لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:76
فهرست مطالب:
مقدمه :
انواع دشواریهای رفتاری دانش آموزان
نقش مدرسه در تکوین دشواریهای رفتاری
علل دشواریهای رفتاری دانش آموزان در کلاس
اصول اقدام برای از بین بردن دشواریهای رفتاری
1 – حفظ خونسردی در تمام مدت دخالت در رفتار دانش آموز
2- اقدام اقتصادی موثر
3 – تماس با والدین
4 – کمک گرفتن از مشاور مدرسه
2- شرکت دانش آموز در حل مساله
1 – توصیف مساله و موقعیت تولید آن
5 – کمک گرفتن از قوانین
خلاصه فصل :
مطالب این فصل بدین گونه آغاز شد که کودکان از 6 سالگی به مدرسه می روند و وقتی از آنجا بیرون می آیند بزرگسال شده اند . در این مدت طولانی آنها با انواع مخمتلف تجربه ها آشنا می شوند : برخورد با بزرگترها ، بازی با بچه های دیگر ، شکست ، کارگروهی ، موفقیت ، درگیری با همکلاسیها ، معلمان و ... بنابراین انتظار این است که مدرسه بر بهداشت روانی دانش آموزان اثر عمیق داشته باشد .
به رغم تلاشهای خانواده ، مدرسه ، معلم و حتی خود شاگرد به منظور هر چه بهتر اداره شدن مدرسه مفید بودن کلاس درس ، سالم بودن روابط اجتماعی کودکان با یکدیگر و کودکان با مدرسه ، گاهی دشواریهای رفتاری دیده می شود .بدین صورت که کودکان نمی توانند با مدرسه آن طور که انتظار می رود سازگار شوند . دلایل این عدم سازگاری بسیار زیاد است برخی آنها از وجود خود شاگرد نشات می گیرد برخی دیگر ریشه در خانواده و مسائل اقتصادی و اجتماعی دارد و بالاخره بعضی دیگر از مدرسه ناشی می شود . مثلا ناراحتی در مقابل شکست در امتحان ،رقابت با دیگران و احساس تنش ، ناتوانی در پاسخگویی به انتظارهای معلم و غیره . مسائلی است که مدرسه در مقابل شاگرد می گذارد .
پژوهشگران دشواریهای دانش آموزان را از دید معلمان تحقیق کرده اند .بر اساس یافته های این محققان بیشترین دشواریهای دانش آموزان از نگرش منفی آنها سرچشمه می گیرد . معلمان ریشه اکثر ناراحتیها را در خارج از مدرسه می دانند و گفتیم که این نگرش زیانبار است ، چون معلم را منفعل بار می آورد . تحلیل عقاید معلمان درباره دشواریهای رفتاری دانش اموزان نشان می دهد که در مجموع می توان به 12 دشواری رفتاری اشاره کرد : سندرم شکست ، کمال گرایی ، کم خواهی ، ناتوانی ذهنی ، دشمنی با حالت پرخاشگری ، دشمنی با حالت انفعالی ، تحریک کنندگی ، بیش فعالی ، بی دقتی و حواس پرتی ، ناپختگی ، مطرود و منزوی بودن .
در این که مدرسه در ایجاد دشواریهای رفتاری چه نقشی دارد و چه عواملی این دشواریها را در کلاس به وجود می آورند باز زیاد تحقیق شده است . جمع بندی نتایج تحقیقات علتهای زیر را در اختیار معلمان می گذارد : بی اطلاعی دانش آموز درباره کاری که باید در کلاس انجام دهد ، کاری برای انجام دادن ندارد ، درس خیلی دشوار یا خیلی آسان است ، به عللی از درس عقب مانده است ، درس جالب نیست و به درد نمی خورد و از همه مهمتر این که اخلالگری دانش آموز در کلاس موجب می شود که مورد توجه معلم و شاگردان دیگر قرار گیرد و در واقع تقویت شود . اشاره شد که معلمان برای خاموش کردن رفتار اخلالگرد دانش آموز اغلب به تنبیه متوسل می شوند این کار معمولا اثر
تحقیق در مورد بهداشت روانی