمایشی از عبارات ارواح و پرستش اشیاء گرفته تا رقص شکار و رقص جنگ ، مجموعه ای از راههای برآوردن نیازهای جسمانی و ذهنی افراد را فراهم گرداند .

خواه به این مجموعه بازی نام دهیم و خواه نامی دیگر در اصل مطلب تفاوت چندانی پدید نمی آید . ( مهجور ، 1372، ص 11 ) .

بی شک انسان نخستین با تشکیل اجتماعات بدوی خود به بازی های دسته جمعی از قبیل تقلید حرکات حیوانات و صدای آنها ، چه به هنگام حمله و فرار و چه به هنگام برخوردهای دوستانه و یا تکرار اعمال خود در هنگام شکار ، یا جنگ با دشمن بصورت رقص یا هنگام پرستش ارواح و نیروهای مرموز و خدایان ، نوعی بازی نمایشی داشته که آنان را سرگرم می کرده است ، و از این فعالیتها لذت می برده اند (موثقی ، 1380، ص 140)

در ابتدا بازیچه بشر ، مواد و اشیاء خام و طبیعی به دست آمده از طبیعت بود . قطعه ای سنگ ، به دست گرفتن آن ، حرکت دادن آن و سرانجام غلتاندن یا پرتاب آن همه نوعی بازی محسوب می گردید . رشد ذهنی یا اجتماعی انسان و تسلط پیش رونده او بر طبیعت امکان دستکاری در اشیاء طبیعی را به وجود می آورد و از این زمان اشیاء به خواست انسان تغییر شکل دادند تا بتوانند شیشه او را شکل دهی به بازی غنای بیشتری بخشند و روح او را راضی تر گرداند . از این زمان ها آثاری در دست است .

حجاریهای روی دیوار ، نمادها و تشابه آنها با موارد مورد نیاز بازی به برداشت ما از قدمت بازی ارزشی بیشتر خواهد بخشید . ( مهجور ، 1372، ص 11).

در ایران باستان طبقه ممتاز به بازی و امور سرگرم کننده و تفریحی و هنری بسیار توجه می کردند . بهترین بازیها در آن دوره عبارت بود از : تیراندازی ، نیزه بازی ، شمشیر بازی ، دشنه بازی ، گرزبازی ، اسپر بازی ، چتربازی ، زین بازی ، بندبازی ، گوی بازی ، میل بازی ، شیشه بازی ، گُپی بازی ، گهواره بازی .

روایتی از حضرت رسول خدا (ص) نقل شده است که :

« الغلام یلعب سبع سنین و یتعلم الکتاب سبع سنین و لیتعلم الحلال و الحرام سبع سنین »

یعنی « پسر بچه تا هفت سالگی بازی می کند و از آن پس هفت سال قرآن می آموزد و در هفت سال بعد احکام دین می آموزد» .( موثقی 1380، ص 47) .

بازی با آنکه در بسیاری از موجودات زنده بسیار جوان و اعضای قدیمی گروه پستانداران اولیه قابل مشاهده است . اما تقریباً منحصر و مخصوص انسان است و این بیانگر آن است که انسان دارای بخشهای مستقل وسیعی از سیستم عصبی و قعر دوران طفولیت طولانی و دوران طولانی بزرگسالی می باشد . همه این ها امکان زندگی در یک دنیای سمبلیک را فراهم می سازد . جایی که او می تواند برای ارزشهای اساسی هدف انسان که به زندگی او اهمیت منحصر به فردی می دهد تلاش کند . کودکان در همه دورانها رشد کرده اند ، پرورش یافته اند ، بالغ شده اند . نقش خود را تا دنیای بزرگسال بازی کرده اند . بوسیله روشهای مختلف آموزش ، متوقف شده ، منحرف گشته یا کانالیزه شده اند . ما باید در بازی امکان ارائه فرصتهای ذهنی برنامه ریزی شده را برای کودکان

شامل 117 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق بررسی تاثیر بازی در کاهش افسردگی کودکان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.