فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی ژوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

بررسی شیوه های فرزند پروری و انتظار از ازدواج در بین دانشجویان

اختصاصی از فی ژوو بررسی شیوه های فرزند پروری و انتظار از ازدواج در بین دانشجویان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقدمه

از خانواده و نقش و اهمیت آن تعاریف گوناگونی به عمل آمده است. هدف نهایی خانواده تشکیل شده تربیت و پروراندن فرزندانی خداگونه که در اثر دور شدن از رزایل و آلودگی ها ، استعدادهای عالیه روحیشان شکوفا شود به طور کلی رسالت خانواده «تبدیل منابع انسانی به سرمایه انسانی» است.

نظام های تربیتی جهانی خانواده را پروراندن فرزندانی پرسشجو می دانند که می خواهند از قید بیشمار و گوناگونی وجودش رها گردد ، تکامل همه جانبه را هموار سازد ، به رموز موقع فردی و اجتماعی خود و دنیای متغیری که در آن زندگی می کند ، تا آنجا که ممکن است آشنا شوند ، چگونه با دیگران زیستن را فرا گیرد و زندگی خود و دیگران را با عشق و دانش شکوفا سازد و اگرچه انسان سازی برعهده نهادهای مختلف مانند مدرسه و جامعه نیز می باشد اما خانواده بیشترین و مهمترین نقش را ایفا می کند. کودکان به دو صورت از والدین خود یاد می گیرند . الف : تقلید : یادگیری بصورت آگاهانه ب : همانند : یادگیری بصورت ناآگاهانه.

بدین ترتیب فرزند به گونه آگاهانه یا ناآگاهانه تربیت را از والدین و اطرافیان خود یاد میگیرند. تربیت عبارت است از پروراندن و از قوه به فعل رساندن به بیان دیگر تربیت ؛ کوشش و تلاش آگاهانه انسان برای ایجاد تغییرات مطلوب است. ( قائمی ، 1374 ، ص 13 )

و همچنین دارای ابعاد متعدد ؛ جسمی ، روحی ، روحی ، روانی ، عقلی و ذهنی ، اجتماعی ، فرهنگی عاطفی ، سیاسی ، اخلاقی ، اقتصادی ، علمی و ... است. بذر تربیت در خانواده پاشیده می شود و در مدرسه رشد و در اجتماع دِرو میشود.

خانواده نهادیست که بازخوردش به کل جامعه میرسد ، اگر فرزندان خود را خوب تربیت کنیم دارای آینده خوب و روشن هستیم . فرزندان راستگویی ، مسئولیت پذیری ، دروغگویی ، پرخاشگری و ... را از خانواده یاد میگیرند ، تربیت ضرورت حیات انسان است زیرا انسان هر چه بیشتر تربیت و پرورده شود به همان نسبت امکان سود دهی وی برای خود ، سازمان مربوطه ، جامعه خود و  جامعه جهانی فزونی می یابد . ( خورشیدی ، غندانی ، 1380 )

انتظار از ازدواج

اریکسون توانایی ایجاد روابط صمیمی را یکی از تکالیف رشدی در مرحله جوانی یعنی از 18 تا 35 سالگی می داند و معتقد است افرادی که نتوانند چنین رابطه صمیمی را ایجاد نمایند در حالت انزوا به سر خواهند برد. شکل دهی روابط صمیمانه از آن جهت حائز اهمیت است که با سلامت جسمانی و هیجانی ارتباط دارد. به همین دلیل تحقیقات متعدد، عوامل مختلفی که در ظرفیت ایجاد روابط صمیمانه نقش دارند را بررسی کرده اند. یکی از این متغیرها انتظار فرد از ازدواج است. منظور از انتظار از ازدواج میزان خوشنودی/ ناخوشنودی ، رضایت / نارضایتی و احتمال طلاق است که افراد برای ازدواج خود پیش بینی می کنند.

به لحاظ نظری تجارب اولیه فرد در روابط چه بعنوان مشاهده کننده و چه بعنوان شرکت کننده نقش عمده ای در شکل گیری انتظارات فرد از ازدواج دارد.

بیان مسئله

فرزندان ما باید هموطنان بسیار عالی و پدران و مادران خوبی بار بیایند. اما این تمام قضیه نیست فرزندان ما یعنی پیری ما ، تربیت صحیح ، پیری سعادت بار ماست و تربیت غلط ، اندوه آینده ها و اشکهای ما ، تصور ما در برابر مرد مو همه کشور است.

