گزارش کارآموزی کارخانه نوشابه سازی بهنوش گچساران
تعداد صفحات : 30 فرمت : word
سلسله مصرفی شرکت بهنوش گچساران :
شرکت بهنوش در سال 1376 احداث شده است که از طرح های مقام معظم رهبری بوده است و تا سال 1380 ساخت پروژه ادامه پیدا کرده است . از اواخر سال 80 تولید آزمایش شروع شده است .
از ابتدای سال 81 تولید کارخانه بهنوش شروع شده است و محصول نوشابه 250cc و 1.5 litr که از ابتدای سال 83 تولید نوشابه 300cc هم اضافه شده است . در حال حاضر در سه خط 1.5 lit و 250ccو 300cc هم فعالیت دارد .
شرکت بهنوش دارای خطوط تولید 24 و 36 و 40 و 50 و 60 و 72 و 100 اسپاتی و آب آشامیدنی و خطوط بطرسازی PB و NB و PF می باشد .
خط 24 اسپاتی PET های 300 و 500 سی سی خطوط 36 و 40 و 50 اسپاتی PETهای 1.5 و 2 لیتری و خطوط 60 و 72 و 100 اسپاتی تولیدات شیشه را به عهده دارند و آب آشامیدنی در سایزهای 500 سی سی و 1.5 لیتری تولید می کند . و خطوط بطرساز بطرهای 1.5 لیتری تولید می کند .
برفرض منظور از خط 72 اسپاتی این است که در هر دور گردش فیلر 72 شیشه از نوشابه پر می شود .
محصولات شرکت شامل کولا ، پرتقالی ، لیمویی می باشد .
فاز دوم تولید ماءالشعیر است که بررسی این طرح در دست اقدام است .
کارخانه بهنوش گچساران با 25 میلیارد ریال ساخته شده و شروع به کار کرده است . در حال حاضر 50 نفر پرسنل در دو شیفت 12 ساعته در اینجا مشغول به کار هستند .
از سال 83 تولیدات این کارخانه در تمام نقاط کشور از جمله هواپیمایی آسمان و هما و قطار رجاء به مصرف می رسد .
حدوداً 90% محصولات این کارخانه از اواخر سال 83 و در نیمه اول سال 84 به کشورهای همسایه صادر می شود که بیشترین صادرات به کشور عراق است و تمام سفارشات محدود به نوشابه های 300 سی سی است .
تاریخچه صنعت نوشابه سازی :
با خلقت بشر و نیاز مبرم به نوشیدنی اولین و ساده ترین و بهترین و شاید سالم ترین نوشیدنی که از ابتدای خلقت مورد مصرف بوده است آب می باشد اما انسان که علاقه ای وافر به ابداع ، اختراع و ایجاد تازه ها و تولید و تنوع دارد در این آشامیدنی ساده و سالم با افزودن طعم های شیرین کننده و مواد معطری این آب را تبدیل به شربت های گوارا کرد .
رشد و توسعه صنعت نوشابه ازسال 1880 در ایالات متحده در زمینه های اقتصادی ، اجتماعی ، تغذیه شکوفا گشته است .
شروع این صنعت به حدود 200 سال پیش بر می گردد . دانشمند آمریکایی در سال 1773 به گاز دار بودن آبهای مصرفی علاقه مند شدند و به مطالعه ترکیب شیمیایی آنها پرداختند .
البته دانش مربوطه به بخار گاز محلول در آب های معدنی و تلاش های که برای تولید مصنوعی آنها به عمل آمد به قرن 16 در اروپا بر می گردد .
آب سودا برای اولین بار در آمریکا در سال : 1807 به عنوان آب معدنی مصنوعی تولید شد و : 1850 اداره آمار آمریکا خبر از 604 کارخانه تولید آب سودا در بطری داد و در حدود پانزده سال بعد انواع طعم های میوه و گیاهی آن نیز تولید شده و معروف ترین آنها طعم هایی هستند که در نوشابه های گازدار عبارتند از : کولا ، عصاره لیمو ، پرتغالی و انواع آنها که گیاهی هم می باشند .
کسی که نقش مهمی در تولید نوشابه های گازدار داشت دانشمند انگلیسی جوزف پریستلی بود که تحقیقاتی را در زمینه گاز دی اکسید کربن که از تخمیر مواد حاصل می شود انجام داد و با حل کردن گاز دی اکسید کربن آبهای گازدار تولید کرد که در ابتدا برای درمان بیماری های اسکوربورت که ناشی از کمبود ویتامین C بوده مصرف می شد .
فهرست مطالب :
سلسله مصرفی شرکت بهنوش گچساران
محصولات شرکت
تاریخچه صنعت نوشابه سازی
بررسی تحولات نوشابه سازی
ترکیبات
آب
گاز کربنیک یا دی اکسید کربن
شیرین کننده
طعم دهنده ها
رنگها
اسیدها
مواد نگهدارنده
چگونگی مراحل تولید نوشابه
بررسی خط تولید : خط تولید نوشابه 1500cc خانواده
خط تولید نوشابه یکبارمصرف 230cc و 250cc
واحد تصفیه آب
تانک واکنش
آهک آبدار
سولفات فرو
هیپو کلریت
فیلتر شنی
صافی کربن
پالیشر آب Water Polisher
تهیه گاز CO2
سیستم تهیه گاز دی اکسید کربن
تهیه عصاره
شیرین کننده
مراحل تهیه شربت ساده « اولیه »
فیلتر لنزا
فیلتر برس
نحوه تهیه عصاره نهائی
قسمت تخلیه جعبه ها
بطری شوی
فلومیکس Floo mix
آینه بان خالی
کربوکولر
سیکل آمونیاک
فیلتر و تشتک زن
کیس پکر Case Packer
دستگاه 500 و 300 سی سی (24 اسپاتی)
دستگاه PET
گزارش کارآموزی کارخانه نوشابه سازی بهنوش گچساران