مقدمه
•شناخت تک تک فضاهای یک خانه, یکی از اولیه ترین قدم ها برای طراحی آن خانه است. اما از آنجا که نقاط مختلف کشور ما از اوضاع اقلیمی و محیطی مختلفی بهره مند است و در هر نقطه ای مردمی با قومیت , اوضاع اقتصادی , اجتماعی , و فرهنگی متفاوت و خاصی به سر می برند.
•طراحی خانه را شاید بتوان فعل نظم دهی به فضاهای مورد نیاز یک خانواده در جهت رسیدن به مجموعه ای معنادار تعریف کرد. مجموعه ی معنادار در واقع, همان خلق باطنی شایسته و در خور زندگی یک خانواده را شمل می شود , که متشکل از چند انسان رو به کمال است .پس, در نظم دهی فضاهای خانه, علاوه بر رفع نیازهای عملکردی افراد, ایجاد شرایطی مناسب جهت ارتقای حالات روحی و روانی آنها نیز مدنظر قرار می گیرد. مثلا در اتاق خواب خصوصی یک عضو خانه, نه تنها جای مناسب و ابعاد لازم برای استقرار وسایل آن اتاق, بلکه گوشه ای دنج برای خلوت خصوصی و تفکر و تعمق و در خود فرو رفتن آن شخص نیز در نظر گرفته می شود (شکل1.3).
•
•لذا, الگوهای زیستی و معیشتی آنها یکسان نیست و با یکدیگر متفاوت است , بنابراین , همه خانواده های ایرانی (شهری ,روستایی , عشایر , کوچ نشین و غیره) الگوی واحدی در مورد معماری خانه ندارند, هر چند ممکن است در برخی زمینه ها اشتراکاتی داشته باشند. در نتیجه لازم است که برای طرح خانه مخصوص هر خانواده به الگوی زیستی همان خانواده توجه کرد و به شناخت فضاهای مورد نیاز اعضای آن به طور مجزا و دقیق همت گماشت (شکل 2.3)
•در اینجا برای نمونه و آشنایی با مسئله شناخت فضاهای یک خانه , به برخی از فضاهای موجود در یک خانواده معمول شهری اشاره می کنیم . این فضاها عبارت اند از نشیمن , آشپزخانه, پذیرایی و غذا خوری, اتاق خواب اصلی (والدین), اتاق های خواب (فرزندان , مهمان) سرویس های بهداشتی , ورودی ,انبار,حیاط , و پارکینگ.
این فایل کاملا اصلاح شده و شامل : صفحه نخست و متن اصلی می باشد وبه صورت پاورپوینت با فرمت ( ppt ) به همراه تصاویر و توضیحات کامل و جامع در اختیار شما قرار می گیرد.
(فایل قابل ویرایش است )
تعداد اسلایدها : 79 اسلاید
دانلود پاورپوینت آماده : بررسی و مطالعه فضاهای خانه ( درس طراحی معماری 2 )