اصطلاح فرزندپروری از ریشه (Pario) به معنی زندگی بخش گرفته شده است. منظور از شیوه فرزندپروری شیوه ای است که والدین برای فرزندان خود بکار می گیرند و بیانگر نگرشهایی است که آنها نسبت به فرزندان خود دارند و همچنین شامل معیارها و توانایی است که برای فرزندان خویش وضع می کنند ولی باید پذیرفت که رفتارهای فرزند پروری عبارت است الگوی تربیت فرزنداست دررویکرد کلاسیک به فرزند پروری از اصول نظریه روان تحلیلی فروید استفاده می شود.

بوم ریند (1973) به سه روش فرزندپروری مستبدانه ، آزاد گذار و مسئولانه (اقتدار ) منطقی اشاره می کند که در توانایی شناختی و اجتماعی کودکان اثر می گذارد.

بطور کلی پژوهش حاضر نیز باستناد بر مبنای نظری موجود سعی دارد به سوالات پژوهشی زیر پاسخ دهد:

1 آیا بین شیوه های فرزند پروری و انتظار از ازدواج در بین دانشجویان ارتباط وجود دارد؟

2 - آیا بین شیوه های فرزند پروری و انتظار از ازدواج در بین دانشجویان دختر و پسر تفاوتی وجود دارد؟

 

اهمیت و ضرورت تحقیق

در جهان امروزی بسیاری از نظامهای تربیتی و مدارس از آنچه مربوط به پرورش و تزکیه انسان است تهی است رنج عمده بشریت کمی فیزیکدان ، ریاضیدان و دانشمن نیست و از کمبود آنها نمی نالد بلکه ناله ها از سوی همین متخصصان است که بار تربیت را به دوش می کشند و دچار فقر تربیت و خلع تزکیه نفس می باشند کار تربیت آسان است به شرطی که خانواده با فرزندانشان و در رابطه با وظیفه اش منطقی برخورد کند در غیر اینصورت کار و مسئولیتی دشوار برعهده دارد در عصر ما در عین آسان بودن انجام وظیفه باز هم باید گفت وظیفه تا حدودی سنگین و انجام آن دشوار است ، اینکه در این عصر و مرحله دشوار زندگی با وجود آلودگی ها در جامعه آن هم در سطع بین المللی با وجود آن همه تاثیرپزیری از سوی کودک و تاثیرگزاری از سوی عوامل گوناگون.

در نتیجه با در نظر گرفتن این مسئله که شیوه های فرزندپروری و تاثیری که بر انتظار از ازدواج جوانان دارد نادیده گرفته شده است هرگونه بررسی در این زمینه ضروری بنظر می رسد.

اهداف پژوهش

بررسی شیوه های مختلف فرزندپروری و انتظار از ازدواج در بین دانشجویان

اهداف جرئی :

1 بررسی ارتباط بین نوع شیوه های فرزندپروری (سهل گیرانه ، مقتدرانه و مستبدانه) و انتظار از  ازدواج ( واقع بینامه ، بد بینانه ، ایدآل گرایانه ) دانشجویان

سوال:

آیا بین شیوه های فرزند پروری و انتظار از ازدواج واقع گرایانه رابطه معنی داری وجود دارد؟

آیا بین شیوهای فرزندپروری و انتظار از ازدواج ایده آلگرایانه رابطه معنی داری وجود دارد؟

آیا بین شیوههای فرزند پروری و انتظار از ازدواج بدبینانه رابطه معنی داری وجود دارد؟

فرضیه های پژوهشی

1 بین شیوه فرزند پروری مقتدرانه و انتظار از ازدواج واقع بینانه رابطه وجود دارد.

2  بین شیوه فرزند پروری سهل گیرانه و انتظار از ازدواج بدبینانه رابطه وجود دارد.

3  بین شیوه فرزند پروری مستبدانه و انتظار از ازدواج بدبینانه رابطه وجود دارد.

4  بین شیوه فرزند پروری مستبدانه و انتطار از ازدواج ایدآل گرایانه رابطه وجود دارد.

5 - آیا بین شیوه فرزند پروری سهل گیرانه و انتطار از ازدواج ایدآل گرایانه رابطه وجود دارد؟


دانلود با لینک مستقیم


بررسی شیوه های فرزند پروری و انتظار از ازدواج در بین دانشجویان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.